Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.

Actueel

Fietsroute van de week (20) | Fietsroute Rondje Doetinchem

Doetinchem is de meest dichtstbevolkte gemeente van de Achterhoek. De stad is uitstekend geschikt voor een dagje weg vanwege het uitgebreide aanbod van cultuur, horeca en evenementen. Ook is de stad, al sinds de middeleeuwen, een belangrijke handels- en ontmoetingsplaats. Natuurlijk kennen we Doetinchem daarnaast van de professionele voetbalclub de Graafschap. Deze fietsroute van de week is ook terug te vinden in onze gratis gebruiksvriendelijke Fiets App die je langs de route kan begeleiden en alle afstapmomenten onderweg laat zien. 

Themaroutes | Fietsroutes langs tuinen

Mooi weer is niet alleen heerlijk om erop uit te gaan om te gaan fietsen, ook tuinieren is een favoriete hobby van veel Nederlandse zodra de temperatuur het toelaat. En begrijpelijk natuurlijk want hoe heerlijk is het om in je eigen voor of achtertuin te ontbijten, lunchen of dineren. We kunnen ons daarom voorstellen dat je graag even wat inspiratie op wilt doen voor dit 'tuinseizoen' en hebben daarom drie fietsroutes voor je gemaakt langs bijzondere tuinen. Bij een aantal van deze tuinen moet je wel even een afspraak maken om ze te mogen bezichtigen en soms vragen ze een kleine bijdrage. Natuurlijk hebben we ook enkele heerlijke plekjes om koffie te drinken of te lunchen geselecteerd. 

Fietsroute van de week (19) | Drie bijzondere dorpen

De fietsroute van de week hebben we gekozen vanwege de historische waarde van de drie dorpen waar de route op is gebaseerd. Daarnaast is de stad Bergeijk opgenomen waar je in de omgeving kunt genieten van veel natuurschoon. Deze route staat dus bol van historie en natuur en laat je Noord-Brabant zien op een wijze die je niet snel meer vergeet. Je kunt de route downloaden van de website of fietsen met onze gebruiksvriendelijke fietsroute app

Themaroutes | Vier de vrijheid

Om bevrijdingsdag te vieren hebben we drie ‘Bevrijdingsdagroutes’ gemaakt. Deze fietsroutes zijn volledig gericht op het thema bevrijdingsdag en hebben één voor één hun eigen verhaal rondom misschien wel de belangrijkste dag uit de Nederlandse geschiedenis.

Themaroutes | Fietsroutes langs onontdekte plekjes

Nederland is een klein landje vergeleken met veel landen in de wereld. Hoe veel je ook hebt gefietst, er zijn altijd plekken waar je nog niet bent geweest en die erg de moeite waard zijn.  Met deze drie routes ontdek je de leukste onontdekte en authentieke plekjes van ons land.


Fietsroute van de week (18) | Fietsroute Genieten rond Groot-Ammers

Groot-Ammers wordt voor het eerst in de geschiedenis genoemd in 1042. De naam Groot-Ammers is afgeleid van Ammers dat water betekent. Groot is toegevoegd om onderscheid te maken met het dorp aan de andere kant van rivier de Lek, Klein-Ammers. Langere tijd viel het dorp onder de Gemeente Liesveld. Sinds 2013 maakt Groot-Ammers deel uit van de gemeente Molenwaard. Het dorp Groot-Ammers is authentiek voor de manier waarop mensen buiten Nederland ons land zien. 

 

 

Themaroutes | Parken in Nederland deel 2

In Nederland beschikken we over veel parken en hier kun je op verschillende manieren recreëren. Even lekker zonnen of een goed boek lezen of een kleedje mee om te gaan om te picknicken. En wat denk je van een goed boek te lezen onder een boom. In veel van deze parken kun je ook nog eens heerlijk fietsen.

Themaroutes | Fietsroutes langs molens

In het kader van de 47e editie van de Nationale Molendag hebben we de mooiste fietsroutes langs molens voor je uitgezocht.  In dit artikel hebben we er drie geselecteerd waar je onderweg meerdere molens zal ontdekken. Ideale fietsroutes dus om tijdens het evenement te fietsen.

 

Themaroutes | Parken in Nederland deel-1

In Nederland hebben we veel parken waar je op verschillende manieren kunt recreëren. De een gaat lekker zonnen of een goed boek lezen, de ander neemt zijn kleedje mee om te gaan om te picknicken of een goed boek te lezen onder een boom. In veel van deze parken kun je heerlijk fietsen. Tijd dus voor fietsroutes door en langs de mooiste parken. Vergeet je picknickmand niet!

Fietsroute van de week (17) | Beemsterland

Een knooppuntenroute langs diverse plekken in Noord-Holland waarvan je de historie en natuur gaat ontdekken. Dit deel van Nederland bestond rond het jaar 800 voornamelijk nog uit veen dat werd bemalen met behulp van molens. Inmiddels zijn alle molens vervangen door gemalen. Onderweg fiets je langs de plaatsen Schardam en Schermerhorn die beide in een prachtige omgeving liggen. Als we dieper duiken in het verleden van Schermerhorn, zien we dat het vaak gevechten heeft gehad met zowel water als vuur.