Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Actueel

Top 5 meest grenzeloze fietsroutes

Ben jij een fietser die graag de grens op zoekt? Dan is dit het perfecte lijstje voor jou. Wij hebben vijf schitterende fietsroutes verzameld die jou langs de grenzen van ons land leiden. In sommige gevallen fiets je er dan zelfs op of over! Wij hopen dat je een aardig woordje over de grens spreekt, wie weet zul je het nog nodig hebben tijdens één van deze fietstochten. Viel Spaß!

Top 5 meest koninklijke fietsroutes

Wij hebben vijf fietsroutes op een rij gezet voor iedereen die het Nederlandse Koningshuis een warm hart toedraagt. Of als je gewoon lekker wilt genieten van prachtige omgevingen met indrukwekkende kastelen en paleizen. Van Koning tot Keizer, door stad en natuur en van huidige tot voormalige koninklijke residenties: wij hebben fietsroutes met verschillende soorten afstapmomenten voor je verzameld. Plaats je kroon op je hoofd, je stalen ros onder je lijf en geniet van een fietstocht met een gouden randje!

Nieuw | Premium functies in de fiets app van Fietsnetwerk.nl

Fietsers uit binnen- en buitenland beleven dagelijks de mooiste fietsroutes langs fietsknooppunten met de innovatieve app van Fietsnetwerk. De app is nu volledig vernieuwd en uitgebreid met Premium functies op basis van de laatste innovatieve technieken. Feedback van de honderdduizenden gebruikers is meegenomen in de ontwikkeling.

 

Fietsnetwerk vrienden zijn toerist in eigen land

Afgelopen week (her)ontdekte wij Texel op de fiets. Daarom de vraag aan onze Instagram en Facebook volgers: Welke omgeving heb jij ontdekt deze zomer? Uit alle reacties hebben wij een aantal prachtige omgevingen gekozen en de vijf leukste fietsroutes gekoppeld. Met uiteraard alle credits naar onze Instagram en Facebook volgers!

Wij blijven je graag volgen. Fiets je in een bijzondere omgeving of heb jij het gaafste aftstapmoment ontdekt? Stuur een leuke foto naar ons op of deel het via social media. Vergeet ons dan niet te taggen.

De beste manier om een fietsroute te plannen langs knooppunten

Je hebt ze vast wel een keer gezien: die wit- met groene bordjes langs de fietspaden met een tweecijferig nummer erop. Misschien maak je er zelfs al gebruik van. Dit zijn de zogenaamde fietsknooppunten, een landelijk netwerk van zo'n 8900 borden met nummer van 0 tot 99.  Deze nummers kunnen gebruikt worden voor het plannen van een fietsroute langs deze knooppunten. Voor het plannen van een fietsroute zijn er grofweg drie mogelijkheden: De 'klassieke' manier met een fietskaart, digitale fietsrouteplanne en gebruik van een fietsroute app. We vertellen je meer over de voor- en nadelen van deze opties. 

Themaroutes | Top 5 langste fietsroutes in Nederland

Voor alle liefhebbers van lange fietstochten hebben we hier een top 5 van onze langste fietsroutes op een rij gezet. Perfect voor een fietsvakantie in de zomer! Van een prachtige route langs de Nederlandse kust tot een culturele fietsroute door heel Nederland, bij Fietsnetwerk zorgen we ervoor dat er voor iedere fietser wel een interessante route tussen zit.

Themaroutes | Vogelrijke fietsroutes van Vogelbescherming

Voor iedereen die graag door de natuur fietst, een dagje de deur uit wil en het heerlijk vindt om vogels te spotten, hebben we samen met Vogelbescherming zes fietsroutes ontwikkeld. Van Friesland tot Noord-Holland en van Utrecht tot Groningen: je vindt hier een verzameling van de mooiste vogeluitkijkpunten. Stap op de fiets en ontdek welke bijzondere vogels er rondvliegen in Nederland. 

Fietsnetwerk2Go

Laten we beginnen met dat deze huidige tijd een gekke tijd is voor iedereen. Wij hopen dan ook dat jullie allemaal gezond zijn. Iedereen wil het ‘normale’ leven het liefst zo veel als mogelijk voorzetten. Natuurlijk wil je wel blijven fietsen want het is niet alleen heerlijk om buiten te zijn, maar ook heel gezond en goed voor de weerstand. Omdat je natuurlijk nog steeds van een kop koffie of lunch wilt genieten hebben wij het volgende bedacht: Fietsnetwerk2Go!

De 5 populairste fietsroutes in Nederland

Dagelijks is ons team druk bezig om de mooiste en leukste fietsroutes te ontwikkelen. Ondertussen kan je overal in Nederland wel een route vinden die jou de omgeving in slechts één dag laat ontdekken. Zie je door dit grote aanbod fietsroutes door de bomen het bos niet meer? We hebben de 5 populairste fietsroutes op een rijtje gezet. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker!

 

15 nieuwe afstapmomenten voor tijdens jouw fietsroute

We hebben vijftien nieuwe,  gecertificeerde én smaakvolle afstapmomenten aan onze fietsroutes toegevoegd! Bij Fietsnetwerk zorgen we er altijd voor dat de afstapmomenten een mooi terras bevatten, het eten er meer dan goed is én de sfeer relaxed en gezellig is. Klik op het afstapmoment dat jou aanspreekt, dan zie je de fietsroutes in de buurt van dat afstapmoment vanzelf verschijnen.