Fietsknooppunten

Fietsknooppunten

Wat zijn fietsknooppunten?

Dit zijn punten die door heel Nederland (en een deel van België) te vinden zijn. Al deze punten tezamen worden ook wel het fietsroutenetwerk, fietsnetwerk of fietsknooppuntennetwerk genoemd. Je herkent deze punten aan de bordjes langs fietspaden. De bordjes bevatten twee cijfers, gekleurd in het groen en wit. 

Hoe werken de fietsknooppunten?

Ze zijn bedoeld om eenvoudig fietsroutes te kunnen plannen en volgen. Er zijn in Nederland zo’n 8900 van deze punten te vinden. Fiets jij een fietsroute langs deze bordjes, dan bestaat deze route uit de nummers 1 t/m 99. Er zijn sites waar je zelf zo’n fietsroute kan maken, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een bestaande route te fietsen. Dit scheelt een hoop tijd, tijd die jij al op de fiets kan zitten! Het enige dat je dan hoeft te doen, is de bordjes met de juiste cijfers volgen. Deze bordjes zijn voorzien van pijlen zodat je precies weet waar je naartoe moet fietsen. 

Fietsroutes in Nederland

Fietsroute met de fietsknooppunten

Smaakvolle en bijzondere afstapmomenten op de route

Het volgen van deze groene bordjes is erg eenvoudig. Maar stel dat er een lekkere lunch locatie of een mooi uitkijkpunt verder van zo’n knooppunt vandaan ligt? Je wijkt af van de fietsroute en kan deze daarna misschien niet meer vinden. Bij Fietsnetwerk hebben we de oplossing: een uniek routesysteem dat afstapmomenten aan de route verbindt. Op onze website en in de app zijn locaties voorzien van een uniek driecijferig nummer. Op de website kan je jouw favoriete afstapmomenten herkennen aan dit nummer en aan de route toevoegen. In de app zijn ze standaard zichtbaar. Het grote voordeel van dit uitgebouwde routenetwerk is dat de route naar de afstapmomenten zichtbaar is. Dus ook wanneer deze van de standaard route afwijken. Zo raak je nooit meer de weg kwijt! 

Fietsknooppunten met de app

Een dagje uit op de fiets

Waarom zou je zelf veel tijd en moeite steken in het maken van een fietsroute, terwijl wij prachtige, bijzondere en unieke thematische fietsroutes voor jou hebben gemaakt? Fietsnetwerk is geen traditionele fietsrouteplanner. Onze routes lopen namelijk niet alleen langs de fietsknooppunten, maar ook langs bezienswaardigheden en horeca die nét even wat verder van de route af liggen. De voordelen: verdwalen is geen optie, je ontdekt de omgeving rondom deze fietsknooppunten én je kan er een volledig dagje uit van maken. Download onze fietsroute app en ontdek alle afstapmomenten en fietsroutes. 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant