Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.

Actueel

Themaroutes | Fietsroutes met muzikale afstapmomenten

We houden in Nederland van fietsen en van muziek. Het thema van deze routes zal je dus zeker aanspreken want deze fietsroutes zit muziek in.  Het thema bestaat uit drie fietsroutes die allemaal een verschillende lengte hebben. Je kunt een route in Drenthe van maar liefst 135 kilometer in enkele dagen doen en er is een muziekroute van 59 kilometer die je binnen een dag kunt fietsen. Het maakt niet uit hoeveel noten je op je zang hebt, het is altijd genieten. 

Fietsroute van de week (42) | Muzikale fietsroute in Noord-Holland

Je hoeft echt geen liefhebber van een bepaald genre te zijn om van deze fietsroute genieten. Met zo'n 60 kilometer kun je deze route gemakkelijk op een dag doen en overnachten is niet nodig maar kan natuurlijk wel.  De route loopt door hartje Amsterdam, door Haarlem en Badhoevedorp. Je komt dus door prachtige oude binnensteden wat weer eens iets anders is als door de bossen fietsen. Naast op de fietsroute, zit je ook op de vliegroute dus af en toe even omhoog kijken... 

Naar de fietsroute

Themaroutes | Fietsroutes met campings

Deze oktober hebben we weer een warmterecord verbroken en met temperaturen boven de 20 graden moet je misschien nog niet aan sneeuw of ijs denken. Hoewel het plaatje anders doet vermoeden hoef je natuurlijk ook niet direct in de sneeuw te gaan staan met je tentje. Toch kan kamperen in de herfst of winter kan heel bijzonder zijn omdat de flora en fauna er heel anders uitzien dan in de zomer. Daarom hebben we een aantal fietsroutes voor je samengesteld met campings waarvan er een aantal het hele jaar open zijn zodat je hiervanuit in vier verschillende provincies de prachtige herfst- en winternatuur kunt beleven.  In de tekst van de routes kun je vinden welke campings het hele jaar open zijn. 

Fietsroute van de week (39) | Rondje Doetinchem

Deze route is getest door ons testpanel en zij kwamen wel heel erg enthousiast terug! Voor ons aanleiding dus om het Rondje Doetinchem fietsroute van de week te maken. Niet alleen is het een hele mooie lengte om te fietsen, ook de omgeving en de afstapmomenten maken dit tot één van de favoriete routes van het het Fietsnetwerk team. En dat willen we jouw natuurlijk ook laten beleven! 

Naar de fietsroute Doetinchem

Themaroutes | Fietsroutes met Volksverhalen

De bladeren vallen van de bomen, de stormen waaien voorbij. De herfst laat zich roeren inclusief een lagere temperatuur. Je kunt natuurlijk voor de open haard gaan zitten met een boek maar met een jas aan kun je ook nog prima het seizoen op de fiets ontdekken. Deze fietsroutes kennen volksverhalen van vroeger toen er nog geen televisie of radio was en er verhalen werden verteld.

Themaroutes | Biologische fietsroutes

Je kunt tijdens de fietsroutes van Fietsnetwerk.nl veel zien en doen op het gebied van bijvoorbeeld hotels, restaurants, kastelen en historie. Elke dag voegen we nieuwe afstapmomenten toe die je tijdens je dagje fietsen kunt bezoeken. Tussen deze afstapmomenten zitten heel veel verschillende soorten plekjes die de moeite waard zijn om te bekijken. Deze routes hebben een biologische tintje. 

Fietsroute van de week (39) | Rondje Doetinchem

Deze route is getest door ons testpanel en zij kwamen wel heel erg enthousiast terug! Voor ons aanleiding dus om het Rondje Doetinchem fietsroute van de week te maken. Niet alleen is het een hele mooie lengte om te fietsen, ook de omgeving en de afstapmomenten maken dit tot één van de favoriete routes van het het Fietsnetwerk team. En dat willen we jouw natuurlijk ook laten beleven! 

Naar de fietsroute Doetinchem

Gemeente Zederik opent innovatieve fietsroutes met geschiedenis

Meerkerk, maandag 25 september 2017, Wethouder Wim Mulckhuijse opende gisteren twee nieuwe fietsroutes door de gemeente Zederik. Eén fietsroute heeft als thema de geschiedenis van de gemeente Zederik, de andere fietsroute loopt rond en door natuurgebied de Zouweboezem. Deze fietsroutes zijn ontwikkeld door gemeente Zederik, een lokale ondernemer en Fietsnetwerk.nl. Omdat er in de gemeente nog niet veel fietsroutes waren, heeft de gemeente Zederik besloten om deze met een aantal partners te ontwikkelen. Hierdoor kan zowel de dagrecreant als de verblijfstoerist nu een extra activiteit toevoegen aan zijn of haar verblijf in de omgeving van Zederik.

Fietsroute van de week (39) | Bij Zwiggelte

Deze fietsroute van de week is een route die je onder meer door het Dorp Zwiggelte brengt. Het dorp is een Esdorp en alle Esdorpen hadden vroegen een brink. Dit was min of meer het centrum van de dorpen waar onder meer de markten werden gehouden.  Het dorp Zwiggelte behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. Je komt door het natuurgebied Hooghalen waar je een afwisselend naalbomen, loofbomen en hei zult passeren.

Naar de fietsroute

Genieten kent geen tijd | Fietsroutes van een half uurtje

Volgens de Gezondheidsraad zijn we gezond als we minimaal een half uur per dag bewegen. En omdat wij onze fietsers een warm en gezond hart toedragen werken we daar natuurlijk graag aan mee. Daarom hebben we aansluitend op ons weekthema 'kleine dingen' voor elke provincie een fietsroute gemaakt van ongeveer een half uurtje.  Gewoon even snel in de ochtend of avond op de fiets en lekker genieten van de omgeving.

Meer laden