Logo-Partnerpagina-VisitWallonia.be

Historische kastelen, Unesco werelderfgoed en pittoreske dorpjes

Logo-Partnerpagina-VisitWallonia.be

Wallonië, het fietsparadijs in het zuidelijke deel van België. De bewoners spreken er voornamelijk Frans en hier vind je de Belgische Ardennen. Je kunt in Wallonië door oogverblindende landschappen fietsen met heuvels, dichte bossen en rivieren. Er zijn fietstochten met én zonder hoogteverschillen maar een overdaad aan ongerepte natuur gegarandeerd. Daarnaast zijn die hellingen geen uitdaging als je met een e-bike fietst.

Wallonië bestaat uit vijf provincies: Belgisch Luxemburg, Luik, Namen, Waals-Brabant en Henegouwen. Iedere provincie heeft typerende bezienswaardigheden en kenmerkende landschappen. De Belgische Ardennen strekken zich uit over de provincies Luik, Belgisch Luxemburg en Namen. Als mensen over 'de Ardennen' spreken, hebben ze het vooral over Belgisch Luxemburg. Naast de provincies zijn er ook beeldschone deelgebieden als Unesco Geopark Famenne-Ardenne, de vallei van de Semois en de Hoge Venen.

In Wallonië kun je naast fietsen en wandelen tal van outdoor activiteiten ondernemen. De rivieren lenen zich perfect voor rafting, kanoën of kajak. Adrenaline kan je de vrije loop laten bij de vele outdoor activiteiten als boomklimmen of abseilen.

Combineer een fietstocht met een leuke stedentrip! De vijf grootste steden Namen, Luik, Tournai, Charleroi en Mons lenen zich perfect voor een dagje uit. Ze hebben een sfeervol centrum, Unesco werelderfgoed en gezellige terrasjes. Naast deze 5 steden zijn er tal van sfeervolle dorpen als Durbuy, Bouillon, Spa, Hoei en Dinant, die je zeker een keer moet bezoeken. Wist je dat België de meeste kastelen per vierkante kilometer heeft? In Wallonië zijn er honderden! Fiets langs de buitengewone kastelen en burchten en ontdek het Unesco werelderfgoed. Wist je dat de Waalse bieren ook tot het cultureel en immaterieel erfgoed van Unesco behoren? Het is dan ook niet vreemd dat je zoveel historische abdijen in Wallonië vindt, waar je de lekkerste Belgische biertjes en kazen kunt proeven. Fiets dus vooral langs bij lokale trappistenabdijen en producenten voor de heerlijkste bieren en kazen.

Dicht bij huis valt er heel veel moois te ontdekken in Wallonië en de Belgische Ardennen.

Foto: © WBT - David Samyn Botassart

Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen