Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

De vier mooiste fietsroutes om Vinkeveen uit te vogelen

De Vinkeveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen liggen in de buurt. De waterplassen, polders en moerassen trekken veel vogels aan. Daarom is Vinkeveen en omstreken heel interessant voor vogelaars! Bovendien vind je veel historische kastelen en forten van de Stelling van Amsterdam. Ontdek snel de vier mooiste fietsroutes in de omgeving van Vinkeveen.

Prikkel je zintuigen in Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken. Voel de Romeinse geschiedenis, proef de gemoedelijke sfeer, ruik de natuur in de Ooijpolder, hoor de stilte, en zie met eigen ogen hoe het is om… slechtziend te zijn? In samenwerking met het muZIEum creëerden wij een unieke fietsroute die al je zintuigen prikkelt.

Vijf fietsroutes voor verrassende citytrips in Nederland

Historische panden met monumentale gevels, imposante kerken, gezellige horecapleintjes en interessante musea… De Nederlandse steden zijn een citytrip meer dan waard. Aan deze vijf steden had je misschien nog niet gedacht voor een citytrip, maar ze zijn verrassend mooi. Pluspunt: de natuur ligt bij alle vijf binnen handbereik. Kortom, een fantastisch decor voor een fietstocht met een complete beleving!

Dit is waarom je Lelystad moet verkennen op de fiets

Het Flevolandse landschap kenmerkt zich door de uitgestrekte polders, windmolens en moderne steden, zoals Lelystad. De provinciehoofdstad is van vele verrassende markten thuis. Met deze drie fietsroutes leer je de mooiste plekken in en om Lelystad kennen! Start je route met een bezoek aan fietspartner Batavia Stad Fashion Outlet en geniet van een zorgeloos dagje fietsen.

September: de start van de bronsttijd

Natuurspecialist André Donker kent de Veluwse bossen rondom Epe als geen ander. Voor de Wildroute bij Epe gingen wij samen met hem op pad om jou de mooiste fietsroute door de natuur te bieden. De beste plekken en andere tips om wild te spotten delen we natuurlijk met jou in deze blog.

Nazomeren met de Stalletjesroute in Noord-Holland

In september zijn de boeren volop aan het oogsten, ook in Noord-Holland. Veel boeren, telers en kwekers in deze regio hebben een verkoopstalletje met hun eigen producten. Wij stapten op de fiets om de stalletjes te verkennen met de Stalletjesroute in Noord-Holland.

Waarom Groesbeek ook wel het Wijndorp van Nederland is

De Wijnroute door het Wijndorp van Nederland, beter bekend als Groesbeek. Het dorp wordt omringd door prachtige wijngaarden vol verschillende soorten druiven. Wij zochten voor je uit waarom juist Groesbeek de perfecte locatie blijkt voor wijnbouw.

Fietsen in de nazomer met de fruitoogst in de Betuwe

In september wordt in de Betuwe, de regio die sowieso de grootste fruitleverancier van Nederland is, veel fruit geoogst. Voornamelijk appels en peren, maar ook pruimen, druiven en bramen worden geoogst. Op veel locaties worden in deze maand zelfplukdagen georganiseerd. Wij fietsten de Fruitige fietsroute in de Betuwe en delen onze ervaringen met jou.

Nazomeren met Fietsnetwerk.nl: Vind de Golden Tickets!

September wordt bestempeld als dé fietsmaand en dat is ook niet gek. Vaak is het nog heel goed fietsweer en we kunnen deze maand volop genieten van de nazomer. Speciaal voor deze heerlijke maand creëren wij vier spiksplinternieuwe nazomerroutes met daarop een extraatje voor jou… Op elke route ligt een ‘Golden Ticket’ verstopt. Ga op zoek tijdens het fietsen en wie weet win jij één van de fantastische prijzen!

Drie fietsroutes langs verscholen plekken op de Veluwe

De Veluwe is zo’n 91.200 hectare groot en toch kom je vaak weer bij dezelfde plekken terecht. Deze keer slaan we de Hoge Veluwe, Posbank, Kroondomein het Loo en Planken Wambuis even over. We verrassen je graag met fietsroutes naar andere plekken waar je misschien nooit van hebt gehoord of waarvan je bent vergeten dat het bestaat.