Logo NL2

Nederland, land van kastelen en buitenplaatsen

Logo NL2

Nederland telt ruim 600 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen en dat is nog altijd een goed bewaard geheim. Deze typisch Nederlandse historische huizen en prachtige tuinen zijn veelal door 17e en 18e-eeuwse kooplieden en adel bewoond. Ze vloeien voort uit dezelfde rijkdom en weelde die ook de wereldberoemde schilderijen van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag hebben voortgebracht.

 

 

 

Hoog tijd dus om deze weelderige kastelen en buitenplaatsen in de schijnwerpers te zetten. Ze vertellen samen het verhaal van indrukwekkende tuinen, historische interieurs met waardevolle collecties en beroemde bewoners. Een lofzang op het rijke buitenleven van Nederland door de eeuwen heen. Voor meer informatie over Nederlandse kastelen en buitenplaatsen kijk ook op www.holland.com/kastelen.

De landelijke kastelenlijn is een exclusieve selectie van de allermooiste kastelen en buitenplaatsmusea die Nederland te bieden heeft. Hieronder vind je gratis fietsrondjes die diverse locaties van deze kastelenlijn aandoen. Ideaal om als dagtocht te ondernemen en ook zeer geschikt voor e-bikes. Per route is aangegeven waar het mogelijk is om een fiets of e-bike in de buurt van de route te huren.

 

Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen