Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Actueel

App Tip | Route naar het eerste knooppunt

Je stapt op de fiets en bent in de buurt van het eerste knooppunt. Maar hoe kom je daar? Je kunt uiteraard proberen in de juiste richting te fietsen. Een betere oplossing: laat je begeleiden met de fietsroute app. Naast textuele uitleg kan je er ook voor kiezen om je laten navigeren naar het fietsknooppunt bij jou in de buurt. Ben je veilig aangekomen? Dan zijn we klaar om te starten met de fietsroute!

 

Fietsroute van de week (48) | Fietsroute De Slag bij Overloon

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft er veel bloedvergieting plaatsgevonden in het plaatsje Overloon. Uiteindelijk weten de Britse geallieerde eind 1944 te winnen en trekken de Duitsers zich terug. Dit was een grootse overwinning, want Overloon was de enige doorgang vanuit Venray richting de grens. Toch gaat de slag bij Overloon ook de geschiedenis in als 'tankslag'. Ben je benieuwd waarom? Stap op de fiets en ontdek het tijdens de fietsroute.

Naar de fietsroute.

App Tip | Spraakbegeleiding tijdens het fietsen

Oeps... je werd zo afgeleid door de omgeving dat je het knooppunten bord hebt gemist! Had je nou maar op tijd een waarschuwing ontvangen. Gebruik spraakbegeleiding en ontvang onderweg informatie over de volgende stap van je fietsroute. Het voordeel: je wordt op tijd gewaarschuwd om af te slaan richting het juiste fiets knooppunt. Zo hoef je de weg nooit meer kwijt te raken en kan jij eindeloos genieten van de omgeving. De Spraakbegeleiding dient ter ondersteuning zodat je niet wordt afgeleid tijdens je fietsroute. Wil je een afstapmoment bezoeken? Selecteer 'Route naar ...' en je wordt doorgeschakeld naar Google Maps of Apple Maps. Beide ondersteunen ook de spraakbegeleiding naar het gewenste doel.

 

Fietsroute van de week (47) | Fietsroute voor Helden

Fiets je door weer- en wind, leg je de grootste afstanden af of fiets je jaarlijks de meeste knooppunten? Dan is deze fietsroute voor helden speciaal voor jou gemaakt! Onderweg kom je een aantal helden tegen in de provincie Limburg - de "knopenheld" in Baarlo, het dorpje Helden en de Heldense bossen. Deze complete route brengt je langs meerdere kastelen, een heerlijk restaurant, Knopen van Schinkichi Tajiri en het Missiemuseum Sint Michael. Ben je een echte avonturier en ben jij niet bang om van je fietsroute af te wijken? We hebben ook een alternatieve stuk aan de route toegevoegd.

Naar de fietsroute.

App Tip | Activeer de Ecomodus in de Fiets app

Misschien klinkt het je bekent... je bent op de helft van je fietsroute en plots krijg je de melding dat de batterij van je telefoon bijna leeg is. Heel vervelend, want hoe moet je nu de laatste knooppunten vinden om je route af te ronden? Daar hebben we een functie voor ontwikkeld: de Ecomodus. Bij het inschakelen van deze functie kan je de smartphone op stand-by zetten. Tijdens het fietsen ontvang je nog steeds de routeinformatie over het volgende fietsknooppunt en als je in de buurt bent van een afstapmoment.

 

Erop uit | Top 3 fietsroutes met heerlijke arrangementen

Hoe wordt een dag fietsen nóg leuker? Door er meerdere dagen van te maken! Wij zetten hier drie fietsroutes in het zonnetje in de meest populaire fietsprovincies van Nederland. Aan iedere fietsroute is een fijn hotel gekoppeld. En wat maakt dat hotel zo fijn? Ze bieden stuk voor stuk aantrekkelijke meerdaagse arrangementen aan die maken dat jij er even helemaal uit bent. Lees snel verder, boek het arrangement van jouw voorkeur voordelig via Voordeeluitjes.nl en geniet extra lang van jouw fietstocht!

 

Fietsroute van de week (46) | Liberation Fietsroute

De Tweede Wereldoorlog: alweer ruim 70 jaar geleden, maar de gevolgen zijn nog altijd zichtbaar in Nederland. Voor de omgeving van Harderwijk, Ermelo en Nunspeet hebben we een speciale knooppuntenroute aan de hand van dit thema gemaakt. Naast de bestaande fiets knooppunten hebben we ook zelf meer dan 20 afstapmomenten toegevoegd aan deze route. Nieuwsgierig welke dit zijn? Bekijk de vier uitgelichte bezienswaardigheden of bekijk ze allemaal in de fietsoute.

Naar de fietsroute.

Top 5 mysterieuze fietsroutes

Mensen vertellen elkaar door de eeuwen heen de meest uiteenlopende verhalen. Gelukkig maar want deze volksverhalen zijn dikwijls om van te smullen! Denk aan levendige legendes, mysterieuze mythes en spannende sages waarvan men de oorsprong niet kent, maar die al generaties van mond tot mond gaan.

Met de vijf fietsroutes hieronder kun je verschillende verhalen ontdekken tijdens het fietsen. Je hebt vast weleens gehoord van de Witte Wieven. En ken je de legende van Zwarte Kaat, de 'Heks van Hellenend' al? Durf jij op de weegschaal bij de heksenwaag te staan? Bekijk deze vijf mysterieuze fietsroutes vol volksverhalen en ga een spannende fietstocht tegemoet. Hopelijk kun je het nog navertellen...

 

Top 5 meest grenzeloze fietsroutes

Ben jij een fietser die graag de grens op zoekt? Dan is dit het perfecte lijstje voor jou. Wij hebben vijf schitterende fietsroutes verzameld die jou langs de grenzen van ons land leiden. In sommige gevallen fiets je er dan zelfs op of over! Wij hopen dat je een aardig woordje over de grens spreekt, wie weet zul je het nog nodig hebben tijdens één van deze fietstochten. Viel Spaß!

Top 5 meest koninklijke fietsroutes

Wij hebben vijf fietsroutes op een rij gezet voor iedereen die het Nederlandse Koningshuis een warm hart toedraagt. Of als je gewoon lekker wilt genieten van prachtige omgevingen met indrukwekkende kastelen en paleizen. Van Koning tot Keizer, door stad en natuur en van huidige tot voormalige koninklijke residenties: wij hebben fietsroutes met verschillende soorten afstapmomenten voor je verzameld. Plaats je kroon op je hoofd, je stalen ros onder je lijf en geniet van een fietstocht met een gouden randje!