Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

Fietsroutes door Nationale Parken

We mogen dan wel in een dichtbevolkt land wonen, ook in Nederland is er veel ruimte voor de natuur. Verspreid door het land tellen we maar liefst 21 Nationale Parken. Elk park heeft zijn eigen unieke kenmerken, waardoor het de officiële status van Nationaal Park heeft gekregen. Wij zetten alle parken op een rij en tippen je onze mooiste fietsroutes door deze schitterende natuurgebieden.

Top 10 mooiste terrasroutes in Nederland

Een mooie fietsroute fietsen en onderweg neerploffen op een terrasje. De perfecte combinatie als je het ons vraagt! Ontdek onze Top 10 mooiste terrasroutes in Nederland, waarbij we prachtige landschappen verbinden met gastvrije plekken. Een boerderijterras, een terras aan het water, geheime binnentuinen… Op deze tien routes hebben we de mooiste plekjes voor je uitgezocht.

3x fantastisch fietsen in Maassluis en omgeving

Maassluis is misschien wel een van de mooiste, nog onontdekte plekjes van Zuid-Holland. En dat terwijl het centrum geschiedenis ademt. Tijd om de rijke maritieme historie, de smalle straatjes, de rustieke haven en knusse grachten, leuke winkeltjes en fijne restaurants van deze waterstad te ontdekken. Op de fiets kom je op plekjes waar je anders niet zo gauw komt. Wij tippen je drie veelzijdige fietsroutes in Maassluis en omgeving.

Top 5 koninklijke fietsroutes met een gouden randje

Van Koning tot Keizer, door stad en natuur en van moderne tot oude koninklijke residenties. Wij hebben vijf royale routes op een rijtje gezet waar je langs prachtige omgevingen met kastelen en paleizen fietst en proeft van de koninklijke sfeer. Plaats je kroon op je hoofd, betreed je stalen ros en geniet van een fietstocht met een gouden randje.

Top 5 bloesemtochten op de fiets

Een zoete bloemengeur in de lucht, bijen die ijverig van bloem naar bloem vliegen om ze te bestuiven, weelderige boomgaarden langs de glooiende riviervalleien… Als in april de bloesemperiode aanbreekt, is het heerlijk om met de fiets op pad te gaan. Benieuwd waar je dit prachtige natuurverschijnsel kunt bewonderen? Wij selecteerden vijf fietsroutes door de mooiste bloesemregio’s van Nederland. 

Fietsen is gezond, ook met een elektrische fiets!

Vaak wordt gedacht dat fietsen met een elektrische fiets minder effectief is dan met een gewone fiets. Niets is minder waar! Fietsen is hoe dan ook hartstikke gezond. Wij zetten alle (soms verrassende!) gezondheidsvoordelen van fietsen voor je op een rij. De fietsexperts van Shimano vullen aan met tips om je lichaam fit en sterk te houden, zodat je optimaal kunt genieten. Bijvoorbeeld van de vijf routetips die je ook in deze blog vindt.

Fietsen langs de kust? De 5 mooiste fietsroutes langs kustlijnen

Fietsliefhebbers, maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur langs de betoverende kustlijnen van Nederland! In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de vijf mooiste fietsroutes door adembenemende landschappen en met schilderachtige uitzichten. Gegarandeerd inspiratie voor je volgende fietsavontuur.

Puur Genieten in Vorden: 4x speciale fietsroutes in de Achterhoek

Midden in het beroemde coulisselandschap van de Achterhoek, vind je het landgoed en kasteel Hackfort, vlak bij het dorpje Vorden. In het koetshuis van dit bijzondere kasteel bevindt zich De Keuken van Hackfort. Bij dit restaurant draait het om 'Puur Genieten': genieten van al het goede uit de Achterhoek in de puurste vorm. In samenwerking met de restauranteigenaren, maakten wij vier bijzondere fietsroutes die je meenemen naar de plekken waar je de Achterhoek niet alleen kunt verkennen, maar ook kunt proeven.

Hoe kies je een elektrische fiets die bij je past?

De populariteit van elektrische fietsen is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze moderne vervoersoplossing. Met de opkomst van elektrische fietsen, is het aanbod ook flink uitgebreid. Het kiezen van de juiste elektrische fiets kan best een uitdaging zijn, want welke sluit perfect aan bij jouw wensen? Wij delen een aantal belangrijke overwegingen om je te helpen bij het kiezen van de ideale e-bike.

5x de mooiste fietsroutes in Zuidoost Friesland

Wanneer we aan Friesland denken, verschijnen al snel de iconische beelden van zeilen op de Friese Meren, de Elf Steden en de Wadden voor onze geest. Maar wat als we je vertellen dat er een Friesland is met moerassen, bossen, koninklijke landgoederen, veendorpen en zelfs zandverstuivingen? En dat je daar ook nog eens heel mooi kunt fietsen? Welkom in Het Andere Friesland, oftewel Zuidoost Friesland.