Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

De mooiste fietsroutes in het Groene Hart

Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart. Een stad waar de historie leeft, en die bruist van de levendigheid met vele evenementen en activiteiten. Een stad met een kloppend en groen hart. Woerden is dé plek om al fietsend jouw ontdekkingsreis door het Groene Hart te starten. En laten wij net ons aanbod hebben uitgebreid met drie nieuwe fietsroutes in deze streek...

Waarom Vlaanderen de perfecte bestemming voor je fietsvakantie is

Waarom ga je op fietsvakantie? Om vooral veel van de omgeving te zien! In Vlaanderen zijn prachtige natuurgebieden te ontdekken. Landschappen in alle soorten: van stranden, duinen, landerijen, tot riviervalleien, parken en pittige heuvelruggen. De eeuwenoude Vlaamse steden, zoals Antwerpen, Brugge en Gent, wisselen het groen af met hun prachtige centrum, waar je een cultureel uitstapje kunt ervaren of gewoon van de gezelligheid kunt genieten. En wat dacht je van de kustplaatsen aan de Noordzee?

De 11 mooiste heideroutes van Nederland

Nederland kent veel prachtige heidegebieden. Zo'n 43.000 hectare van Nederland is gevuld met heide.  Hier zijn de stuifzanden en hoogveengebieden nog niet eens in meegenomen. Heide is voor veel dieren goed vertoeven, vogels vliegen om je heen, insecten fladderen van het ene paarse bloemetje naar het andere en met geluk hupt er een konijntje het fietspad over. Naast het kleine wild, kun je hier ook het geluk hebben een hert tussen de heide te treffen, een prachtig gezicht!

Dagje uit bij Breda: ontdek het Markdal op de fiets

OmniTraveler neemt je mee op hun avontuurlijke fietstocht langs het Markdal, gelegen dicht bij de grens met België en rondom Breda.

Deze regio heeft een hoop moois te bieden. Terwijl ze door een oase van groen fietsen, komen ze verschillende interessante afstapmomenten tegen. Door deze toe te voegen aan de fietsroute maken ze er een echt dagje uit van!

10x Toerist in eigen land: fietsroutes langs de 10 mooiste bezienswaardigheden

Voor een vakantie of dagje uit hoef je helemaal niet ver van huis. Heb jij ons kikkerlandje al eens bekeken door de bril van een buitenlandse toerist? Er zijn prachtige natuurgebieden en bijzondere steden te ontdekken. Met het uitgebreide fietsroutenetwerk verken je de Top 10 bezienswaardigheden in Nederland, gewoon met de fiets. In deze blog delen we de mooiste fietsroutes die je langs de populairste plekjes van Nederland voeren.  

Top 8 mooiste fietsroutes in Drenthe

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. De prachtige natuur, oeroude brinkdorpen, de hunebedden en meer dan 1.700 km aan fietspaden, maken de provincie één van de meest geliefde fietsgebieden. Ontdek de provincie met de 8 mooiste fietsroutes in Drenthe. Elke fietsroute start je gemakkelijk vanaf een Fietstransferium Drenthe, de perfecte startlocatie voor een dagje fietsen.

4x de mooiste fietsroutes in Laag Holland

Laag Holland, een stukje authentiek Nederland zoals je het nergens anders ziet. De streek vormt een onmisbaar deel van de provincie Noord-Holland. Als de achtertuin van Amsterdam heeft Laag Holland een unieke ligging onder zeeniveau. Dit voormalige nationale landschap ademt de sfeer van vroeger: op veel plekken lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Waarom je moet gaan fietsen in de zomer

Gebruik je je fiets alleen maar voor korte boodschappen? Dat is eigenlijk zonde, want fietsen biedt talloze voordelen. Het is niet alleen een duurzaam vervoersmiddel, maar het draagt ook bij aan je algehele conditie. Bovendien heeft fietsen verrassend veel positieve effecten op je (mentale) gezondheid. Dus waarom zou je deze zomer niet wat vaker op de fiets stappen?

Schitterende fietsroute Genieten rondom Giethoorn

Het sprookjesachtige Giethoorn is een grote trekpleister voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Vanwege de vele grachten en bruggen staat Giethoorn ook wel bekend als het 'Venetië van het Noorden. Vanaf de andere kant van de wereld komt men hierheen gereisd om dit pittoreske dorpje te ervaren. In coronatijd was het nog nooit zo rustig geweest in het normaal altijd drukke Giethoorn. Hoe is het nu met de drukte? Grijsopreis.nl zocht het uit met onze fietsroute Genieten rondom Giethoorn en vertelt je over hun heerlijke dag uit.

Krachtige fietsroute: de gemalen van Haarlemmermeer

Ontdek de historische gemalen van Haarlemmermeer en geniet van een leerzaam dagje uit! Fiets deze route door de Haarlemmermeerpolder en stap af bij alle indrukwekkende gemalen die de geschiedenis in deze regio getekend hebben. 'Liefs uit Haarlemmermeer' zette ze voor ons op een rijtje.