Fietsroutes Friesland

Fietsroutes Friesland

Friesland een afwisselende fietsprovincie

Fietsen in een van de meest afwisselende provincies van Nederland, dat maakt de fietsroutes in Friesland mooi. Voor jou zijn de routes een uitgelezen kans om de unieke omgeving te verkennen. Stap op de trappers en geniet van landschappen als de Friese Wouden, Friese meren, het Waddengebied en de vele terpen die er in de provincie te vinden zijn. Tijdens het fietsen van een fietsroute kom je langs oude, historische dorpen, prachtige natuur waaronder de vele meren en oude steden zoals Leeuwarden. Ook heeft Friesland natuurlijk een eigen taal en is er aan lekker eten geen gebrek. Aan elke route kun je wel een restaurant of cafe toevoegen. Een van de fietsroutes door de regio Friese Wouden is de Fietsroute langs Friese dorpjes. Als je liever langs een van de Friese Meren fietst is de Fietsroute Tsjukemar meer wat voor jou.

Fietsroutes in Friesland

Culturele fietsroutes

In Friesland zijn talloze culturele uitstapjes die je kunt maken. Maar wat is nou leuker dan deze culturele bezichtingen te combineren met een een mooie fietsroute? Bij elke route zit wel een cultureel uitstapje die je buitengewoon eenvoudig aan de fietsroutes toe kunt voegen. Fiets bijvoorbeeld langs het Natuurmuseum in Leeuwarden, voordat je de route verder vervolgd. Zo krijg je nog meer te weten over het gebied waar je op dat moment fietst.

Voorbeelden van culturele fietsroutes in de provincie zijn:

Fietsroute van Makkum naar Molkwerum;

Fietsroute onder Leeuwarden.

 

Friesland verkennen met de Fiets App

Beschik je over een smartphone? Dan kan je de fietsroutes en de provincie ook verkennen met de Fiets App. Op de App staan alle routes die ook op de site te vinden zijn. Onderweg voorziet de App je van allerlei informatie over de omgeving en de afstapmomenten in de buurt. Daarnaast begeleidt de App je van knooppunt naar knooppunt zonder dat het scherm constant aan hoeft te staan, je kan onderweg dus gewoon genieten van de omgeving. Wil je de de App direct downloaden? Onderaan de pagina vindt je twee blokken die je naar de App- of Playstore leiden. Wanneer je over een Android toestel beschikt klik je op App voor Android. Beschik je over een Apple toestel dan klik je op App voor iOS.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant