Fiets App

Dag fietskaart, hallo Fietsroute app!

Dag fietskaart, hallo Fiets App!

Stel je voor dat je fietstochten niet langer afhankelijk zijn van oude, gekreukelde fietskaarten en onhandige boekjes. Het is tijd om het nieuwe tijdperk van fietsen te omarmen, waarin je smartphone jouw ultieme gids is. Of je nu graag solo fietst, met je partner of met een groep vrienden, de Fietsnetwerk App is de ideale metgezel voor je volgende fietstocht. 

Voordelen van fietsen met onze fiets app:

 • Raak nooit meer de weg kwijt;
  De app begeleidt je langs de route, die is opgebouwd uit fietsknooppunten.
 • De mooiste fietsroutes die dagelijks worden geüpdatet;
  Onze routeredacteurs stippelen de mooiste knooppuntenroutes voor je uit en updaten ze dagelijks, zodat de routes actueel blijven.
 • Ontdek de mooiste afstapmomenten in je broekzak;
  Wij hebben de verborgen juweeltjes al voor je gevonden en gekoppeld aan de fietsroutes.
 • Gebruik de app volledig gratis;
  De app is gratis te gebruiken voor iedereen met keuze uit duizenden routes in Nederland en België.

Download gratis de Fietsnetwerk App en ga op avontuur!

                                                                                                                          App-Store_NL    google-play_nl

Gebruik gratis de app van Fietsnetwerk afb

Hoe fiets je met onze fietsroute app?

De Fietsnetwerk App is gebruiksvriendelijk en geschikt voor iedereen. Binnen enkele stappen ben je klaar om een route te fietsen. De Fietsnetwerk App geeft je toegang tot alle fietsroutes, actuele informatie over de omgeving, bezienswaardigheden en pauzeplaatsen met een lekker hapje en drankje. Het fietsen van knooppuntroutes wordt zo eenvoudiger én completer dan ooit: je beleeft een complete dag uit!

Je smartphone wordt getransformeerd in een routebegeleider. Je ontvangt GPS-begeleiding langs knooppunten en afstapmomenten. Onderweg krijg je meldingen over de volgende stappen op je fietsroute.

Via de volgende stappen kun je direct op pad:

 1. Download de Fietsnetwerk App gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android), geschikt voor smartphone of tablet.
 2. Kies of je een account wilt aanmaken voor de app. Je kunt deze stap ook overslaan.
 3. Je kunt nu direct op zoek naar fietsroutes in de buurt of vul een plaatsnaam, regio of provincie in de zoekbalk. Je hebt altijd toegang tot alle knooppuntroutes en bijbehorende informatie, inclusief speciale routes van onze partners zoals Vogelbescherming, Natuurmonumenten en UNESCO Werelderfgoederen.

Bekijk voor meer informatie over hoe je de app kunt gebruiken onderstaande video: 

 

Zo start je de allermooiste fietsdag met de app afb

Wat zijn de voordelen van Fietsnetwerk Premium?

Als gratis gebruiker heb je altijd toegang tot de fietsroutes, vol bezienswaardigheden en pauzeplaatsen met een lekker hapje en drankje. Meer slimme functies binnen de fietsroute app die gratis beschikbaar zijn, zijn:

 • Filter voor themaroutes en lengte
  Gebruik de RouteFilter bovenin om de zoekresultaten te filteren op thema en/of lengte.
 • Route naar eerste knooppunt
  Navigeer vanaf elke locatie naar het dichtstbijzijnde knooppunt om de route te starten. Zo kun je dus op elke willekeurige plek de fietsroute oppakken.
 • Ecomodus
  Bespaar batterijverbruik met notificaties terwijl je telefoon in stand-by modus staat.
 • QR-code scannen
  Haal een specifieke fietsroute op via QR-code, te scannen met de QR-scanner rechtsboven in de Fietsnetwerk App.

Extra functies bij Fietsnetwerk Premium

Wanneer je je account upgrade naar Premium, geniet je van functionaliteiten als:

 • Spraakbegeleiding;
  Door middel van audio hoor je wat de volgende stap op de fietsroute is.
 • Rijrichting bepalen;
  Kies zelf welke kant je de route opfietst vanaf het eerste knooppunt.
 • Fietsroutes opslaan;
  Sla je favoriete routes op met het hart-icoon, zodat je ze later makkelijk terug kan vinden om te fietsen.
  Nadat je een route gefietst hebt, tonen wij de datum bij de route. Zo weet je welke prachtige tochten je al gemaakt hebt.
 • Landscape modus;
  Draai je scherm horizontaal voor een breder overzicht van de route.
 • Geen advertenties;
  In de Premium-omgeving krijg je geen advertenties meer in beeld.

Veelgestelde vragen

Wat is een Fietsroute app?

Een fiets app geeft je route ondersteuning tijdens het fietsen om je te begeleiden langs de fietsknooppunten. Ook heb je alle informatie bij de hand zoals dingen die je onderweg tegenkomt, leuke afstapmomenten onderweg en handige service punten. Wil je naar één van deze punten toe fietsen? Zet via de Fietsnetwerk app de navigatie aan naar deze punten. Je kunt de applicatie gratis downloaden voor op je smartphone.

 

Is de Fietnetwerk App gratis?

Je kunt onze app kosteloos aanschaffen in de App store of Play store op jouw telefoon. Vul de plaatsnaam in waar je wilt fietsen en alle routes in die omgeving verschijnen op jouw beeldscherm. Hier hoef je niks voor te betalen.

Wat zijn de voordelen van een Fietsroute app?

Hoewel een groot aantal fietsers nog steeds knooppunten op een blaadje schrijven of deze van een website downloaden, ontdekken steeds meer mensen het gemak van een Fiets app. Eenmaal in gebruik, wilt men vaak niet meer anders. Hoe komt het toch dat de app steeds populairder wordt? Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Apps zijn innovatief en worden steeds gebruiksvriendelijker.
 • Routebegeleiding tussen fietsknooppunten en afstapmomenten.
 • Knooppunten in de Fiets app zijn altijd up-to-date.
 • Informatie over de fietsroute of te bezoeken locaties zijn bij de hand.
 • Zoek binnen enkele seconden een fietsroute in de buurt.

Hoe werkt de Fiets app?

Gebruik maken van de Fietsroute app is heel simpel. Als je de app hebt gedownload vraagt het je de eerste keer om een gebruikersaccount aan te maken. Loop vervolgens door de volledige introductie voor de uitleg over de app. Geef toestemming voor het gebruik maken van je locatie voor een goede routebegeleiding en je bent klaar om je eerste route te gaan fietsen:

 1. Zoek naar een fietsroute in de buurt, op plaats of op regio.
 2. Filter op lengte en jouw favoriete thema.
 3. Kies en route en geniet van je fietsbeleving!

Hoe kan ik vragen stellen over de werking van de app?

We raden je aan om eerst de instructievideos en uitleg over de Fietsroute app te bestuderen. Staat hiertussen niet het gewenste antwoord? Neem contact met ons op door te e-mailen naar support@fietsnetwerk.nl.

Hoe kan ik mijn fietsroutes personaliseren?

Voor de mooiste fietsbeleving wil je uiteraard een route fietsen die past bij jouw interesses en voorkeuren. Daarom hebben we een aantal filters ingebouwd waardoor het voor jou mogelijk is om de fietsroutes te personaliseren. We lichten ze hieronder voor je toe:

- Filter op locatie: kies op plaatsnaam, provincie of streek.

- Filter op afstand: geef de gewenste minimum en maximum lengte aan.

- Filter op thema: selecteer een thema die passen bij jouw interesses.

Hoe maak ik een GPX-bestand van de fietsknooppunten?

 

Er zijn verschillende manieren om een GPX-bestand van een fietsknooppuntenroute te maken, afhankelijk van de tools die je tot je beschikking hebt. Hieronder vind je enkele suggesties:

 1. Fietsrouteplanner website: Als je onze website gebruikt en je hebt een mooie route gevonden, dan kun je deze printen of downloaden. Klik op 'Download als GPX-formaat'. Dit betsand kun je vervolgens overzetten naar je fietsnavigatie-apparaat. Tip! Voeg voor het downloaden de afstapmomenten toe aan de route. Deze punten worden dan meegenomen in het GPX-bestand.

 2. Fietsnetwerk App: Als je onderweg een fiets-app gebruikt, kun je vaak de route exporteren als GPX-bestand. In de Fietsnetwerk app kun je bij een route kiezen voor "GPX exporteren". Dit bestand kun je vervolgens delen of overzetten naar je navigatie-apparaat.

 3. Online conversietools: Als je de fietsknooppuntenroute hebt uitgestippeld op een kaart, bijvoorbeeld via Google Maps, kun je gebruik maken van een online conversietool om de route om te zetten naar een GPX-bestand. Een voorbeeld van zo'n tool is GPS Visualizer.

Het is ook mogelijk om met behulp van GPS-apparaten en software zelf een GPX-bestand te maken van de route die je hebt gefietst. Hiermee kun je de route opslaan en delen met anderen of gebruiken voor toekomstige fietstochten. 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant