Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Actueel

De mooiste vlindertuin en andere nieuwe afstapmomenten

Wij hebben weer een aantal nieuwe gecertificeerde afstapmomenten aan onze  routes toegevoegd. In dit artikel stellen wij u graag voor aan deze leuke afstapmomenten.

 

Themaroutes | Drie bevrijdingsroutes

Om de vrijheid te vieren hebben wij drie speciale fietsroutes uitgekozen. Deze fietsroutes zijn volledig gericht op het thema 5 mei en vertellen allemaal een bijzonder verhaal over de bevrijding van Nederland.

 

 

Themaroutes | Langs water en waterdorpen

Fietsroutes door het Nationaal Park Weerribben-Wieden in de provincie Overijssel zijn echte aanraders voor iedereen die van water houdt. Van het bekende Giethoorn tot minder bekende waterdorpen zoals Dwarsgracht. Verder fiets je tijdens deze routes langs verschillende mooie slootjes en grachten. In onderstaande fietsroutes kan je het allemaal terugvinden.

Vanaf juli 2019 geen fiets app meer?

Je hebt waarschijnlijk al gelezen dat je vanaf juli 2019 geen telefoon meer mag vasthouden op de fiets. Betekent dit ook dat je niet meer gebruik kan maken van onze fietsroute app? Gelukkig is dit niet het geval. Hieronder geven wij jou de manieren waarop je hier toch gebruik van kan blijven maken.

Fietsroute rond Exloo

Deze fietsroute neemt je mee door het prachtige Drenthe. Tijdens deze route kan je het grootste hunebed van Nederland bezoeken en kom je langs veel gezellige Drentse dorpjes. Verder kom je ook langs Landal Het Land van Bartje, dit park is de startplaats van de Bartje 200. De Bartje 200 is een extreme marathon voor mountainbikers, waarbij zij een route van maar liefst 200 kilometer moeten afleggen. Gelukkig is de fietsroute rond Exloo ‘slechts’ 45 kilometer lang en gaat deze vooral over verharde wegen. Zo kom je tenminste ook weer schoon thuis.

Ontspannen op stap met de fietsroute app

Maakt u nog gebruik van de papieren fietskaarten voor het plannen van uw knooppuntenroutes? Het eenvoudige systeem langs de fietsknooppunten werkt al jaren prima en zo’n 75% van alle dagtochten op de fiets worden met dit systeem gemaakt.

Inmiddels zijn er ook fietsroute apps die het nog eenvoudiger maken om je dagje fietsen te plannen. Deze apps zorgen ervoor dat je nooit meer verdwaald raakt, terwijl je lekker van de omgeving kunt genieten. De app van Fietsnetwerk.nl maakt het fietsen van een fietsroute makkelijker en leuker dan ooit tevoren!

Fietsroute over de Gulperberg

Deze route in het mooie Zuid-Limburg is voor iedereen die houdt van beklimmingen met de fiets. De Gulperberg is daarom ook al meerdere keren onderdeel geweest van de Amstel Gold Race. Je hoeft geen professionele wielrenner te zijn om tegen deze berg op te kunnen fietsen. De top van deze ‘berg’ is namelijk 157 meter hoog en voor bijna iedere fietser goed te doen. De makkelijkste route om de berg met de fiets te beklimmen heet de koning van Spanje. Deze naam is ontstaan tijdens de tachtigjarige oorlog. De Spaanse koning had de heuvel toen namelijk een korte tijd met zijn leger bezet gehouden.

Fietsroutes met de elektrische fiets, opgeladen onderweg!

Heb jij al eens stilgestaan door een lege accu van je elektrische fiets op een lange fietsroute? Waardoor gaat de accu sneller leeg en hoe kan je dit zo veel mogelijk voorkomen? 

Themaroutes | Elke maand fietsmaand

Het jaar is weer begonnen en hoewel het weer je wellicht nog niet direct op de fiets doet springen hebben sommige dagen toch al prima fietsweer laten zien.  Wij hebben onze eerste routes er alweer op zitten en wat is het dan heerlijk om onderweg even af te stappen bij bijzondere afstapmomenten langs de fietsroutes.

Themaroutes | Fietsroutes in Zuidoost Friesland

Bij Friesland denk je al snel aan zeilen op de Friese meren of een vakantie op de Waddeneilanden. Zuidoost Friesland gaat je jouw verrassen want hier fiets je onder meer door een prachtig bosrijk gebied en wat men ook wel De Friese Wouden noemt. Er is in deze regio ontzettend veel te doen zoals het bezoeken van de Natuurparken en het fietsen door de prachtige dorpen. We hebben daarom een aantal fietsroutes samengesteld die je door deze afwisselende regio brengen. Hierdoor kun je heel Zuidoost Friesland op de fiets ontdekken langs het fietsknooppunten systeem dat ook hier beschikbaar is.  We hebben op deze routes naast onze prachtige horeca partners tevens diverse Friese bezienswaardigheden gekoppeld.