Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Actueel

Nieuw | Premium functies in de fiets app van Fietsnetwerk.nl

Fietsers uit binnen- en buitenland beleven dagelijks de mooiste fietsroutes langs fietsknooppunten met de innovatieve app van Fietsnetwerk. De app is nu volledig vernieuwd en uitgebreid met Premium functies op basis van de laatste innovatieve technieken. Feedback van de honderdduizenden gebruikers is meegenomen in de ontwikkeling.

 

De beste manier om een fietsroute te plannen langs knooppunten

Je hebt ze vast wel een keer gezien: die wit- met groene bordjes langs de fietspaden met een tweecijferig nummer erop. Misschien maak je er zelfs al gebruik van. Dit zijn de zogenaamde fietsknooppunten, een landelijk netwerk van zo'n 8900 borden met nummer van 0 tot 99.  Deze nummers kunnen gebruikt worden voor het plannen van een fietsroute langs deze knooppunten. Voor het plannen van een fietsroute zijn er grofweg drie mogelijkheden:

* De 'klassieke' manier met een fietskaart
* Digitale fietsrouteplanne
* Gebruik van een fietsroute app 

We vertellen je hieronder meer over de voor- en nadelen van deze opties. 

Themaroutes | Top 5 langste fietsroutes in Nederland

Voor alle liefhebbers van lange fietstochten hebben we hier een top 5 van onze langste fietsroutes op een rij gezet. Perfect voor een fietsvakantie in de zomer! Van een prachtige route langs de Nederlandse kust tot een culturele fietsroute door heel Nederland, bij Fietsnetwerk zorgen we ervoor dat er voor iedere fietser wel een interessante route tussen zit.

Themaroutes | Vogelrijke fietsroutes van Vogelbescherming

Voor iedereen die graag door de natuur fietst, een dagje de deur uit wil en het heerlijk vindt om vogels te spotten, hebben we samen met Vogelbescherming zes fietsroutes ontwikkeld. Van Friesland tot Noord-Holland en van Utrecht tot Groningen: je vindt hier een verzameling van de mooiste vogeluitkijkpunten. Stap op de fiets en ontdek welke bijzondere vogels er rondvliegen in Nederland. 

Fietsnetwerk2Go

Laten we beginnen met dat deze huidige tijd een gekke tijd is voor iedereen. Wij hopen dan ook dat jullie allemaal gezond zijn. Iedereen wil het ‘normale’ leven het liefst zo veel als mogelijk voorzetten. Natuurlijk wil je wel blijven fietsen want het is niet alleen heerlijk om buiten te zijn, maar ook heel gezond en goed voor de weerstand. Omdat je natuurlijk nog steeds van een kop koffie of lunch wilt genieten hebben wij het volgende bedacht: Fietsnetwerk2Go!

De 5 populairste fietsroutes in Nederland

Dagelijks is ons team druk bezig om de mooiste en leukste fietsroutes te ontwikkelen. Ondertussen kan je overal in Nederland wel een route vinden die jou de omgeving in slechts één dag laat ontdekken. Zie je door dit grote aanbod fietsroutes door de bomen het bos niet meer? We hebben de 5 populairste fietsroutes op een rijtje gezet. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker!

 

15 nieuwe afstapmomenten voor tijdens jouw fietsroute

We hebben vijftien nieuwe,  gecertificeerde én smaakvolle afstapmomenten aan onze fietsroutes toegevoegd! Bij Fietsnetwerk zorgen we er altijd voor dat de afstapmomenten een mooi terras bevatten, het eten er meer dan goed is én de sfeer relaxed en gezellig is. Klik op het afstapmoment dat jou aanspreekt, dan zie je de fietsroutes in de buurt van dat afstapmoment vanzelf verschijnen. 

4 tips om jouw fiets te beschermen in de winter

De zomer is nu echt voorbij. Koude en natte dagen staan voor de deur. Gelukkig zijn we niet van suiker en kunnen we prima nog een dagje fietsen in de herfst en de winter! Wil jij graag zuinig met jouw (elektrische) fiets omgaan? Bescherm jouw e-bike met deze vier tips.

Themaroutes | Boerenkaas, Gouden eeuw & vakmanschap

In en rond Krimpenerwaard kan je prachtig fietsen! Samen met de gemeente Krimpenerwaard hebben we drie themaroutes voor jou gecreëerd. Duik de geschiedenis in en ontdek onder andere Gouda, Oudewater en Schoonhoven.

Afstapmomenten | Lekkernijen en terug in de tijd!

Een blikkenmuseum en heel veel lekker eten. Deze nieuwe gecertificeerde afstapmomenten verrijken de aangelegen fietsroutes.  Je kunt de fietsroutes in de buurt van deze afstapmomenten vinden door te klikken op de afstapmomenten.