Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

Eropuit in eigen land: 3x natuur fietsroutes in de winter

De winterse maanden roepen vaak beelden op van knusse avonden bij de open haard met warme chocolademelk. Maar wat als we je vertellen dat de winter ook een heerlijk seizoen is om buiten door te brengen? Frisse lucht, de kou op je wangen, de stilte van de natuur… Het opwarmen bij de open haard is na een verfrissende fietsroute extra lekker. Combineer dit met een weekendje weg en kom helemaal tot rust voor de feestdagen. Wij zetten de leukste fietsregio’s voor de winter op een rij, mét overnachtingstips!

Herfst in Ommen: 3 stormachtig mooie fietsroutes

Ommen, gelegen te midden van uitgestrekte bossen en langs de kalme oevers van de Vecht, is een historische Hanzestad met een schat aan verhalen. Het charmante stadscentrum ademt gezelligheid, terwijl de natuurlijke omgeving veelzijdig en weelderig is. Maar wat het nog beter maakt, is dat Ommen en zijn omgeving perfect zijn om per fiets te verkennen. Vooral in de herfst wanneer de bossen hun warme herfsttinten aannemen en paddenstoelen uit de grond schieten als... paddenstoelen natuurlijk! We nemen je mee op een reis door Ommen en geven je 3 redenen en de 3 mooiste herfstfietsroutes voor een onvergetelijk weekendje weg.

Betaal niet te veel voor je elektrische fiets

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Dat is niet zonder reden. Ze bieden een milieuvriendelijk alternatief voor de auto en helpen je om gemakkelijk grotere afstanden af te leggen. Vaak hangt aan zo’n mooie fiets best een prijskaartje. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen bij de aankoop van je elektrische fiets.

De mooiste fietsroutes in het Groene Hart

Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart. Een stad waar de historie leeft, en die bruist van de levendigheid met vele evenementen en activiteiten. Een stad met een kloppend en groen hart. Woerden is dé plek om al fietsend jouw ontdekkingsreis door het Groene Hart te starten. En laten wij net ons aanbod hebben uitgebreid met drie nieuwe fietsroutes in deze streek...

Waarom Vlaanderen de perfecte bestemming voor je fietsvakantie is

Waarom ga je op fietsvakantie? Om vooral veel van de omgeving te zien! In Vlaanderen zijn prachtige natuurgebieden te ontdekken. Landschappen in alle soorten: van stranden, duinen, landerijen, tot riviervalleien, parken en pittige heuvelruggen. De eeuwenoude Vlaamse steden, zoals Antwerpen, Brugge en Gent, wisselen het groen af met hun prachtige centrum, waar je een cultureel uitstapje kunt ervaren of gewoon van de gezelligheid kunt genieten. En wat dacht je van de kustplaatsen aan de Noordzee?

De 11 mooiste heideroutes van Nederland

Nederland kent veel prachtige heidegebieden. Zo'n 43.000 hectare van Nederland is gevuld met heide.  Hier zijn de stuifzanden en hoogveengebieden nog niet eens in meegenomen. Heide is voor veel dieren goed vertoeven, vogels vliegen om je heen, insecten fladderen van het ene paarse bloemetje naar het andere en met geluk hupt er een konijntje het fietspad over. Naast het kleine wild, kun je hier ook het geluk hebben een hert tussen de heide te treffen, een prachtig gezicht!

Dagje uit bij Breda: ontdek het Markdal op de fiets

OmniTraveler neemt je mee op hun avontuurlijke fietstocht langs het Markdal, gelegen dicht bij de grens met België en rondom Breda.

Deze regio heeft een hoop moois te bieden. Terwijl ze door een oase van groen fietsen, komen ze verschillende interessante afstapmomenten tegen. Door deze toe te voegen aan de fietsroute maken ze er een echt dagje uit van!

10x Toerist in eigen land: fietsroutes langs de 10 mooiste bezienswaardigheden

Voor een vakantie of dagje uit hoef je helemaal niet ver van huis. Heb jij ons kikkerlandje al eens bekeken door de bril van een buitenlandse toerist? Er zijn prachtige natuurgebieden en bijzondere steden te ontdekken. Met het uitgebreide fietsroutenetwerk verken je de Top 10 bezienswaardigheden in Nederland, gewoon met de fiets. In deze blog delen we de mooiste fietsroutes die je langs de populairste plekjes van Nederland voeren.  

Top 8 mooiste fietsroutes in Drenthe

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. De prachtige natuur, oeroude brinkdorpen, de hunebedden en meer dan 1.700 km aan fietspaden, maken de provincie één van de meest geliefde fietsgebieden. Ontdek de provincie met de 8 mooiste fietsroutes in Drenthe. Elke fietsroute start je gemakkelijk vanaf een Fietstransferium Drenthe, de perfecte startlocatie voor een dagje fietsen.

4x de mooiste fietsroutes in Laag Holland

Laag Holland, een stukje authentiek Nederland zoals je het nergens anders ziet. De streek vormt een onmisbaar deel van de provincie Noord-Holland. Als de achtertuin van Amsterdam heeft Laag Holland een unieke ligging onder zeeniveau. Dit voormalige nationale landschap ademt de sfeer van vroeger: op veel plekken lijkt de tijd te hebben stilgestaan.