Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.

Actueel

Themaroutes | Fietsroutes langs de rivieren

Je moet soms even afstappen onderweg en als je heel veel pech hebt dan kan er momenteel hier en daar een fietspad afgesloten zijn.  Terwijl het hoge water zorgt voor wat ongemak maar ook voor bijzondere uitzichten ontdek je met deze knooppuntenroutes de grote rivieren van Nederland. Vooral vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond (waar we nog even op moeten wachten maar je mag de fietsroute natuurlijk ook bewaren) zijn de uitzichten over de rivieren zo betoverend dat je soms even stil moet gaan staan om het moment te pakken. Dit is leven, dit is genieten en de fiets is natuurlijk het allerbeste middel om jezelf dit stukje puurheid cadeau te doen. Zoals altijd kun je de routes uitbreiden met fantastische afstapmomenten onderweg of ze ontdekken met onze Fietsroute App.

 

Themaroutes | Fietsroutes om uit te buiken

Oliebollen, Gourmet, fondue of lekker tafelen met wild, dit is de tijd dat we genieten van lekker eten, drinken en natuurlijk van de sfeer van kerst en oud & nieuw. We kunnen ons voorstellen dat je na al deze lekkernijen even moet bijkomen en uitbuiken. Daarom hebben we enkele routes voor je geselecteerd die ook na het kerstdiner prima vol te houden zijn en ervoor zorgen dat je weer helemaal klaar bent voor de rest van de feestdagen. We wensen je hele fijne dagen en alvast een gezond en gelukkig nieuwjaar! 

Fietsroute van de week (50) | Hoogteverschillen op de Veluwezoom

Het was het eerste Nationaal park van Nederland in 1930 en nog steeds is het één van de mooiste en best bezochte gebieden van Nederland. Geweldige natuur, hoogteverschillen en afwisselende flora en fauna maken deze fietsroute tot een must voor je collectie.  De route loopt vrijwel helemaal door het park en is met 30 kilometer prima te doen op een middag of avond.  Als je meerdere dagen in de regio wilt verblijven dan kun je op de website een uitgebreide collectie van fietsroutes op de Veluwe vinden.  De fietsroute loopt langs de fietsknooppunten in het gebied en is dus eenvoudig te volgen aan de hand van de knooppuntenborden. 

Naar de fietsroute

Fietsroute van de week (49) | Sneek en Scharnegoutum

Naast heel veel water staat Friesland bekend om zijn terpen, pittoreske dorpen en historische stadjes. Het zit allemaal in deze fietsroute waar je naast een deel door Sneek ook het landelijke Friesland ontdekt. Je fietst in midden Friesland dat behoorlijk toeristisch is zonder je dit gevoel te geven. Dus alle faciliteiten en comfort zijn aanwezig om je fietstocht door Friesland tot een succes te maken. 

 Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroute in Winterse sferen

Het fietseizoen voorbij? De echte Fietsnetwerk fans zitten nog lang niet aan de oliebollen en dus hebben we je ook deze winter weer wat moois te bieden. In heel Nederland zijn we voor je op zoek gegaan naar de meest sfeervolle plekjes die je liefst met een dikke laag sneeuw op je muts kunt gaan fietsen. Magisch, romantisch en sfeervol zijn de beste omschrijving voor deze routes. Dus trek snel je winterjas en je handschoenen aan, krab het ijs van je fiets en geniet van deze routes in winterse sferen! 

Fietsroute van de week (48) | Rondje Hoorn

We houden wel van een beetje historie en dan is de auteur van dit artikel ook nog eens geboren in deze plaats die al in de 14e eeuw stadsrechten kreeg. Hoog tijd om deze fietsroute van de week met je te delen dus.

Hoorn is in veel opzichten een bijzondere plaats omdat het echt een eeuwenoude geschiedenis heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de complete stad waarschijnlijk is verplaatst vanwege overstromingsgevaar? Dat was rond 1100 heel normaal want ook Enkhuizen is een stukje opgeschoven.  Naast Hoorn bezoek je tijdens deze fietsroute enkele typisch Westfriese dorpen zoals Blokker waar de Beatles 2x(!) hebben opgetreden in de groenteveiling 'Op hoop van zegen', de enige live optredens in Nederland van deze band.  De drie baarzen in het wapen van Nibbixwoud stammen nog uit de tijd dat visvangst hier de belangrijkste inkomstenbron was.

  Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes met koffie & thee

Eigenlijk elke Nederlander drinkt wel eens een kopje koffie of thee. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of er langs onze fietsroutes ook gelegenheid voor een 'bakkie' is.  En dat is er want bij elke fietsroute die we voor je maken zorgen we dat er een afstapmoment met koffie & thee aanwezig is.  Je kunt ze toevoegen op de website of in de fietsroute app van tevoren bepalen waar je gaat stoppen.  Omdat het zo belangrijkvoor onderweg  is vonden wij het wel tijd voor enkele fietsroutes met als thema koffie en thee. Tijdens deze fietsroutes ontdek je de allerleukste stops en drink je de beste koffie & theesoorten.  Ook als je van de Hanze-historie en andere bezienswaardigheden bent moet je zeker even verder lezen.

Fietsroute van de week (46) | Voor liefhebbers van water

Een behoorlijk lange route en elke kilometer meer dan de moeite waard om te ontdekken. Dit zijn de Loosdrechtse plassen op zijn best, want op de fiets zie je natuurlijk meer. Daarom nemen wij je graag mee door deze regio die je misschien nog niet hebt ontdekt zoals wij dat deden. Dit unieke stukje Nederland is naast de prachtige natuur op de plassen ook bekend om de kapitale villa's die je langs het water kunt vinden. Altijd leuk om even de glamour hier te bewonderen. De combinatie tussen de natuur, het water en dit soort bezienswaardigheden geven deze fietsroute een heel eigen gezicht. De route loopt langs de fietsknooppunten en je kunt hem natuurlijk ook weer in onze fietsroute app terugvinden. 

  Naar de fietsroute

Fietsroute van de week (45) | Van Bolsward naar het Brekkenpaad

Over deze regio is heel veel te vertellen omdat het één van de mooiste stukjes van Friesland is. Naast het pittoreske Bolsward passeer je onder meer Blauwhuis, het enige dorp in Friesland waar al van oudsher carnaval wordt gevierd. In Greonterp kun je de kapel bekijken in de de voormalige tuin van van Gerard Reve waar hij graag zat na te denken over het leven en de dood. De regio waar je doorheen komt is zeker de moeite waard om ook langer te verblijven omdat je hier ook in de buurt van de zee bent. We hebben verschillende fietsroutes in Zuid-west Friesland

 Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes voor kinderen (8-12 jaar)

Dat kinderen niet achter hun beeldscherm vandaan te krijgen zijn is gelukkig niet waar. En al helemaal niet wanneer je ze meeneemt op één van onze themaroutes van de week, speciaal voor stoere jongens en meiden. Het zijn kleine rondjes, maar ze zitten boordevol leuke activiteiten. Deze routes hebben zelfs een speciale naam gekregen: Routz! Daarmee geven we voortaan routes aan die heel geschikt zijn om met je (klein)kinderen te fietsen.