Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

Dit is waarom je Lelystad moet verkennen op de fiets

Het Flevolandse landschap kenmerkt zich door de uitgestrekte polders, windmolens en moderne steden, zoals Lelystad. De provinciehoofdstad is van vele verrassende markten thuis. Met deze drie fietsroutes leer je de mooiste plekken in en om Lelystad kennen! Start je route met een bezoek aan fietspartner Batavia Stad Fashion Outlet en geniet van een zorgeloos dagje fietsen.

September: de start van de bronsttijd

Natuurspecialist André Donker kent de Veluwse bossen rondom Epe als geen ander. Voor de Wildroute bij Epe gingen wij samen met hem op pad om jou de mooiste fietsroute door de natuur te bieden. De beste plekken en andere tips om wild te spotten delen we natuurlijk met jou in deze blog.

Nazomeren met de Stalletjesroute in Noord-Holland

In september zijn de boeren volop aan het oogsten, ook in Noord-Holland. Veel boeren, telers en kwekers in deze regio hebben een verkoopstalletje met hun eigen producten. Wij stapten op de fiets om de stalletjes te verkennen met de Stalletjesroute in Noord-Holland.

Waarom Groesbeek ook wel het Wijndorp van Nederland is

De Wijnroute door het Wijndorp van Nederland, beter bekend als Groesbeek. Het dorp wordt omringd door prachtige wijngaarden vol verschillende soorten druiven. Wij zochten voor je uit waarom juist Groesbeek de perfecte locatie blijkt voor wijnbouw.

Fietsen in de nazomer met de fruitoogst in de Betuwe

In september wordt in de Betuwe, de regio die sowieso de grootste fruitleverancier van Nederland is, veel fruit geoogst. Voornamelijk appels en peren, maar ook pruimen, druiven en bramen worden geoogst. Op veel locaties worden in deze maand zelfplukdagen georganiseerd. Wij fietsten de Fruitige fietsroute in de Betuwe en delen onze ervaringen met jou.

Nazomeren met Fietsnetwerk.nl: Vind de Golden Tickets!

September wordt bestempeld als dé fietsmaand en dat is ook niet gek. Vaak is het nog heel goed fietsweer en we kunnen deze maand volop genieten van de nazomer. Speciaal voor deze heerlijke maand creëren wij vier spiksplinternieuwe nazomerroutes met daarop een extraatje voor jou… Op elke route ligt een ‘Golden Ticket’ verstopt. Ga op zoek tijdens het fietsen en wie weet win jij één van de fantastische prijzen!

Drie fietsroutes langs verscholen plekken op de Veluwe

De Veluwe is zo’n 91.200 hectare groot en toch kom je vaak weer bij dezelfde plekken terecht. Deze keer slaan we de Hoge Veluwe, Posbank, Kroondomein het Loo en Planken Wambuis even over. We verrassen je graag met fietsroutes naar andere plekken waar je misschien nooit van hebt gehoord of waarvan je bent vergeten dat het bestaat. 

Fietsroutes naar de verborgen parels van Natuurmonumenten

Soms vergeten we nog wel eens hoe veel mooie natuur we in Nederland hebben. Iedereen kent wel de bekende natuurgebieden zoals de Veluwe, de Weerribben en de Biesbosch. Maar er zijn ook wat onbekendere natuurgebieden die je opwachten. Fietsnetwerk maakte in samenwerking met Natuurmonumenten diverse fietsroutes naar deze gebieden toe. Want al dat natuurschoon verken je natuurlijk het beste met de fiets!

De 10 mooiste fietsroutes van Twente

Twente is één van de mooiste fietsregio’s van Nederland. Hier is het heerlijk fietsen in een omgeving waar natuur, gezellige stadjes en unieke afstapmomenten elkaar afwisselen. Samen met onze lokale partner Hotel Restaurant Hof van Twente zochten wij de tien mooiste fietsroutes voor je uit, zodat jij de pareltjes van Twente kunt gaan ontdekken.

Top 5 fietsroutes voor je fietsvakantie

Denk je aan Nederland, dan denk je aan fietsen. Zelfs aan de andere kant van de wereld weten ze dat Nederland een fietsland bij uitstek is. Samen trappen we meer dan 15 miljard kilometer per jaar weg! Met een knooppuntennetwerk door het hele land zijn de fietsvoorzieningen hier ideaal. We hebben in dit land zoveel mooie plekken om met de fiets te ontdekken, dat we bijna niet weten waar we moeten beginnen. Wat wil je nog meer..? Precies, fietsroutes waarbij je die plekken gaat ontdekken! Wij zochten de vijf beste fietsroutes voor je uit die perfect zijn voor een fietsvakantie in eigen land.