Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

3 juni is Wereldfietsdag: Fietsknooppunten, fietsroutes en kans op gratis Fietsnetwerk Premium

Elk jaar wordt op 3 juni ‘World Bicycle Day’ gevierd, oftewel Wereldfietsdag. Over de hele wereld wordt stilgestaan bij hoe fijn het is om te fietsen. De ideale dag om ook de fiets te pakken en eropuit te gaan! Bijvoorbeeld met een knooppuntenroute van Fietsnetwerk.nl. En laten wij nou drie fietsroutes hebben uitgekozen waarop je een Premium-abonnement kunt winnen… Lees gauw verder!

Ontdek Brabantse 'Verhalen aan de grens' op de fiets

Onlangs heeft VisitBrabant Routebureau een nieuwe fietsroute in Cranendonck geopend. Bij de grens van Nederland en België werd vroeger veel gesmokkeld. Tijdens deze fietsroute ontdek je de verhalen van smokkelaar Johannes de Vlugge en Cor Commies. Is de smokkelaar de commies te slim af? Je kan het vanaf nu zelf gaan beleven in De Groote Heide! Deze Smokkelroute behoort tot het thema Verhalen aan de grens. Dit thema laat de veelzijdigheid van Brabant op een unieke wijze zien.

Hoe kies je een elektrische fiets die bij je past?

De populariteit van elektrische fietsen is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze moderne vervoersoplossing. Met de opkomst van elektrische fietsen, is het aanbod ook flink uitgebreid. Het kiezen van de juiste elektrische fiets kan best een uitdaging zijn, want welke sluit perfect aan bij jouw wensen? Wij delen een aantal belangrijke overwegingen om je te helpen bij het kiezen van de ideale e-bike.

Fietsroutes rondom Brabantse streekverhalen

In Brabant leven sagen en legenden voort. Deze streekverhalen, die al generaties lang worden verteld, komen tot leven met de Sagen & Legenden fietsroutes. Ontdek bijvoorbeeld het spannende verhaal van de Zwarte Kaat in de Kempen of fiets in de sporen van de bekende smokkelaar de Witte Veer in Loon op Zand. Ga je met kinderen op pad? Treed in de voetsporen van de Kempische Kabouterkes met twee fietsroutes rondom Kabouterkoning Kyrie en maak een stop bij het Kabouterpad. Ga jij mee op ontdekkingstocht door Brabant met deze Sagen & Legenden fietsroutes?

Bloesemrijke fietsroute bij het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Van april tot eind mei kleuren de fruitbomen prachtig wit en roze. Een teken dat de bloesemtijd is aangebroken. De fruitbomen staan dan volop in bloei. Niet voor niets noemt men de Betuwe de 'fruittuin van Nederland'. Prachtige witte en roze bloemen geven de Betuwe in de lente een kleurrijk aanzicht. Vandaar dat grijsopreis.nl een mooie fietsroute langs veel fruitboomgaarden wilde maken. Vanuit Landgoed Mariënwaerdt stapten zij op de fiets. Lees hun ervaringen in deze blog.

Museumroutes van Fietsnetwerk.nl!

Ben je op zoek naar een leuke en culturele manier om de omgeving te verkennen? Dan zijn de museumroutes van Fietsnetwerk.nl misschien wel iets voor jou! Onze routes zijn speciaal samengesteld om je langs de mooiste musea en culturele bezienswaardigheden te leiden. Zo ontdek je niet alleen de prachtige omgeving op de fiets, maar kom je ook meer te weten over de geschiedenis en cultuur van de streek.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en kunst van Van Gogh? Bekijk hier alle Van Gogh-routes.

Nieuwe fiets? Denk dan ook aan een fietsverzekering.

Fietsen is razend populair bij Nederlanders en met goede reden. Het is gezond, milieuvriendelijk en met een fiets ben je snel en wendbaar. In veel gevallen, zeker bij een e-bike, is het zelfs een prima vervanger voor de auto. Bovendien is een dagje fietsen ook een heerlijk dagje uit. Maar wat als je fiets gestolen wordt of beschadigd raakt?

West-Vlaanderen: fietsen in een bourgondische provincie

West-Vlaanderen is een prachtig stukje België met een eigenzinnig en bourgondisch karakter. Jaarlijks bezoeken trekken er ruim twee miljoen toeristen naartoe en wordt er in de regio heel wat afgefietst. Maar wat maakt West-Vlaanderen zo bijzonder? Wij vertellen je over de highlights en fietsroutes om de regio zelf te ervaren.

Weekendje Leiden: wat te doen?

Waar denk je aan als je aan de stad Leiden denkt? Misschien aan een gezellige studentenstad, de grachtenpanden en de eeuwenoude monumenten. Misschien denk je aan de burcht, de Pieterskerk of aan natuurmuseum Naturalis. Maar denk je ook aan fietsen? In en om Leiden is het prachtig fietsen! Lees hier hoe je de ‘Streek van Verrassingen’ het beste kunt ontdekken.

Fietsen is gezond, ook met een elektrische fiets!

Vaak wordt gedacht dat fietsen met een elektrische fiets minder effectief is dan met een gewone fiets. Niets is minder waar! Fietsen is hoe dan ook hartstikke gezond. Wij zetten alle (soms verrassende!) gezondheidsvoordelen van fietsen voor je op een rij. De fietsexperts van Shimano vullen aan met tips om je lichaam fit en sterk te houden, zodat je optimaal kunt genieten. Bijvoorbeeld van de vijf routetips die je ook in deze blog vindt.