Fietsroutes door Nationale Parken

Fietsroutes door Nationale Parken

Dwars door Nationale Parken

Nationale Parken zijn Nederlands meest prachtige natuurgebieden. Dieren die je er aantreft zijn vaak zeldzaam en zie je niet ergens anders in Nederland. De vijf fietsroutes van vandaag leiden je door vijf Nationale Parken, verdeelt overNederland. Tijdens het fietsen kun je wegdromen in de natuur.

 

Fietsroute Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Fietsroute Nationaal Park Kennemerland

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland vind je in de buurt van Bloemendaal. Het park bestaat uit een prachtig duingebied en staat bekend om haar enorme afwisseling. In dit voormalig waterwingebied kom je romantische landgoederen, duinmeren en eeuwenoude eiken tegen. Je vindt er bijzondere dier- en plantensoorten zoals konikpaarden, shetlandpony’s en Schotse hooglandrunderen. Ze zorgen voor de begrazing van dit unieke natuurgebied.

Naar de fietsroute.

De Drentsche Aa

Fietsroute Drentsche Aa

Officieel is de Drentsche Aa geen Nationaal Park maar een 'Nationaal beek- en esdorpenlandschap'. De Aa is één van de laatste echte beekjes van ons land en stroomt in het oosten langs Tynaarloo. Dat dorp is al 1200 jaar oud en heeft een grote en oude brink, omringd door bomen.  Helaas is van die rijke geschiedenis niet zoveel terug te vinden. Echter, sommige oude verbindingen zijn nog steeds terug te zien in het landschap.

Naar de fietsroute.

Nationaal Park Lauwersmeer

Fietsroute Nationaal Park Lauwersmeer

Een fietsroute rond Nationaal Park Lauwersmeer gaat je meer dan verrassen. De natuur in het gebied is zo bijzonder dat het werd aangewezen als Nationaal Park. Vanwege de angst voor overstromingen bouwde men in 1969 een dam in de buurt van het gebied. Op de vroegere zeebodem ontstond hierdoor een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. 

Naar de fietsroute.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Fietsroute Emmeloord en de Weerribben

De fietsroute Emmeloord en de Weerribben leidt je een stuk door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het gebied staat bekend als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Je vindt er een combinatie van meren, plassen en kanalen wat wordt afgewisseld door prachtige stukken bos en veengebieden en rietlanden. Om het gebied bewoonbaar te maken lagen er vroeger veel dijken en sloten.

Naar de fietsroute.

Nationaal Park Veluwezoom

Fietsroute Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is één van de oudste Nationale Parken van Nederland en dateert uit 1930. Het park bestaat uit heuvelachtig gebied met gevarieerd bos, heide en een zandverstuiving. Wellicht dat je onderweg nog een hert tegenkomt. Of (redelijk) zeldzame vogels zoals een ijsvogel of een boomvalk. Het gebied is maar liefst 5000 hectare groot dus er is genoeg te ontdekken.

Naar de fietsroute.

Fiets je route met de Fietsnetwerk App

Je fietsroute door een Nationaal Park beleef je nog beter als je de Fietsnetwerk App gebruikt. Je krijgt bij de fietsknooppunten een melding over de volgende stap in je fietsroute en over wat er in de buurt van een fietsknooppunt te zien en te doen is. Onderweg hoef je je geen zorgen te maken over het batterij en internetverbruik van je telefoon. De App maakt gebruik van de nieuwste technologieën en hierdoor is het allebei tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via