Fietsknooppunten App

Fietsknooppunten App

Ontdek de mooiste fietsroutes met de fietsroute app

Tijdens het fietsen langs de fietsknooppunten stappen Nederlanders gemiddeld drie tot vier keer af voor aantrekkelijke, smakelijke of interessante belevenissen. Maar hoe weet je waar je moet zijn? Met de gratis Fietsnetwerk App mis je geen enkele mooie plek in Nederland en België.

Redenen om de Fietsnetwerk App te gebruiken:

 • Dagelijkse updates: altijd actuele fietsknooppunten
 • Duizenden afstapmomenten & hotspots onderweg
 • Route-experts die de mooiste routes samenstellen
 • Fietsnetwerk is Partner van o.a. Natuurmonumenten, Toerisme Vlaanderen, UNESCO Werelderfgoed en diverse regiomarketing organisaties
 • Simpel en gebruiksvriendelijk: gewoon genieten van je fietstocht!

Hoe werkt de fietsknooppunten app?

Volg deze eenvoudige stappen om de app te gebruiken:

 1. Download de Fietsnetwerk App via Play Store (Android) of App Store (iOS)
 2. Doorloop de introductie en maak een gratis account aan
 3. Geef toestemming voor locatiegebruik voor optimale begeleiding
 4. Zoek routes op basis van locatie, plaats of regio (bijv. Veluwe of Achterhoek)
 5. Filter eventueel op thema en lengte naar voorkeur
 6. Start je gekozen fietsroute en geniet!

Klik op interessante afstapmomenten voor meer informatie. Bij elk knooppunt krijg je meldingen: over de aankomst, het volgende knooppuntnummer en de nabije afstapmomenten. Wanneer je tijdens het fietsen op het afstapmoment klikt, kun je de routebegeleiding aanzetten en zie je direct de route en het aantal extra kilometers om de locatie te bereiken.

Bekijk onze tutorial voor het ontdekken van knooppuntenroutes met de Fietsnetwerk App.

 

 

Is de Fietsnetwerk App gratis?

Ja, de Fietsnetwerk App is gratis te downloaden en te gebruiken. Upgrade je account naar Fietsnetwerk Premium voor extra functies en voordelen, zoals:

 • Uitgebreide spraakbegeleiding langs de fietsknooppunten
 • Bewaar favoriete routes
 • Route weergeven in landscape modus
 • Geen advertentiebanners
 • Inzicht in reeds gefietste routes

Je bent al Premium member ben je al vanaf € 2,99 per maand of € 11,99 per jaar. Kijk voor meer informatie en je inschrijven voor Fietsnetwerk Premium op Fietsrouteapp.nl

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een Fietsroute app?

Hoewel een groot aantal fietsers nog steeds knooppunten op een blaadje schrijven of deze van een website downloaden, ontdekken steeds meer mensen het gemak van een Fiets app. Eenmaal in gebruik, wilt men vaak niet meer anders. Hoe komt het toch dat de app steeds populairder wordt? Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Apps zijn innovatief en worden steeds gebruiksvriendelijker.
 • Routebegeleiding tussen fietsknooppunten en afstapmomenten.
 • Knooppunten in de Fiets app zijn altijd up-to-date.
 • Informatie over de fietsroute of te bezoeken locaties zijn bij de hand.
 • Zoek binnen enkele seconden een fietsroute in de buurt.

Welke app voor Fietsknooppunten?

Met de app van Fietsnetwerk fiets je recreatieve fietsroutes die gemaakt zijn op basis van de van de fietsknooppunten. Ook voegen wij nieuwe knooppunten toe met leuke bezienswaardigheden en horecalocaties die je onderweg kunt tegenkomen. Door gebruik te maken van de app kan je je laten begeleiden langs de knooppunten. Zo hoef je de weg nooit meer kwijt te raken! Het is ook mogelijk om audiobegeleiding tussen de fietsknooppunten te ontvangen. Hiervoor dien je wel het account te upgraden naar Premium. 

Hoe werkt de Fiets app?

Gebruik maken van de Fietsroute app is heel simpel. Als je de app hebt gedownload vraagt het je de eerste keer om een gebruikersaccount aan te maken. Loop vervolgens door de volledige introductie voor de uitleg over de app. Geef toestemming voor het gebruik maken van je locatie voor een goede routebegeleiding en je bent klaar om je eerste route te gaan fietsen:

 1. Zoek naar een fietsroute in de buurt, op plaats of op regio.
 2. Filter op lengte en jouw favoriete thema.
 3. Kies en route en geniet van je fietsbeleving!

Is de Fietsknooppunten App gratis?

De basicversie van de Fiets app is altijd gratis te gebruiken. Deze kan je downloaden via de App store of Play Store van Google. Je kunt met deze versie alle routes zorgeloos fietsen en gebruik maken van de basisfuncties van de app. In andere woorden, ook zonder een Premium upgrade kan je de app prima gebruiken!

Wens je het account te upgraden en je fietsbeleving nog mooier te maken? Bekijk de opties op fietsrouteapp.nl.

Hoeveel kost het Premium fietsen?

Inmiddels kiezen velen fietsers voor een premium beleving en upgraden het account in de Fietsknooppunten app. Bij de upgrade krijg je onder meer spraakbegeleiding langs knooppunten, sla je jouw favoriete routes op toon je de route in de landscape modus.

Een Premium gebruiker ben je vanaf €2,39,- voor een maand of €11,99,- per jaar. Meer informatie vind je op Fietsrouteapp.nl

Wat zijn fietsknooppunten?

Fietsknooppunten zijn genummerde punten op het fietsroutenetwerk die met elkaar verbonden zijn (bekijk voorbeeldafbeelding). Elk knooppunt heeft een uniek nummer van 01 t/m 99. Tussen de twee knooppunten loopt een bewegwijzerde route. Hierdoor kun je zelf eenvoudig fietsroutes samenstellen door de knooppunten in de gewenste volgorde aan elkaar te koppelen.

Op veel plekken langs de knooppuntenroutes vind je een informatiepaneel met een overzichtskaart van de omgeving en de omliggende punten. Zo kun je je route elk moment aanpassen naar wens.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant