Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.

Actueel

Fietsroutes met erfgoed in Friesland

Friesland staat bekend als de ultieme watersport provincie. Met deze routes ontdek je een prachtig deel van Friesland op de fiets en bovendien nog een stukje Noordoostpolder. Je kunt werelderfgoed bezoeken, hebt uitzicht op de Waddeneilanden en het Ijsselmeer in één route, kunt een terrasje pakken in Makkum of Lemmer en de veerboot pakken naar Vlieland of Terschelling. 

Fietsroute van de week (33) | Meer Veluwe

Deze week  besteden we aandacht aan vroeger, gewoon even lekker herinneringen ophalen. Ook op deze route kun je niet alleen even wegdromen met uitzicht over het Wolderwijd, maar bezoek je ook het museum over de oude zeezenders en een Griekse zanger die je misschien nog wel kent. Kortom, een hele afwisselende route die je natuurlijk weer zelf kunt uitbreiden met bijzondere afstapmomenten. 

Naar de fietsroute

Toen was fietsen nog heel gewoon

Wat weet jij nog uit de zestiger jaren? Stond je te demonstreren op de dam, of was je aan het polsstokspringen, of reed je misschien mee met de melkboer om melk rond te brengen langs de deuren? Er werd in ieder geval veel gefietst want natuurlijk ging je op de fiets naar school of naar je werk.

Fietsroutes langs onbekende plaatsnamen

Onbekende plaatsnamen, ze zijn er voldoende. Vooral als je er niet in de buurt woont is de kans klein dat je bijvoorbeeld een plaats als Speuld kent. Of wat dacht je van een plaats als Wezupperbrug, Muggenbeet of Roosteren. De onderstaande vier fietsroutes brengen je langs één of meerdere plaatsnamen waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord.

Ondersteuning oudere versies Fietsnetwerk App stopt

Een fietsroute fietsen met de Fietsnetwerk App is een must voor iedere recreatieve fietser. Echter, binnenkort stopt de ondersteuning van de App bij versie 1.5.0 en ouder. Mocht je de App nog niet hebben geüpdatet, download dan snel de nieuwste versie.

Fietsroute van de week (32) | Het achterland van Maastricht

Wanneer je deze route combineert met een trip door het bruisende Maastricht heb je het beste van twee werelden. Aan de ene kant heb je Maastricht met haar prachtige bouwwerken en aan de andere kant heb je deze fietsroute, die je door het achterland van de stad leidt. Je komt langs leuke, kleine en grote plaatsjes. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van de plaats Berg en Terblijt?

Vijf van de nieuwste fietsroutes

Bij Fietsnetwerk.nl wordt er dag in dag uit keihard gewerkt om jou de nieuwste fietsroutes voor te kunnen schotelen. Vier van de nieuwste fietsroutes vind je één keer in de twee weken terug in onze Fietskrant. Deze keer maken we een uitzondering en zetten we vijf van de nieuwste fietsoutes voor je op een rijtje in ons nieuwsoverzicht. Wil je vaker op de hoogte blijven van de nieuwste fietsoutes? Schrijf je dan in voor de Fietskrant.

Fietsroutes door het heerlijke Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft je enorm veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige duinen van het westland. Of zoek de polder op bij plaatsjes als Krimpen aan den IJssel. Ben je meer van de drukte? Dan kun je ook nog kiezen om te fietsen in de omgeving van Rotterdam, Leiden of Den Haag. Voor iedereen is er wel een geschikte fietsroute in Zuid-Holland.

Fietsroutes door het veelzijdige Gelderland

De vier fietsroutes in dit artikel laten je genieten van al het moois dat de grootste provincie van Nederland, Gelderland, te bieden heeft. Het meest bekende deel van de provincie is misschien wel de Veluwe. Een prachtig en uitgestrekt gebied met tal van verschillende landschappen. Van bloeiende heide rondom Kootwijk tot aan mooie plaatsen zoals Harderwijk en Elburg. Wanneer je door Gelderland fietst weet je zeker dat je met een mooie herinnering naar huis gaat.

Fietsroute van de week (31) | Sint-Oedenrode

Deze fietsroute van de week brengt je door het Brabantse land. Het Brabantse land beschikt over een rijk Rooms verleden. De plaats Sint-Oedenrode is vernoemd naar Sint Oda, die rond het jaar 700 een begin maakte met de ontginning van de heide. Als je binnekort gaat fietsen heb je het voordeel dat de heide in bloei staat en je dus kunt genieten van prachtige vergezichten.

Meer laden