Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

Voorjaarsvakantie in eigen land: 5x fietsroutes vol voorjaarsbloeiers

Terwijl de dagen langer worden en de winter langzaam plaatsmaakt voor de lente, komt ook de natuur weer tot leven. Misschien heb je de eerste krokussen al in de berm gezien! Reden genoeg om aankomende voorjaarsvakantie (niet voor niets ook wel de krokusvakantie) de fiets te pakken om het prille natuurschoon te bewonderen. Wij tippen je de 5 mooiste fietsroutes die je trakteren op heel veel voorjaarsbloeiers.

3x culinaire fietsroutes voor een romantisch dagje uit

Stap samen op de pedalen voor een culinaire beleving, waar verrukkelijke aroma's en smaken je zintuigen zullen prikkelen. Tijdens onze culinaire fietsroutes ontdek je de verborgen juweeltjes van de Nederlandse gastronomie, terwijl je samen geniet van intieme momenten in de mooiste landschappen. Laat je verleiden door lokale lekkernijen en proef de liefde die in elke hap is verweven. Fiets met ons mee op drie van onze lekkerste fietsroutes!

3x must have fietsaccessoires voor elk dagje fietsen

Het voorjaar staat voor de deur, de zon laat zich langzaam weer zien en de fietspaden roepen. Als fietsliefhebber weet je dat een geslaagd fietsseizoen niet alleen draait om de juiste fiets, maar ook om de juiste fietsaccessoires die je rit net wat comfortabeler kunnen maken. Wij zochten de must haves voor je uit, zodat jij klaar bent voor het komende fietsseizoen!

Fietsroutes met geschiedenis: de Watersnoodramp van 1953

In de nacht van 1 februari 1953 wordt Nederland getroffen door één van de meest verwoestende natuurrampen uit de geschiedenis van het land: de Watersnoodramp. Deze ramp had een diepgaande impact op Nederland en leidde tot ingrijpende veranderingen in de manier waarop we omgaan met waterbeheer en dijkversterking. Wij maakten twee bijzondere fietsroutes langs de plekken waar het water toen huizenhoog stond.

Jan Steen fietsroute door Leiden en Warmond

Jan Steen was een meesterschilder met een bruisende persoonlijkheid. Zijn leven is als een schilderachtig doek geweven door de straten van Leiden, Warmond en ver daarbuiten. De briljante kunstenaar stond bekend om zijn humor en wist het alledaagse leven vast te leggen met een vleugje ironie. Benieuwd naar zijn verhaal? Dan is de Meesterlijke fietsroute van Jan Steen een echte aanrader als je in de buurt van Leiden bent.

Magische fietsroutes in kerstparadijs Valkenburg

Fietsen in de winter is helemaal geen straf. Niet alleen geef je je gezondheid een boost, op de fiets beleef je elke keer weer iets nieuws. Helemaal als je de fiets pakt om het sprookjesachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg te ontdekken. Valkenburg aan de Geul vormt het hart van Zuid-Limburg. De stad is dit jaar uitgeroepen tot mooiste kerstmarkt van Nederland én staat op de 10e plek van de beste kerstbestemmingen van Europa! Reden genoeg om je feestdagen in Valkenburg te vieren. In deze blog geven we je sfeervolle tips voor jou als fietser.

3x de mooiste fietsroutes voor in de kerstvakantie

De feestdagen zijn een tijd van gezelligheid, samenzijn en lekker eten. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je juist tijdens deze dagen zin hebt om even te ontspannen in de rust van de natuur. Wat is er dan lekkerder dan op de fiets te stappen om een frisse neus te halen en even de benen te strekken? Precies, niets! Samen met onze partner RCN Vakantieparken selecteerden we de drie mooiste fietsroutes om te genieten in de stilte van de winterse natuur. Bovendien mogen we je een mooie aanbieding doen voor je volgende vakantie.

Eropuit in eigen land: 3x natuur fietsroutes in de winter

De winterse maanden roepen vaak beelden op van knusse avonden bij de open haard met warme chocolademelk. Maar wat als we je vertellen dat de winter ook een heerlijk seizoen is om buiten door te brengen? Frisse lucht, de kou op je wangen, de stilte van de natuur… Het opwarmen bij de open haard is na een verfrissende fietsroute extra lekker. Combineer dit met een weekendje weg en kom helemaal tot rust voor de feestdagen. Wij zetten de leukste fietsregio’s voor de winter op een rij, mét overnachtingstips!

Herfst in Ommen: 3 stormachtig mooie fietsroutes

Ommen, gelegen te midden van uitgestrekte bossen en langs de kalme oevers van de Vecht, is een historische Hanzestad met een schat aan verhalen. Het charmante stadscentrum ademt gezelligheid, terwijl de natuurlijke omgeving veelzijdig en weelderig is. Maar wat het nog beter maakt, is dat Ommen en zijn omgeving perfect zijn om per fiets te verkennen. Vooral in de herfst wanneer de bossen hun warme herfsttinten aannemen en paddenstoelen uit de grond schieten als... paddenstoelen natuurlijk! We nemen je mee op een reis door Ommen en geven je 3 redenen en de 3 mooiste herfstfietsroutes voor een onvergetelijk weekendje weg.

Betaal niet te veel voor je elektrische fiets

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Dat is niet zonder reden. Ze bieden een milieuvriendelijk alternatief voor de auto en helpen je om gemakkelijk grotere afstanden af te leggen. Vaak hangt aan zo’n mooie fiets best een prijskaartje. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen bij de aankoop van je elektrische fiets.