Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Laat je inspireren

10x tips voor fietsonderhoud in de winter

Het is slim om in de winter meer aandacht te geven aan je fiets. Het Nederlandse winterweer doet je fiets geen deugd. Van de invloed van kou op de batterij van je elektrische fiets, tot een vieze laag aangekoekt strooizout. Je fiets netjes houden is daarom geen overbodige luxe én het verlengt ook nog eens de levensduur van je fiets. Hier moet je op letten in de winter!

8x Tips om warm te blijven op de fiets in de winter

Fietsen in de winter klinkt niet voor iedereen even aantrekkelijk, maar fietsen in de wintermaanden is leuker dan je denkt! Mooie winterse landschappen en rustige fietspaden zijn slechts twee voordelen van fietsen tijdens de wintermaanden. Of je nou op de elektrische of een gewone fiets stapt, met onderstaande tips trotseer jij de kou zonder problemen en geniet je volop van je fietstocht.

Vakantie in eigen land: Wat te doen in het Reestdal?

Rivier de Reest vormt een deel van de natuurlijke grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. Al eeuwenlang stroomt het riviertje door de streek. In die tijd heeft het gezorgd voor een uniek beekdal vol hooilanden, akkers, bossen, landgoederen, heide en authentieke boerderijen. Deze hoogtepunten rondom de Reest mag je niet missen!

Wat te doen in Sneek en omgeving?

In en rondom Sneek zijn verschillende natuurgebieden te vinden. Het is prachtig om een lange fietstocht te maken langs het Sneekermeer en te genieten van de rust van het water. Ben je op zoek naar een uitdagendere fietsroute? Aan de rand van Sneek vind je het Burgemeester Rasterhoffpark, waar je hoogstwaarschijnlijk een paar Schotse Hooglanders en reeën tegenkomt. Geniet van de unieke waterval in het park en sluit je dag af met een heerlijk diner bij Markt23 Sneek. Dit zijn de leukste fietsroutes in én rondom Sneek!

4x de mooiste fietsroutes in Venlo en omgeving

Venlo is een fantastische bestemming voor een weekendje weg. De stad zit vol culinaire restaurants, interessante musea en je kunt er heerlijk shoppen. Er is van alles te zien en te beleven, zeker als je op de fiets stapt. Van kastelen tot botanische tuinen en van natuurgebieden tot molens: Noord-Limburg heeft je veel te bieden. Wij hebben de mooiste fietsroutes in Venlo en omgeving voor je op een rij gezet. Welke route ga jij rijden?

De 5 mooiste fietsroutes van de Veluwe

Genieten van de pracht van een natuurgebied doet je nog meer, als je dat actief doet. Stap daarom op de fiets en ontdek de pracht van de Veluwe. Ben je op zoek naar een leuke fietsroute? Zoek dan niet verder! Fiets bijvoorbeeld een historische route en geniet overdag van de prachtige landschapstypen en rijke geschiedenis in het gebied. Vervolgens sluit je de dag af met een biertje van Bierbrouwerij de Uddelaer. Dit zijn de 5 leukste routes van de Veluwe voor een fietsweekend.

Fiets een luisterboek: beleef de verhalen met een fietsroute

Met deze drie fietsroutes komen verhalen letterlijk tot leven! In samenwerking met Nextory creëerden we iets nieuws: fietsroutes die je kunt luisteren. We zochten drie luisterboeken uit en combineerden ze met een fietsroute. Elk afstapmoment is een plek die echt in de verhalen voorkomt. Neem je koptelefoon mee op de fiets en luister één van de volgende fietsroutes.

Dit zijn de 10 mooiste fietsroutes van Wallonië

Op vakantie naar Wallonië is een goed idee. Franstalig België heeft je veel te bieden: van mooie steden zoals Namen, Luik en Charleroi tot aan de ruige natuur van de Belgische Ardennen. De omgeving is ideaal voor allerlei outdoor activiteiten en culturele uitjes. Combineer het door op pad te gaan met de fiets! Wij selecteerden de mooiste fietsroutes voor op jouw to do-lijstje.

Drie fietsroutes langs kastelen

Jaarlijks wordt op tweede pinksterdag de Dag van het Kasteel georganiseerd. Op deze dag openen veel kastelen en buitenplaatsen hun poorten om jou een kijkje achter de schermen te geven. Hoe zien die indrukwekkende gebouwen er aan de binnenkant uit? Ontdek de historie achter de kastelen op de fiets! Wij geven je alvast drie routetips vol kastelen.

Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is één van de populairste gebieden om te fietsen. En zeg nou zelf: de natuur variërend van volgroeide bossen, heide en zandverstuivingen maken samen met de talloze leuke plaatsjes een perfecte combinatie voor een dagje op de fiets. Samen met RBT Heuvelrug & Vallei selecteerden we de vijf beste fietsroutes in dit mooie gebied.