Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.

Actueel

Themaroutes | Fietsroutes met koffie & thee

Eigenlijk elke Nederlander drinkt wel eens een kopje koffie of thee. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of er langs onze fietsroutes ook gelegenheid voor een 'bakkie' is.  En dat is er want bij elke fietsroute die we voor je maken zorgen we dat er een afstapmoment met koffie & thee aanwezig is.  Je kunt ze toevoegen op de website of in de fietsroute app van tevoren bepalen waar je gaat stoppen.  Omdat het zo belangrijkvoor onderweg  is vonden wij het wel tijd voor enkele fietsroutes met als thema koffie en thee. Tijdens deze fietsroutes ontdek je de allerleukste stops en drink je de beste koffie & theesoorten.  Ook als je van de Hanze-historie en andere bezienswaardigheden bent moet je zeker even verder lezen.

Fietsroute van de week (46) | Voor liefhebbers van water

Een behoorlijk lange route en elke kilometer meer dan de moeite waard om te ontdekken. Dit zijn de Loosdrechtse plassen op zijn best, want op de fiets zie je natuurlijk meer. Daarom nemen wij je graag mee door deze regio die je misschien nog niet hebt ontdekt zoals wij dat deden. Dit unieke stukje Nederland is naast de prachtige natuur op de plassen ook bekend om de kapitale villa's die je langs het water kunt vinden. Altijd leuk om even de glamour hier te bewonderen. De combinatie tussen de natuur, het water en dit soort bezienswaardigheden geven deze fietsroute een heel eigen gezicht. De route loopt langs de fietsknooppunten en je kunt hem natuurlijk ook weer in onze fietsroute app terugvinden. 

  Naar de fietsroute

Fietsroute van de week (45) | Van Bolsward naar het Brekkenpaad

Over deze regio is heel veel te vertellen omdat het één van de mooiste stukjes van Friesland is. Naast het pittoreske Bolsward passeer je onder meer Blauwhuis, het enige dorp in Friesland waar al van oudsher carnaval wordt gevierd. In Greonterp kun je de kapel bekijken in de de voormalige tuin van van Gerard Reve waar hij graag zat na te denken over het leven en de dood. De regio waar je doorheen komt is zeker de moeite waard om ook langer te verblijven omdat je hier ook in de buurt van de zee bent. We hebben verschillende fietsroutes in Zuid-west Friesland

 Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes voor kinderen (8-12 jaar)

Dat kinderen niet achter hun beeldscherm vandaan te krijgen zijn is gelukkig niet waar. En al helemaal niet wanneer je ze meeneemt op één van onze themaroutes van de week, speciaal voor stoere jongens en meiden. Het zijn kleine rondjes, maar ze zitten boordevol leuke activiteiten. Deze routes hebben zelfs een speciale naam gekregen: Routz! Daarmee geven we voortaan routes aan die heel geschikt zijn om met je (klein)kinderen te fietsen.

Fietsroute van de week (44) | Brabantse Sprookjes

Noord-Brabant staat bekend om allerlei legenden, volksverhalen en sprookjes. Deze fietsroute brengt je langs een aantal plekken waar je die verhalen tegen kunt komen: op de Loonse en Drunense duinen, door Loon op Zand (met een sprookjesachtig kasteel) en in Waalwijk. En natuurlijk vergeten we Kaatsheuvel ook niet, want wie Brabant en sprookjes zegt…

Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes door Stiltegebieden

Na alle herrie tijdens onze muzikale fietsroutes vorige week kunnen we ons voorstellen dat je toe bent aan wat stilte. En dat komt goed uit want deze week is het thema fietsroutes door stiltegebieden. Dat betekent natuurlijk wel dat je niet kunt zingen onderweg (of je moet het heel zachtjes doen). Hier krijg je veel voor terug want deze routes brengen je door enkele van de mooiste en meest rustgevende gebieden van Groningen, Limburg en Overijssel.  Als je heel stil bent en met een beetje geluk spot je in Groningen zelfs zeehonden of bruinvissen, Sssst... 

Fietsroute van de week (43) | Over de Gulpenerberg

Een 'Gulpener' fietsroute zul je misschien nog niet vaak gefietst hebben. Natuurlijk kennen we Limburg allemaal van de heuvels waar je op klimt tijdens het fietsen en van de prachtige uitzichten op geulen en dalen. En ook op deze route kun je daar volop van gaan genieten. Heb je geen elektrische fiets dan is enige conditie wel vereist om de top te halen. En als je uitgenoten bent van het uitzicht natuurlijk heerlijk stoppen voor een koud glas fris of bier bij Eetcafe Vijlen.

Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes met muzikale afstapmomenten

We houden in Nederland van fietsen en van muziek. Het thema van deze routes zal je dus zeker aanspreken want deze fietsroutes zit muziek in.  Het thema bestaat uit drie fietsroutes die allemaal een verschillende lengte hebben. Je kunt een route in Drenthe van maar liefst 135 kilometer in enkele dagen doen en er is een muziekroute van 59 kilometer die je binnen een dag kunt fietsen. Het maakt niet uit hoeveel noten je op je zang hebt, het is altijd genieten. 

Fietsroute van de week (42) | Muzikale fietsroute in Noord-Holland

Je hoeft echt geen liefhebber van een bepaald genre te zijn om van deze fietsroute genieten. Met zo'n 60 kilometer kun je deze route gemakkelijk op een dag doen en overnachten is niet nodig maar kan natuurlijk wel.  De route loopt door hartje Amsterdam, door Haarlem en Badhoevedorp. Je komt dus door prachtige oude binnensteden wat weer eens iets anders is als door de bossen fietsen. Naast op de fietsroute, zit je ook op de vliegroute dus af en toe even omhoog kijken... 

Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes met campings

Deze oktober hebben we weer een warmterecord verbroken en met temperaturen boven de 20 graden moet je misschien nog niet aan sneeuw of ijs denken. Hoewel het plaatje anders doet vermoeden hoef je natuurlijk ook niet direct in de sneeuw te gaan staan met je tentje. Toch kan kamperen in de herfst of winter kan heel bijzonder zijn omdat de flora en fauna er heel anders uitzien dan in de zomer. Daarom hebben we een aantal fietsroutes voor je samengesteld met campings waarvan er een aantal het hele jaar open zijn zodat je hiervanuit in vier verschillende provincies de prachtige herfst- en winternatuur kunt beleven.  In de tekst van de routes kun je vinden welke campings het hele jaar open zijn. 

Meer laden