Fietsen begint op Fietsnetwerk.nl

fietsknooppunt

Speciaal voor de recreatieve fietser

Fietsnetwerk.nl is een van de grootste fietsroute aanbieders van Nederland. Wij staan voor zorgeloos fietsen en duurzaam en gezond genieten. Fietsnetwerk.nl wil mensen gelukkig maken door recreatief fietsen voor iedereen toegankelijk te maken. Hoe wij dit doen? Door het slim en creatief inzetten van de wereldwijde infrastructuur voor fietsers, gecombineerd met de laatste technieken en beschikbare data.

Wij creëren thematische fietsroutes, updaten digitaal fietsknooppunten waar nodig en brengen nieuws over fietsen. Wij zetten ons in om jou te informeren over het nieuwe fietsnetwerk, digitale ontwikkelingen, ledenvoordelen, arrangementen en andere informatie voor de recreatieve fietser. Daarnaast ontwikkelen wij nieuwe producten bestemd voor recreatief fietsen, stimuleren wij vitaliteit en verbeteren wij regelmatig onze fietsroutes met behulp van de feedback van onze gebruikers. Kortom: fietsen begint op Fietsnetwerk.nl!

Nog mooiere fietsroutes

Het fietsroutenetwerk in Nederland is goed georganiseerd met het bekende knooppuntensysteem. Toch wil je als fietser ook wel eens afwijken van de bestaande fietsknooppunten; een kopje koffie drinken, een bezienswaardigheid bekijken of zelfs een hotel bezoeken waar je een nachtje door kunt brengen om de volgende dag weer heerlijk je fietsroute te vervolgen. Om dit mogelijk te maken is Fietsnetwerk.nl in 2014 gestart met de uitrol van een aanvulling op het bestaande netwerk van fietsknooppunten. Dit zijn we gaan doen omdat het bestaande knooppuntennetwerk erg goed is, maar nog wel een goede verbinding met de lokale horeca, bezienswaardigheden en andere aantrekkelijke locaties mist.

Ons systeem maakt jouw knooppunten fietsroute dus nog aantrekkelijker. Gecertificeerde afstapmomenten zoals bezienswaardigheden, musea en horecagelegenheden krijgen een uniek knooppuntnummer bestaande uit drie cijfers die naadloos aansluit op het bestaande knooppuntennetwerk. Dankzij dit nieuwe netwerk ervaart de recreatieve fietser op eenvoudige wijze afwisselende en aantrekkelijke fietsroutes.

Gecertificeerde afstapmomenten

Stap af bij gecertificeerde zien & doen locaties

De gecertificeerde knooppunten van Fietsnetwerk.nl zijn te herkennen aan hun driecijferige knooppuntnummer. Zij ontvangen van ons een eigen nummer in ons netwerk. Dit nummer wordt pas uitgedeeld aan een locatie na een grondige screening van de locatie, hierdoor ben je verzekerd van de leukste afstapmomenten onderweg. 

Op onze website zijn de gecertificeerde afstapmomenten eenvoudig toe te voegen zodat jij je fietsroute kan afstemmen op jouw wensen:

1. Kies de fietsroute die jou het meeste aanspreekt

2. Ga naar stap 2 'Afstapmomenten'. Links zie je 'Doen' locaties waar je af kan stappen voor een drankje en/of iets te eten. Rechts zie je 'Zien' locaties met mooie en interessante bezienswaardigheden.

3. Klik op de blauwe 'voeg toe' knop en het afstapmoment is toegevoegd aan jouw persoonlijke fietsroute.

Exclusieve fietsroutes

Zorgeloos fietsen met de Fietsroute App

Met onze Fietsroute App begeleiden we je op eenvoudige wijze langs de knooppunten. Daarnaast informeren wij je bij elk knooppunten over de afstapmomenten in de buurt. Ligt het afstapmoment een eind van je fietsroute af? Geen probleem, onze Fietsroute App begeleid je met een aparte routebeschrijving naar de locatie en na afloop weer terug naar je fietsroute. Op deze manier kun je jouw fietsroute helemaal naar eigen wens inrichten en ontdek je de mooiste plekken die je normaal gesproken voorbij zou fietsen. Het fietsen van de allermooiste fietsroutes is nog nooit zo leuk en eenvoudig geweest!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant