Fietsroutes Zuid-Holland

Fietsroute Zuid-Holland

Fietsroutes in Zuid-Holland

Denk je er over na om een leuke fietsroute in Zuid-Holland uit te stippelen? De provincie is één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld, maar heeft genoeg mooie plekken om te fietsen. Fiets bijvoorbeeld door de Haaglanden, de duin- en bollenstreek of door het rivierengebied. Heb je het eiland Goeree-Overflakkee al eens bezocht, of de bekende molens bij Kinderdijk? Fietsroutes in deze provincie brengen je langs de mooiste plekken van Nederland.

Fietsroutes in Zuid-Holland

Door Haaglanden en de duin- en bollenstreek fietsen

Door Haaglanden en de duin- en bollenstreek fietsen

Bekijk eens routes in de regio Haaglanden, daar zit gegarandeerd een mooie knooppuntenroute tussen. Fiets langs weilanden, leuke steden en dorpen, door bossen, duinen en langs het strand. Bij Middel-Delfland, het Land van Wijk en Wouden kun je genieten van het boerenland. Ben je toe aan een route door het bos en hoop je onderweg wat vogels te spotten? Dan kun je beter kiezen voor het Bieslandse Bos dat tussen Zoetermeer en Delft ligt. Of ontdek natuurgebied De Vlietlanden. Het is een laagveengebied, dat nooit ingepolderd is. Het veen is daardoor niet ingeklonken, het gebied ligt daarom wat hoger dan omringende polders. Er zijn ook genoeg routes te bedenken die je door de duin- en bollenstreek van Zuid-Holland leiden. Een prachtige route is bijvoorbeeld de fietsroute van Noordwijk naar Katwijk. In de lente is het echt genieten in de bollenstreek. Je ziet dan namelijk allerlei prachtige kleuren. In de bollenstreek is ook de bekende Keukenhof in Lisse te vinden. Vanuit de hele wereld komen er van eind maart tot eind mei zo'n 900.000 bezoekers de bolgewassen bezichtigen op het 32 hectare grote park.

Het Hollands rivierengebied en het Hollands plassengebied op de fiets

Het Hollands rivierengebied en het Hollands plassengebied op de fiets

Bekijk ook eens het gebied tussen de Lek en de Beneden-Merwede. Het Hollands rivierengebied is namelijk echt de moeite waard om op de fiets te ontdekken. Je ontdekt daar een typisch Hollands landschap met polders, molens en koeien. Maar ook de oudste stad van Zuid-Holland, Dordrecht, en het daarbij gelegen Nationaal Park De Biesbosch. Als je zin hebt in een fietsroute door een stukje Nederlands erfgoed kun je in dit gebied Kinderdijk eigenlijk niet overslaan. Plan je route langs de 19 windmolens en geniet daarnaast ook nog eens van de riviertjes, kanalen, boerderijtjes en prachtige uitzichten. De knooppuntenroutes door het Hollands plassengebied, in het noorden van de provincie, voeren je ook langs heel veel water. Water is daar namelijk in allerlei vormen: meren, riviertjes, plassen en sloten. Daarnaast ontdek je hier de polders, mooie vergezichten en verschillende molens. Routes naar het Hollands plassengebied brengen je naar een fraai gebied, midden in het Groene Hart van Nederland.

Het eiland Goeree-Overflakkee op de fiets en fietsen in en om Rotterdam

Het eiland Goeree-Overflakkee op de fiets en fietsen in en om Rotterdam

Goeree-Overflakkee is het eiland dat bij Zeeland lijkt te horen, maar in werkelijkheid toch echt in een provincie noordelijker ligt. Het eiland is omringt door de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Krammer-Volkerak en het Haringvliet. De fietsroutes op het eiland lopen door brede duinen en over dijken. Ook zijn er verschillende natuurgebieden op het Eiland te vinden als Krammer-Volkerak, Flakkee, Haringvliet en/of Goeree. Rotterdam staat daarentegen vooral bekend om zijn bijzondere bouwwerken: de Lijnbaan, de Coolsingel, de Markthal en de Erasmusbrug. Fietsen in en om Rotterdam moet je eigenlijk combineren met andere vormen van ontdekken. Slenter bijvoorbeeld eens door het centrum, maak een rondvaart met Spido en ontdek daarnaast dat er rondom Rotterdam ook veel natuurschoon te vinden is. Pak, wanneer je de levendigheid van de stad achter je wilt laten, de fiets; zoek een leuke knooppuntenroute uit en fiets langs en door de stad.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant