Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.

Actueel

Fietsen met een App, waarom zou ik dat doen?

Veel mensen werken erg prettig met het opschrijven van fietsknooppunten of maken inmiddels gebruik van een digitale fietsrouteplanner. Daardoor zou je je kunnen afvragen waarom je zou overstappen naar een Fietsroute App. Daar is meer dan voldoende reden voor want met unieke voordelen als leuke afstapmomenten met uitgebreide informatie onderweg, gebruiksvriendelijke technologie en nooit meer de weg kwijt dankzij het kompas kom je altijd met een mooie herinnering thuis.

De App tip van Mitchell | Routes zoeken en filteren op afstand

Zou je graag meer wegwijs willen worden met het gebruik van onze Fietsroute App? Onze Appspecialist Mitch heeft deze week een aantal video's opgenomen met tips over het gebruik van de App. Deze keer de onderdelen; routes zoeken en filteren op afstand. Met behulp van de instructievideo ontdek je hoe gemakkelijk je op verschillende wijzen kan zoeken als plaats, provincie en postcode. Als de zoekresultaten te voorschijn komen heb je de mogelijkheid ze te filteren op de door jouw gewenste afstand. Tijdens het aanpassen van de afstand zullen de fietsroutes automatisch aangepast worden naar het aantal gekozen kilometers. 

Fietsroutes in Nederland | De Twaalf Provinciën

Prachtig toch, dat kleine kikkerlandje van ons in al zijn veelzijdigheid? Een beetje polderen, even een riviertje pakken of een terrasje doen midden in Amsterdam op de fiets. Even door het weiland of door de typisch Limburgse heuvels om lekker te klimmen. Soms sta je er gewoon verbaasd van hoeveel je kunt ontdekken op de fietsroutes in Nederland en helemaal als je dit lekker op de fiets langs de knooppuntenroutes doet.  We hebben hierover alle provincies voor je op een rij gezet.  Via de vlag ga je naar de specifieke pagina waar je per provincie naast alle fietsroute ook extra informatie kunt vinden. Veel plezier met je tochten door ons prachtige Holland! 

Fietsen in Nederland | De vijf populairste fietsroutes van afgelopen jaar

Jaarlijks fietst Nederland ontzettend veel kilometers af. Hoog tijd dus om eens te kijken wat de populairste fietsroutes in Nederland  zijn. Met onze top vijf fiets je mee door Gelderland, Limburg, Noord-Holland, Noord-Brabant en bijna over de grens van België. Alles bij elkaar goed voor 195,49 kilometer aan fietsplezier. Fiets tussen de verschillende knooppunten en laat je onderweg verrassen door leuke afstapmomenten. Waarom deze omgevingen zo geliefd zijn ontdek je eenvoudig met de gratis fietsapp!

Themaroutes | Brood, daar zit wat in!

Een goed ontbijt is een prima basis voor een lekker dagje fietsen. Hoog tijd dus om eens wat extra aandacht te besteden aan ons nationale ontbijtproduct: brood. In vier fietsroutes met als thema ‘Brood’ laten we je kennis maken met verschillende broodsoorten: van zuurdesembrood uit Zuid-Holland tot bierbrood uit Noord-Brabant en van brood met een lange rijstijd tot brood uit een museum. Met de gratis fietsapp hoef je er niet eens zelf naar te zoeken. In elk geval ontdek je brood waar veel aandacht en liefde in is gestoken. Bovendien hebben we ook nog wat bakkerijmusea toegevoegd, dus je komt van alles te weten over brood en banket. En in Maastricht kun je zelfs blijven slapen bij de bakker! Alle routes zijn gemaakt op basis van fietsknooppunten, eenvoudig te volgen dus.

Themaroutes | Fietsroutes in Noord-Holland

We hebben het plan opgevat om enkele routes te maken die kenmerkend zijn voor Noord-Holland. Dat bleek in de praktijk minder gemakkelijk dan gedacht want Noord-Holland is één van de meest veelzijdige provincies van Nederland. Je kent het wellicht van de  dorpjes Oosthuizen en Scharwoude, van Amsterdam en Schiphol maar bijvoorbeeld ook van zee en strand. We hebben  vier routes voor je samengesteld waar je ze allemaal tegen gaan komen hoewel deze provincie te groot is om helemaal te laten zien in dit artikel. Als je meer van Noord-Holland wilt ontdekken dan kun je op onze website meer fietsroutes in Noord-Holland vinden. Alle fietsroutes zijn voorzien van knooppuntnummers en afstapmomenten. Je kunt ze zelf aan elkaar 'knopen' om deze bijzonder provincie van boven tot onder te ontdekken. Wanneer je gebruik maakt van de gratis Fietsroute App krijg je perfecte begeleiding en informeren we je over wat je allemaal kunt zien en doen onderwerg. 

Themaroutes | Fietsroutes in Limburg

We zijn afgelopen week al in Limburg geweest met de Fietsroute van José en omdat het daar altijd vakantie lijkt kan Limburg natuurlijk altijd. Daarom hebben we drie speciale themaroutes in Limburg gemaakt zodat je  alle deugden van deze provincie op de fiets kunt ontdekken. Omdat het de meest zuidelijke provincie is kun je ze al vroeg in het jaar gaan ontdekken vanwege met prettige klimaat in deze heuvelachtige omgeving. Bewaar ze voor wanneer het zonnetje weer gaat schijnen of trek een dikke jas aan en geniet van heerlijk Limburg! Als je de gratis Fiets App van Fietsnetwerk.nl nog niet hebt dan kunnen wij deze aanraden om nog eenvoudig de route te volgen en de afstapmomenten onderweg te gaan bekijken.  Op onze website kun als je wilt alle fietsroutes in Limburg bekijken. 

Fietsroute van de week (3) | Fietsroute van José rond Arcen

José Maas uit Harderwijk was het afgelopen weekend in Arcen met haar zussen, broer en haar man, enthousiaste Pieterpadwandelaars. José houdt niet zo van wandelen, dus zij zorgt voor vervoer naar de start- en aankomstplek en de catering. Zodra de wandelaars op weg zijn gaat José lekker fietsen. Omdat het Pieterpad zich uitstrekt van Pieterburen in Groningen naar de Pietersberg in Maastricht heeft ze zo al verschillende plekjes in Nederland ontdekt. Eerlijk gezegd had ze niet zulke hoge verwachtingen van Noord-Limburg, maar daar is ze dit weekend helemaal van teruggekomen: ‘Wat een prachtige natuur heb je daar!’

Wil je zelf ook de schoonheid van Noord-Limburg ontdekken? 

Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes langs de rivieren

Je moet soms even afstappen onderweg en als je heel veel pech hebt dan kan er momenteel hier en daar een fietspad afgesloten zijn.  Terwijl het hoge water zorgt voor wat ongemak maar ook voor bijzondere uitzichten ontdek je met deze knooppuntenroutes de grote rivieren van Nederland. Vooral vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond (waar we nog even op moeten wachten maar je mag de fietsroute natuurlijk ook bewaren) zijn de uitzichten over de rivieren zo betoverend dat je soms even stil moet gaan staan om het moment te pakken. Dit is leven, dit is genieten en de fiets is natuurlijk het allerbeste middel om jezelf dit stukje puurheid cadeau te doen. Zoals altijd kun je de routes uitbreiden met fantastische afstapmomenten onderweg of ze ontdekken met onze Fietsroute App.

 

Themaroutes | Fietsroutes om uit te buiken

Oliebollen, Gourmet, fondue of lekker tafelen met wild, dit is de tijd dat we genieten van lekker eten, drinken en natuurlijk van de sfeer van kerst en oud & nieuw. We kunnen ons voorstellen dat je na al deze lekkernijen even moet bijkomen en uitbuiken. Daarom hebben we enkele routes voor je geselecteerd die ook na het kerstdiner prima vol te houden zijn en ervoor zorgen dat je weer helemaal klaar bent voor de rest van de feestdagen. We wensen je hele fijne dagen en alvast een gezond en gelukkig nieuwjaar!