UNESCO Werelderfgoed

UNESCO Werelderfgoed

UNESCO Werelderfgoed

Elk Werelderfgoed vertelt een bijzonder verhaal. Het is erfgoed dat uniek en onvervangbaar is in de wereld. Alleen UNESCO kan een erfgoed (gebied en/of gebouw) benoemen tot Werelderfgoed. Het Koninkrijk der Nederlanden heeft twaalf locaties die UNESCO Werelderfgoed zijn.

De werelderfgoedlocaties: Schokland en omgeving, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, het Ir. D.F. Woudagemaal, Willemstad Curaçao, Droogmakerij de Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee, de Grachtengordel van Amsterdam, de Van Nellefabriek, de Koloniën van Weldadigheid, de Hollandse Waterlinies, de Neder-Germaanse Limes en het Eise Eisinga Planetarium.

FIETSROUTES UNESCO WERELDERFGOED

Met de 'Fietsroutes UNESCO Werelderfgoed’ fiets je langs al het UNESCO Werelderfgoed in Nederland. De routes laten je ervaren waarom dit erfgoed door UNESCO als 'uniek met universele waarden voor de mensheid’ wordt gezien en daarmee de status heeft van Werelderfgoed. Ontdek zelf waarom deze dertien bijzonder zijn in de wereld en pak de fiets voor een van deze bijzondere themaroutes!

Werelderfgoed-kaartNL-2023

 
Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen