Fietsroutes Gelderland

Fietsroutes in Gelderland

Fietsroutes Gelderland

Dat je in Gelderland, de grootste provincie van Nederland, moet zijn voor leuke knooppuntenroutes, is geen verrassing. Vier regio’s maken Gelderland tot een gebied waar genoeg te ontdekken is. Elk seizoen opnieuw. Maak in de herfst bijvoorbeeld eens een fietstocht op de bosrijke Veluwe; geniet in het voorjaar van de bloesems van de fruitbomen in het rivierengebied van de Betuwe; of ontdek de verborgen schatten in het coulisselandschap van de Achterhoek in de winter. Vooral als de rijp het groen voorziet van prachtig wit kant. 

Fietsroutes in Gelderland

Fietsen op de Veluwe

Fietsen op de Veluwe

Wie van variatie houdt tijdens fietsroutes in Gelderland, vermaakt zich tijdens het fietsen op de Veluwe. Het gebied ligt tussen de Rijn, Randmeren, Gelderse IJssel en de Utrechtse Heuvelrug. In het Noordwesten van de Veluwe vind je de Randmeren, een open landschap waar veel watersport en recreatie plaatsvindt. Het groene hart van de Veluwe ligt in het Centraal Veluws Natuurgebied, geniet hier van het grote aaneengesloten bosgebied. Op de Oost- en West-Veluwe zie je veel akkerlandschappen, weilanden en dorpjes. Dit zijn de twee grootste plattelandsgebieden van de Veluwe. Ontdek tijdens je fietsroutes in deze streek de uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, schaapkuddes, watergebieden, bossen en prachtige boerderijen.

De Achterhoek op de fiets

De Achterhoek op de fiets

Net als op de Veluwe heeft de Achterhoek een bosrijke natuur, maar toch weer heel anders. De bossen wisselen zich herhalend af met open landschappen. Fiets een van onze fietsroutes door de prachtige natuur in dit coulisselandschap en ontdek welke knooppuntenroute je leidt langs kastelen, gemoedelijke dorpjes en mooie kerkjes. Ontdek steden als Doesburg en Doetinchem of bezoek de Loenense waterval, de grootste waterval van ons land. Fietsen in de Achterhoek maakt van fietsen een nieuwe ervaring.

Fietsen in de Betuwe

Fietsen in de Betuwe

Fietsroutes door het prachtige heuvellandschap van het Gelders Rivierengebied leiden je langs uiterwaarden, oeverwallen, dijken, prachtige boomgaarden, en leuke stadjes en dorpen. Je beleeft hier het cultuurhistorische landschap van Gelderland optimaal, zeker in het voorjaar als alle fruitbomen in bloei staan. Bezoek in september het Fruitcorso in Tiel, ontdek hoe Hugo de Groot kon ontsnappen uit Slot Loevestein, leer alles over landkaarten bij Geofort Asperen of duik in de geschiedenis van Oranjestad Buren. Zoek een leuke knooppuntenroute uit en ga fietsen in de Betuwe.

Fiets in en om Arnhem en Nijmegen

Fiets in en om Arnhem en Nijmegen

Ga lekker fietsen in Arnhem, de hoofdstad van de provincie die bekend is om zijn vele parken. Bezoek Burgers' Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum, neem een kijkje bij het ultramoderne station of woon een wedstrijd of concert bij in het Gelredome. Kies je liever voor een fietsroute in Nijmegen, de grootste stad in Gelderland en de oudste stad van ons land? Naast interessante tentoonstellingen zijn ook sporen van de Romeinen terug te vinden in Museum Het Valkhof. Wie meer interesse heeft in andere culturen kan natuurlijk terecht in het Afrikamuseum. Maar je zult als echte fietsliefhebber vooral genieten van Nationaal Fietsmuseum Velorama. Ten noorden en zuiden van deze steden vind je indrukwekkende stuwwallen en uitgebreide bossen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant