Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

Fietsnetwerk.nl en Vogelbescherming lanceren fietsroutes langs vogelvriendelijke boeren

Samen met Vogelbescherming Nederland creëerden wij vier nieuwe fietsroutes langs vogelvriendelijke boeren. De routes sluiten aan op de campagne voor de bescherming van weidevogels. ‘Koop zuivel van vogelvriendelijke boeren. Red onze weidevogels.’ luidt de boodschap van deze campagne die vrijdag 13 mei van start gaat. De vogelvriendelijke fietsroutes leiden dagtoeristen en vogelaars langs verschillende gebieden in Nederland waar boeren hun weilanden vogelvriendelijk inrichten en onderhouden.

 

De mooiste fietsroutes langs molens

Het jaar 2022 is een bijzonder jaar voor molenliefhebbers. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars vijftig jaar en daarom is 2022 uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar. Extra reden dus om op Nationale Molendag flink uit te pakken. Op 14 en 15 mei 2022 is het Nationale Molendag. Molens door het hele land openen hun deuren voor leuke activiteiten en een kijkje achter de schermen. Ontdek een aantal schitterende molens met deze drie fietsroutes.

Top 3 fietsroutes door de natuur in Budel - Noord-Brabant

Daar waar Limburg, België en Brabant aan elkaar grenzen, zijn veel natuurgebieden te vinden. Dat maakt dat het er heerlijk fietsen is! In de meest zuidoostelijke hoek van Noord-Brabant ligt het plaatsje Budel. In het centrum is het bourgondisch genieten, maar even buiten de dorpskern fiets je het adembenemende natuurschoon in.

Van bossen en moerassen, tot grote heidevlaktes en bijzondere diersoorten: de omgeving zal je versteld doen staan. Wij verzamelden de drie mooiste fietsroutes door de natuur van zuidoost Brabant, en soms zelfs nét een stukje over de grens.

30 APRIL | De Boer Op met Fietsnetwerk.nl

Fietsnetwerk.nl viert de opening van het fietsseizoen en dat doen we samen met jou! Op zaterdag 30 april lanceren wij een nieuwe thematische fietsroute:

De Boer Op - beleef het boerenland

Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom ben jij van harte uitgenodigd om bij deze lancering aanwezig te zijn. Lees gauw verder voor de details en meld je gratis aan.

Dit zijn de 5 mooiste fietsgebieden van Nederland

Ons kikkerlandje heeft vele prachtige gebieden om te fietsen. Er zijn een aantal gebieden die eruit springen. Voor jou hebben we uit alle gebieden de vijf mooiste gekozen. De gebieden liggen verspreid door heel Nederland. Bij elk fietsgebied vind je een bijpassende routetip die jou gegarandeerd nieuwe fietsinspiratie geeft! 

Drie nieuwe fietsroutes in Harderwijk dankzij samenwerking met Heerlijk Harderwijk

HARDERWIJK - 1 april 2022

Rondom Harderwijk zijn drie nieuwe fietsroutes gecreëerd. Citymarketingorganisatie Heerlijk Harderwijk en het Harderwijkse Fietsnetwerk.nl hebben de handen ineengeslagen en de routes tot stand gebracht. De fietsroutes zijn vanaf vandaag digitaal beschikbaar.

Dit is waarom fietsen zo gezond voor je is. Ja, ook met een elektrische fiets!

Vaak wordt gedacht dat fietsen met een elektrische fiets stukken minder effectief is dan gewoon fietsen. Maar niets is minder waar. Fiets of elektrische fiets, allebei is het hartstikke gezond en helpt het je om calorieën te verbranden. Wij zetten alle gezondheidsvoordelen van fietsen voor je op een rij. Als je weet welke voordelen fietsen je geeft, kun jij ongetwijfeld niet wachten om op je tweewieler te stappen. Daarom vind je in deze blog ook vijf toproutes om lekker in beweging te blijven.

Vijf fietsroutes voor liefhebbers van pannenkoeken

Met pannenkoeken op het menu wordt je dag vanzelf een feestje, maar al helemaal op Nationale Pannenkoekdag! Deze dag wordt sinds 2007 jaarlijks gevierd op een vrijdag in maart. Dit jaar (2022) vieren we het op 18 maart en is het een jubileum: het is alweer de 15e editie. Extra reden dus om dit weekend stil te staan bij de pannenkoek. Hoe kan dat beter dan met een mooie fietsroute?

Fietsvakantie wordt steeds populairder

Op vakantie met de fiets? Jazeker! Het wordt steeds populairder. Zo’n 56% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder gaat graag fietsen tijdens hun vakantie. Dat komt neer op 8,1 miljoen mensen. Een fietsvriendelijke verblijfslocatie is daarom steeds belangrijker. Is jouw verblijfslocatie al fietsvriendelijk ingericht?

Wat is de beste elektrische fiets voor een fietsvakantie?

De elektrische fiets is een trend die nog altijd stijgende is. Ook voor fietsvakanties wordt steeds vaker voor de elektrische fiets gekozen. Maar er zijn veel verschillende modellen, hoe weet je dan welke fiets het meest geschikt is voor jouw fietsvakantie? Wij vroegen drie experts om hun tip te geven.