Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

De 5 mooiste fietsroutes van de Veluwe

Genieten van de pracht van een natuurgebied doet je nog meer, als je dat actief doet. Stap daarom op de fiets en ontdek de pracht van de Veluwe. Ben je op zoek naar een leuke fietsroute? Zoek dan niet verder! Fiets bijvoorbeeld een historische route en geniet overdag van de prachtige landschapstypen en rijke geschiedenis in het gebied. Vervolgens sluit je de dag af met een biertje van Bierbrouwerij de Uddelaer. Dit zijn de 5 leukste routes van de Veluwe voor een fietsweekend.

Fiets een luisterboek: beleef de verhalen met een fietsroute

Met deze drie fietsroutes komen verhalen letterlijk tot leven! In samenwerking met Nextory creëerden we iets nieuws: fietsroutes die je kunt luisteren. We zochten drie luisterboeken uit en combineerden ze met een fietsroute. Elk afstapmoment is een plek die echt in de verhalen voorkomt. Neem je koptelefoon mee op de fiets en luister één van de volgende fietsroutes.

Dit zijn de 5 mooiste fietsroutes van Wallonië

Op vakantie naar Wallonië is een goed idee. Franstalig België heeft je veel te bieden: van mooie steden zoals Namen, Luik en Charleroi tot aan de ruige natuur van de Belgische Ardennen. De omgeving is ideaal voor allerlei outdoor activiteiten en culturele uitjes. Combineer het door op pad te gaan met de fiets! Wij selecteerden de mooiste fietsroutes voor op jouw to do-lijstje.

Drie fietsroutes langs kastelen

Jaarlijks wordt op tweede pinksterdag de Dag van het Kasteel georganiseerd. Op deze dag openen veel kastelen en buitenplaatsen hun poorten om jou een kijkje achter de schermen te geven. Hoe zien die indrukwekkende gebouwen er aan de binnenkant uit? Ontdek de historie achter de kastelen op de fiets! Wij geven je alvast drie routetips vol kastelen.

Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is één van de populairste gebieden om te fietsen. En zeg nou zelf: de natuur variërend van volgroeide bossen, heide en zandverstuivingen maken samen met de talloze leuke plaatsjes een perfecte combinatie voor een dagje op de fiets. Samen met RBT Heuvelrug & Vallei selecteerden we de vijf beste fietsroutes in dit mooie gebied.

Fietsnetwerk.nl en Vogelbescherming lanceren fietsroutes langs vogelvriendelijke boeren

Samen met Vogelbescherming Nederland creëerden wij vier nieuwe fietsroutes langs vogelvriendelijke boeren. De routes sluiten aan op de campagne voor de bescherming van weidevogels. ‘Koop zuivel van vogelvriendelijke boeren. Red onze weidevogels.’ luidt de boodschap van deze campagne die vrijdag 13 mei van start gaat. De vogelvriendelijke fietsroutes leiden dagtoeristen en vogelaars langs verschillende gebieden in Nederland waar boeren hun weilanden vogelvriendelijk inrichten en onderhouden.

 

De mooiste fietsroutes langs molens

Het jaar 2022 is een bijzonder jaar voor molenliefhebbers. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars vijftig jaar en daarom is 2022 uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar. Extra reden dus om op Nationale Molendag flink uit te pakken. Op 14 en 15 mei 2022 is het Nationale Molendag. Molens door het hele land openen hun deuren voor leuke activiteiten en een kijkje achter de schermen. Ontdek een aantal schitterende molens met deze drie fietsroutes.

Top 3 fietsroutes door de natuur in Budel - Noord-Brabant

Daar waar Limburg, België en Brabant aan elkaar grenzen, zijn veel natuurgebieden te vinden. Dat maakt dat het er heerlijk fietsen is! In de meest zuidoostelijke hoek van Noord-Brabant ligt het plaatsje Budel. In het centrum is het bourgondisch genieten, maar even buiten de dorpskern fiets je het adembenemende natuurschoon in.

Van bossen en moerassen, tot grote heidevlaktes en bijzondere diersoorten: de omgeving zal je versteld doen staan. Wij verzamelden de drie mooiste fietsroutes door de natuur van zuidoost Brabant, en soms zelfs nét een stukje over de grens.

30 APRIL | De Boer Op met Fietsnetwerk.nl

Fietsnetwerk.nl viert de opening van het fietsseizoen en dat doen we samen met jou! Op zaterdag 30 april lanceren wij een nieuwe thematische fietsroute:

De Boer Op - beleef het boerenland

Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom ben jij van harte uitgenodigd om bij deze lancering aanwezig te zijn. Lees gauw verder voor de details en meld je gratis aan.

Dit zijn de 5 mooiste fietsgebieden van Nederland

Ons kikkerlandje heeft vele prachtige gebieden om te fietsen. Er zijn een aantal gebieden die eruit springen. Voor jou hebben we uit alle gebieden de vijf mooiste gekozen. De gebieden liggen verspreid door heel Nederland. Bij elk fietsgebied vind je een bijpassende routetip die jou gegarandeerd nieuwe fietsinspiratie geeft!