Fietsroutes Friesland

Fietsroutes Friesland

Friesland een afwisselende fietsprovincie

Fietsen in een van de meest afwisselende provincies van Nederland, dat maakt de fietsroutes in Friesland mooi. Voor jou zijn de routes een uitgelezen kans om de unieke omgeving te verkennen. Stap op de trappers en geniet van landschappen als de Friese Wouden, Friese meren, het Waddengebied en de vele terpen die er in de provincie te vinden zijn. Tijdens het fietsen van een fietsroute kom je langs oude, historische dorpen, prachtige natuur waaronder de vele meren en oude steden zoals Leeuwarden. Ook heeft Friesland natuurlijk een eigen taal en is er aan lekker eten geen gebrek. Aan elke route kun je wel een restaurant of cafe toevoegen. Een van de fietsroutes door de regio Friese Wouden is de Fietsroute langs Friese dorpjes. Als je liever langs een van de Friese Meren fietst is de Fietsroute Tsjukemar meer wat voor jou.

Fietsroutes in Friesland

Friese culturele fietsroutes

Culturele fietsroutes

In Friesland zijn talloze culturele uitstapjes die je kunt maken. Maar wat is nou leuker dan deze culturele bezichtingen te combineren met een een mooie fietsroute? Bij elke route zit wel een cultureel uitstapje die je buitengewoon eenvoudig aan de fietsroutes toe kunt voegen. Fiets bijvoorbeeld langs het Natuurmuseum in Leeuwarden, voordat je de route verder vervolgd. Zo krijg je nog meer te weten over het gebied waar je op dat moment fietst. Voorbeelden van culturele fietsroutes in de provincie zijn: de Fietsroute van Makkum naar Molkwerum en Fietsroute onder Leeuwarden.

Fietsen langs het werelderfgoed de Waddenzee

Fietsen langs het werelderfgoed de Waddenzee

Een groot deel van het Nederlandse waddengebied ligt in de provincie Friesland. Tijdens het fietsen langs de Friese kust van de waddenzee zal je dit unieke gebied goed kunnen bewonderen. Je kan de verandering van de waterstand op deze manier echt van dichtbij mee maken. Als je wilt kan je zelfs een stukje wadlopen bij laag water. Hiernaast is dit ook het enige gebied waar je in Nederland wilde zeehonden kan tegenkomen. Voor vogelaars zijn er in dit gebied ook veel bijzondere vogelsoorten te vinden, zoals de blauwe kiekendief en de lepelaar. Wil je deze prachtige route fietsen? Check dan onze fietsroute langs de waddenzee!

Ontdek de kerken van Friesland

Ontdek de kerken van Friesland

In Friesland zijn veel bijzondere kerken te bewonderen in verschillende stijlen. Er zijn namelijk nergens in Europa zoveel laatmiddeleeuwse kerken te vinden als in Friesland. Een groot aantal van deze kerken zijn destijds op terpen gebouwd. Hierdoor zijn veel van deze kerken van ver weg al zichtbaar. Er zijn ook prachtige kerken te vinden uit latere eeuwen. De Sint-bonifatiuskerk in Leeuwarden is hier een goed voorbeeld voor. De kerk is in 1884 gebouwd en heeft een toren van maar liefst 87 meter hoog. Een aantal van deze kerken bezichtigen? Wij hebben een prachtige fietsroute langs schitterende Friese kerken!

Friesland verkennen met de Fiets App

Friesland verkennen met de Fiets App

Beschik je over een smartphone? Dan kan je de fietsroutes en de provincie ook verkennen met de Fiets App. Op de App staan alle routes die ook op de site te vinden zijn. Onderweg voorziet de App je van allerlei informatie over de omgeving en de afstapmomenten in de buurt. Daarnaast begeleidt de App je van knooppunt naar knooppunt zonder dat het scherm constant aan hoeft te staan, je kan onderweg dus gewoon genieten van de omgeving. Wil je de de App direct downloaden? Onderaan de pagina vindt je twee blokken die je naar de App- of Playstore leiden. Wanneer je over een Android toestel beschikt klik je op App voor Android. Beschik je over een Apple toestel dan klik je op App voor iOS.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant