Fiets App

Ontdek de Fiets app

De beste fiets app met duizenden fietsroutes

Welkom in het nieuwe tijdperk van fietsen, waar je smartphone dé gids is op je pad. Ontdek de vrijheid van fietsen met onze gratis fietsapp: de Fietsnetwerk App. Deze gebruiksvriendelijke app voor fietstochten biedt je toegang tot duizenden zorgvuldig samengestelde fietsroutes. Of je nu een kort uitje plant of een lange fietstocht wilt maken, onze app voor fietsroutes is je ideale reisgenoot.

Meer informatie 

De Fietsnetwerk App is beschikbaar voor zowel iPhone als Android en biedt toegang tot duizenden fietsroutes, zorgvuldig samengesteld door onze professionele redacteurs aan de hand van fietsknooppunten. Start vandaag nog met het verkennen van de mooiste routes. Gratis, of kies voor een paar euro een unieke Premium-route uit, direct beschikbaar op elke smartphone. Elke route brengt je langs bijzondere stops, zoals gezellige cafés, boeiende musea en vele andere interessante plekken. Met Fietsnetwerk.nl wordt elke fietstocht een ontdekkingstocht, of je nu alleen fietst, met een partner of in een groep.

Ontdek de voordelen van de Fietsnetwerk App:

 • Nooit meer de weg kwijt: De app begeleidt je langs routes die zijn opgebouwd uit fietsknooppunten;
 • Elke dag actuele routes: Onze routeredacteurs stippelen de mooiste knooppuntenroutes uit en houden deze continu actueel;
 • Altijd met een mooie herinnering naar huis: Vind de mooiste afstapmomenten onderweg. Wij selecteren de mooiste voor je en koppelen ze aan de fietsroutes;
 • Gratis routes: Geniet van duizenden routes in Nederland en België zonder kosten;
 • Premium routes: Ontdek onze unieke Premium routes met o.a. audio-informatie, uitgebreide achtergrondinformatie en alle uitgebreide mogelijkheden in de app.       

Hoe werkt de Fietsroute app?

De Fietsnetwerk App is gebruiksvriendelijk en geschikt voor iedereen. Binnen enkele stappen ben je klaar om een route te fietsen.

Zo begint jouw fietstocht:

 1. Download de Fietsnetwerk App gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android), geschikt voor zowel smartphones als tablets.
 2. Besluit of je een account wilt aanmaken voor de app. We adviseren om dit wel te doen, omdat je dan tevens onze nieuwsbrief met tips en tricks voor de app zult ontvangen. Handig en leuk! 
 3. Hierna kom je in het inspiratiescherm. Hier kun je kiezen tussen verschillende fietsroutes in de omgeving of zoeken op plaats, regio of provincie. Je kunt ook direct kiezen uit diverse thema's als je dat wenst. 
 4. Vervolgens kun je jouw zoekopdracht verder filteren op lengte of tijdsduur en op thema, inclusief speciale routes van onze partners zoals Vogelbescherming, Natuurmonumenten en UNESCO Werelderfgoed.
 5. Start je gekozen route op (een Premium route dien je eerst aan te schaffen als je nog geen Premium account hebt) en fiets naar het eerste fietsknooppunt. 
 6. Vanaf hier gaat de app je begeleiden langs de route en ontvang je bij elk knooppunt informatie over de afstapmomenten die in de buurt te vinden zijn.  
Gratis fietsapp

Welke functies heeft onze fietsroute app?

In de Fietsnetwerk App zijn veel fietsroutes gratis beschikbaar. Als je een gratis account hebt, beschik je bovendien over de volgende functies: 

 • Ontdek gratis fietsroutes: Verken tal van routes door heel Nederland, direct toegankelijk via onze fietsapp;
 • Maak een gratis account aan: Geniet van extra functies voor een nog rijker fietsavontuur;
 • Zoek en filter fietsroutes: Vind gemakkelijk jouw ideale route met onze handige zoekfunctie en filters voor thema, afstand en tijdsduur;
 • Basisinformatie bij elke route: Alle essentiële details voor je vertrekt;
 • Navigeer naar het startpunt: Begin je tocht soepel met directe routeaanwijzingen naar het eerste knooppunt;
 • Vind een parkeerplaats: Start je route zorgeloos met parkeeradvies bij aanvang;
 • Volg de route gemakkelijk: Blijf op pad met onze duidelijke routebegeleiding;
 • Bezoek unieke afstapmomenten: Ontdek interessante stops langs je route;
 • Spraakbegeleiding: Laat je leiden zonder te kijken met onze basis spraakbegeleiding;
 • Gebruik het kompas: Oriënteer je moeiteloos met de ingebouwde kompasfunctie;
 • Ga voor Premium: Upgrade je ervaring met toegang tot exclusieve Premium routes.
Premium fietsrouteapp

Ontdek nog veel meer met Fietsnetwerk Premium

Ga voor een Premium fietsroute als je zoekt naar een unieke fietservaring. Elke Premium route biedt je het volgende:

 • Professioneel samengesteld: Onze ervaren redacteuren stellen elke route met zorg samen;
 • Rijke achtergrondinformatie: Leer meer over de plekken die je bezoekt;
 • Bijzondere thema’s: Ontdek routes die verder gaan dan alleen het landschap;
 • Uitgebreide fotoreportages: Geniet van prachtige beelden die je tocht verrijken;
 • Audio-informatie: Luister onderweg naar de verhalen en feiten over de hotspots;
 • Alle Premium app-functies: Gebruik alle geavanceerde functies in onze app tijdens je tocht.

De Premium routes vind je in de Fietsnetwerk App in het inspiratiescherm. Je kunt ze direct aanschaffen voor slechts € 4,- per routeBen je een fanatieke fietsers en wil je alle Premium fietsroutes en -functies altijd beschikbaar hebben? Dan kun je kiezen voor een Premium Plus abonnement. Je krijgt dan:  

 • Toegang tot alle routes: Geniet van zowel Basic als Premium fietsroutes;
 • Nieuwe routes elke maand: Ontvang elke maand vijf nieuwe Premium fietsroutes;
 • Uitgebreide spraakbegeleiding: Fiets gemakkelijk met heldere audio-instructies;
 • Geen advertenties: Ervaar geen onderbrekingen tijdens je tocht;
 • Ecomodus: Bespaar batterij terwijl je onderweg bent;
 • Meerdere schermweergaven: Pas de app aan jouw voorkeuren aan;
 • Off route alarm: Blijf altijd op de juiste weg met ons handige alarm;
 • Audio-informatie onderweg: Leer meer over interessante plekken met ingesproken informatie bij Premium routes;
 • Aangepast fietsprofiel: Stel de app in voor jouw specifieke fietsbehoeften.

Het Premium Plus abonnement kun je direct afsluiten op Fietsrouteapp.nl/premium of in de app voor slechts € 30,- per jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is een Fietsroute app?

Een fiets app geeft je route ondersteuning tijdens het fietsen om je te begeleiden langs de fietsknooppunten. Ook heb je alle informatie bij de hand zoals dingen die je onderweg tegenkomt, leuke afstapmomenten onderweg en handige service punten. Wil je naar één van deze punten toe fietsen? Zet via de Fietsnetwerk app de navigatie aan naar deze punten. Je kunt de applicatie gratis downloaden voor op je smartphone.

 

Is de Fietnetwerk App gratis?

Je kunt onze app kosteloos aanschaffen in de App store of Play store op jouw telefoon. Vul de plaatsnaam in waar je wilt fietsen en alle routes in die omgeving verschijnen op jouw beeldscherm. Hier hoef je niks voor te betalen.

Wat zijn de voordelen van een Fietsroute app?

Hoewel een groot aantal fietsers nog steeds knooppunten op een blaadje schrijven of deze van een website downloaden, ontdekken steeds meer mensen het gemak van een Fiets app. Eenmaal in gebruik, wilt men vaak niet meer anders. Hoe komt het toch dat de app steeds populairder wordt? Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Apps zijn innovatief en worden steeds gebruiksvriendelijker.
 • Routebegeleiding tussen fietsknooppunten en afstapmomenten.
 • Knooppunten in de Fiets app zijn altijd up-to-date.
 • Informatie over de fietsroute of te bezoeken locaties zijn bij de hand.
 • Zoek binnen enkele seconden een fietsroute in de buurt.

Hoe werkt de Fiets app?

Gebruik maken van de Fietsroute app is heel simpel. Als je de app hebt gedownload vraagt het je de eerste keer om een gebruikersaccount aan te maken. Loop vervolgens door de volledige introductie voor de uitleg over de app. Geef toestemming voor het gebruik maken van je locatie voor een goede routebegeleiding en je bent klaar om je eerste route te gaan fietsen:

 1. Zoek naar een fietsroute in de buurt, op plaats of op regio.
 2. Filter op lengte en jouw favoriete thema.
 3. Kies en route en geniet van je fietsbeleving!

Hoe kan ik vragen stellen over de werking van de app?

We raden je aan om eerst de instructievideos en uitleg over de Fietsroute app te bestuderen. Staat hiertussen niet het gewenste antwoord? Neem contact met ons op door te e-mailen naar support@fietsnetwerk.nl.

Hoe kan ik mijn fietsroutes personaliseren?

Voor de mooiste fietsbeleving wil je uiteraard een route fietsen die past bij jouw interesses en voorkeuren. Daarom hebben we een aantal filters ingebouwd waardoor het voor jou mogelijk is om de fietsroutes te personaliseren. We lichten ze hieronder voor je toe:

- Filter op locatie: kies op plaatsnaam, provincie of streek.

- Filter op afstand: geef de gewenste minimum en maximum lengte aan.

- Filter op thema: selecteer een thema die passen bij jouw interesses.

Hoe maak ik een GPX-bestand van de fietsknooppunten?

 

Er zijn verschillende manieren om een GPX-bestand van een fietsknooppuntenroute te maken, afhankelijk van de tools die je tot je beschikking hebt. Hieronder vind je enkele suggesties:

 1. Fietsrouteplanner website: Als je onze website gebruikt en je hebt een mooie route gevonden, dan kun je deze printen of downloaden. Klik op 'Download als GPX-formaat'. Dit betsand kun je vervolgens overzetten naar je fietsnavigatie-apparaat. Tip! Voeg voor het downloaden de afstapmomenten toe aan de route. Deze punten worden dan meegenomen in het GPX-bestand.

 2. Fietsnetwerk App: Als je onderweg een fiets-app gebruikt, kun je vaak de route exporteren als GPX-bestand. In de Fietsnetwerk app kun je bij een route kiezen voor "GPX exporteren". Dit bestand kun je vervolgens delen of overzetten naar je navigatie-apparaat.

 3. Online conversietools: Als je de fietsknooppuntenroute hebt uitgestippeld op een kaart, bijvoorbeeld via Google Maps, kun je gebruik maken van een online conversietool om de route om te zetten naar een GPX-bestand. Een voorbeeld van zo'n tool is GPS Visualizer.

Het is ook mogelijk om met behulp van GPS-apparaten en software zelf een GPX-bestand te maken van de route die je hebt gefietst. Hiermee kun je de route opslaan en delen met anderen of gebruiken voor toekomstige fietstochten. 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant