Fietsrouteplanner

Fietsrouteplanner

Wat is een fietsrouteplanner?

Een fietsrouteplanner is een online applicatie waarmee je zelf een route langs de fietsknooppunten kunt uitstippelen. Waar je vroeger (of nu nog steeds) je fietsroute uitstippelde door alle te fietsen nummers achter elkaar op te schrijven op een papieren blaadje, kan je dat nu dus online doen.

Thematische fietsroute van Fietsnetwerk.nl

Dit werkt over het algemeen door middel van een kaart waarop je begin-, eind- en tussenpunten kunt kiezen, de route kunt printen en vervolgens de route gaat fietsen langs de bekende knooppuntborden. De vraag is hierbij natuurlijk of je zelf de nummers wilt uitstippelen of dit wellicht liever aan ons team van specialisten over laat.

 

Fietsroutes in Nederland

Het maken van een persoonlijke fietsroute

Je begint met het aangeven waar je wilt gaan fietsen, als je dit niet weet kun je altijd nog kiezen voor 'Help mij een leuke route vinden'. Heb je nog geen idee in welk dorp of welke stad je graag wilt fietsen, maar weet je al wel in welke provincie je graag wilt fietsen? Geef dan de provincienaam op als zoekterm. Je krijgt direct een aantal fietsroutes in de omgeving van waar je wilt fietsen, met verschillende afstanden. Je kunt de zoekresultaten zelfs nog filteren op de door jou gewenste lengte. Onze routeplanner laat je dan alleen de fietsroutes zien tussen die afstanden. Heeft een fietsroute jouw interesse gewekt? Dan kun je deze aanklikken en in een paar eenvoudige stappen jouw fietsroute compleet maken. Zo maak je jouw persoonlijke fietsroute!

 

Start met plannen

Een fietsroute plannen met afstapmomenten

Wanneer je alleen van knooppunt naar knooppunt fietst, mis je soms dat unieke kasteel of een warme appeltaart omdat het afstapmoment een stukje buiten de route ligt. Of dat gezellige bruine kroegje waarvoor je even van de fietsroute af wilt wijken. Veel bezienswaardigheden en horecagelegenheden hebben van ons een eigen driecijferig knooppuntnummer gekregen. Via onze fietsrouteplanner kun je afstapmomenten die je leuk, interessant of lekker vindt eenvoudig toevoegen aan jouw fietsroute. Je krijgt dan ook te zien hoe je daar moet komen en hoeveel langer je knooppuntenroute wordt.

Hoe werkt het plannen van een fietsroute

Stap 1: Bepaal waar je wilt gaan fietsen of krijg suggesties

Voordat je kunt beginnen met het plannen van een route moet je natuurlijk wel een locatie verzinnen waar je wilt fietsen. Die locatie kan een provincie zijn, een dorp of in de App zelfs je huidige locatie. Op de website kun je deze locatie op de hoofdpagina invullen. Als je even geen inspiratie hebt kan je zelfs de website vragen om je te helpen bij het vinden van een route.

Stap 2: Kies een route

Wanneer je bij de eerste stap een locatie hebt gekozen voorziet de website je van allemaal routes rondom je gekozen locatie. Het enige wat je nog hoeft te doen is een route kiezen en de volgende stappen te volgen.

Stap 3: Voeg afstapmomenten toe

Zoals eerder gezegd kun je je route persoonlijk maken door afstapmomenten toe te voegen. Dit gaat vrij eenvoudig door op 'voeg toe' te klikken onder het afstapmoment. Voeg dus wat afstapmomenten toe en je hebt je eigen, persoonlijke fietsroute.

Stap 4: Print of download de route

Voordat je start met fietsen moet je natuurlijk wel je route bij je hebben. Daarvoor zijn de volgende mogelijkheden:

  • Printen;
  • Downloaden;
  • Naar je e-mail adres laten sturen.

 

Dit kan in verschillende formaten, namelijk:

  • Als routekaart;
  • In knooppunterformaat;
  • Als fietsroutekaart met beschrijving;
  • Als GPX bestand voor je fietsnavigatie.

 

Start met plannen

Nooit meer de weg kwijt met de Fiets App

Naast het printen of opschrijven van de nummers van een fietsroute hebben we ook een handige Fietsroute App ontwikkeld. Er zitten nogal wat voordelen aan om je fietsroute met deze App te gaan fietsen in plaats van met een fietskaart. Zo krijg je bijvoorbeeld een veel betere routebegeleiding omdat wij je bij elk knooppunt op de door jou gekozen fietsroute informeren over de volgende stap in jouw route. Ook laten we zien wat de leukste afstapmomenten in de buurt van dit knooppunt zijn waarna je deze kunt toevoegen om ze een bezoek te brengen. Je kunt zo eenvoudig van de gebaande paden afwijken zonder bang te hoeven zijn om de weg kwijt te raken. Via de blokken hieronder kun je de App direct installeren op je smartphone.

 

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.