Fietsroutes

Ontdek elke omgeving met de fietsroutes van Fietsnetwerk.nl in een dag

Fietsroutes ontdekken met Fietsnetwerk

Nederland is het grootste fietsland ter wereld. Overal waar je komt zie je mensen op de fiets of kom je overvolle fietsenrekken tegen langs de weg. Niet zo gek dus dat er ook een enorm aanbod is aan fietsroutes door ons land. Bij Fietsnetwerk geloven we in het creëren van knooppuntenroutes met een extra beleving onderweg. Aan elke fietsroute koppelen we een thema en voegen we unieke bezienswaardigheden en horecagelegenheden toe. Dat is een hele klus! Want alle routes zijn maatwerk en worden met zorg ontworpen. Mochten er iets veranderen aan de situatie, zoals de wijziging van fietsknooppunten, dan passen wij dit aan bij de betreffende fietsroutes. Zo fiets jij altijd een actuele route.

De mooiste manier om een omgeving te ontdekken is op de fiets. Waarom? Je kunt je makkelijk verplaatsen en op de fiets ben je overal toegankelijk. Met dank aan de inrichting van ons fietsnetwerk. De fietsroutes zijn geschikt voor recreatieve fietsers die er een actief dagje uit van willen maken. Filter de routes op basis van jouw interesses en de gewenste afstand. Of kies voor een van onze popululairste fietsroutes.

Fietsroutes in Nederland

Fietsroutes met een korte afstand

Speciaal voor de fietsers die een korte fietsroute willen fietsen: routes met een afstand tot 25 kilometer. Ideale fietsroutes om samen met het gehele gezin te fietsen, om even uit te waaien na een lange thuiswerkdag of voor het opbouwen van je conditie. De routes zijn makkelijk te plannen in je dagindeling, want binnen deze afstanden ben je hooguit 1 uur en 30 minuten onderweg. Wil je onderweg graag een pauze inlassen? Stop bij een van de bezienswaardigheden of horeca die je kunt toevoegen aan je fietsroute. Zo bepaal je zelf het fietstempo en maak je ook van een korte route een mooie fietsbeleving!

Fietsroutes met een middellange afstand

De leukste fietsroutes voor een compleet dagje uit met een middellange afstand tussen de 25 en 100 kilometer. Afhankelijk van de gekozen fietsroute kan de fietsduur oplopen tot ruim 5 uur. Je kunt deze uiteraard zelf uitbreiden door rustmomenten te pakken en extra afstapmomenten toe te voegen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat: denk aan voldoende water, een fietsreparatieset en de leukste informatie van de omgeving waar de fietsroute doorheen loopt. Deze vind je terug in de omschrijving van de Fietsnetwerk app of bij het downloaden van de fietsroute via de website.

Fietsroutes met een lange afstand

Voor de echte uitdagers hebben we fietsroutes met een lange afstand. Pak gerust de hele dag of zelfs meerdere dagen ervoor uit, want deze routes beginnen vanaf de 100 kilometer. Nieuwsgierig naar de langste fietsroute? Samen met UNESCO hebben we een route gemaakt langs alle werelderfgoederen van Nederland. Een fietsroute van maar liefst 786 kilometer lang! Mocht deze uitdaging toch te groot zijn, dan begrijpen wij dat heel goed. Ook het voltooien van een andere lange route zien wij als een hele prestatie. Start jouw avontuur en ontdek een compleet nieuwe omgeving op de fiets.

Fietsen per provincie

Elke Nederlandse provincie heeft zo haar eigen charmes. Stap op de fiets en leer een provincie op een nieuwe manier kennen. Dat doe je door een fietsroute uit te zoeken met een thema dat je aanspreekt. Voeg de leukste afstapmomenten toe om al het moois van de omgeving te proeven. Tip: het is ook leuk in combinatie met een weekendje weg. Zo heb je direct een mooie invulling van je dagen. bij thuiskomt kan je met trots vertellen wat je hebt beleeft en welke nieuwe dingen je hebt geleerd over de provincie.

Populairste fietsroutes van Fietsnetwerk

Een verzameling van de parels tussen onze fietsroutes. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel knooppuntenroutes ontwikkeld door onze editors. Afhankelijk van de ligging, de creativiteit en de toegevoegde afstapmomenten zijn er een aantal gewilde fietsroutes ontstaan. Deze hebben we gebundeld in de top vijf populairste fietsroutes. Ideaal om tussen te snuffelen als je niet goed weet waar je moet beginnen met het zoeken van een geschikte fietsroute. Want een ding is zeker: je gaat gegarandeerd met een prachtige ervaring naar huis! Vergeet ook niet een review achter te laten voor de andere fietsers!

Download de Fietsroute app

Alle fietsroutes kan je downloaden via de website en terugvinden in onze Fietsroute app. Deze is gratis te downloaden in de App Store voor de Iphone en in de Google Play Store voor een Android-smartphone. In de app beschik je altijd over actuele fietsroutes en informatie over de omgeving. Plaats je smartphone in een telefoonhouder en laat je begeleiden tussen de fietsknooppunten. Zo weet je zeker dat je geen bordje hoeft te missen. Ook wanneer je afwijkt om een afstapmoment te bezoeken. Je kunt de navigatie aanzetten naar het afstapmoment of wanneer je op zoek bent naar het eerte knooppunt.

Haal nog meer uit je fietsroutes en upgrade je account naar Fietsnetwerk Premium. Hiermee ontvang je toegang tot exclusieve functies en andere voordelen, zoals spraakbegeleiding. Laat je informeren door middel van audio wat de volgende stap is op je fietsroute. Zeer geschikt voor wie geen telefoonhouder heeft of vanwege een andere beperking geen mogelijkheid heeft om de schermbegeleiding te volgen. Op deze manier maken we de Fiets app steeds gebruiksvriendelijker en blijven we nieuwe functies introduceren. Benieuwd welke functies er nog meer zijn of wil je de verschillende abonnementsvormen bekijken? Alle informatie is te vinden op fietsrouteapp.nl

                         

                                             App-Store_NL    google-play_nl

Veelgestelde vragen

Welke fietsroutes zijn geschikt voor wielrenners of mountainbikers?

Helaas is het nog niet mogelijk om te filteren op de soort fiets die je gebruikt. De fietsroutes zijn ontworpen voor de recreatieve fietsers, maar dat houdt niet in dat deze helemaal niet geschikt zijn voor wielrenners of mountainbikers. Dat is verschillend per omgeving en de paden waarover wordt gefietst. Daarom adviseren wij om ter voorbereiding op je fietsroutes even te kijken of de fietspaden geschikt zijn. Je kunt namelijk op sommige fietsroutes delen onverharde fietspaden of van mindere kwaliteit tegenkomen. Laat vooral ook een reactie achter op de routepagina of de route geschikt is voor een wielrenner of mountainbike. Zo help je de ander weer!

Waar kan je idee├źn of inspiratie voor nieuwe fietsroutes doorgeven?

Leuk dat je met ons wilt meedenken voor nieuwe ideeën of inspiraties voor nieuwe fietsroutes! Denk bijvoorbeeld aan leuke themaroutes die we kunnen ontwerpen of bijzondere afstapmomenten onderweg. Je kunt hiervoor het beste mailen naar info@fietsnetwerk.nl. Wil je de mogelijkheden bekijken voor jouw onderneming of werkgever? Dan verwijzen we je naar de betreffende pagina's:

Aanmelden als afstapmoment
Vitaliteit voor bedrijven
Mogelijkheden voor Fietsnetwerk2go
Overige partners

Hoe kan je zelf een eigen route ontwerpen?

Fietsnetwerk is geen fietsrouteplanner. Daarom is het ook niet mogelijk om zelf een fietsroute te maken. Wij geloven dat het zelf creëren van routes erg tijdrovend is en bovendien erg lastig is om een bijzondere beleving aan toe te voegen. De oplossing: fietsen van op maat gemaakte routes van Fietsnetwerk. Elke fietsroute wordt met zorg ontworpen in samenwerking met een lokale ondernemer. De combinatie van kennis uit de omgeving en de expertise vanuit ons ontstaan de mooiste themaroutes. Het fietsen van prachtige knooppuntenroutes wordt voor jou als fietser nog eenvoudiger. Binnen 5 minunten zit je al op de fiets!

Wat kan ik doen als ik de weg kwijt raak onderweg?

Dat is heel vervelend! Gelukkig is het niet meer nodig om de weg kwijt te raken. Helaas komt het wel eens voor dat een knooppunten bord slecht leesbaar is of helemaal ontbreekt. Wanneer je alle knooppunten hebt geprint of opgeschreven is het lastig om de juiste route terug te vinden. Daarom raden we je aan om te fietsen met onze Fietsroute app. Als je fietst met de app ontvang je automatisch ondersteunen tussen de fietsknooppunten. Mocht er eentje ontbreken dan is het voor jou alsnog mogelijk om zonder veel moeite de juiste fietsrichting te ontdekken. Ben je al afgeweken van de route en start je nu pas de Fiets app op? Je kunt je laten navigeren naar het dichtstbijzijnde knooppunt.

Wat zijn de kosten voor het fietsen van de routes?

Je kunt altijd gratis alle fietsroutes fietsen van Fietsnetwerk. Deze zijn te downloaden of terug te vinden in onze gratis Fietsroute app. In de app heb je ook de mogelijkheid om te upgraden naar Fietsnetwerk Premium. Na de upgrade heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van extra functionaliteiten binnen de Fiets app. Uiteraard doe je voor deze extra functies wel een in-app-aankoop. Let op: het is dus niet noodzakelijk om Premium aan te schaffen. Maak er alleen gebruik van als je je hiervoor geroepen voelt. Een overzicht van de prijzen vindt je in de app of op fietsrouteapp.nl.

Hoe kan ik mijn fietsroutes personaliseren?

Voor de mooiste fietsbeleving wil je uiteraard een route fietsen die past bij jouw interesses en voorkeuren. Daarom hebben we een aantal filters ingebouwd waardoor het voor jou mogelijk is om de fietsroutes te personaliseren. We lichten ze hieronder voor je toe:

- Filter op locatie: kies op plaatsnaam, provincie of streek.

- Filter op afstand: geef de gewenste minimum en maximum lengte aan.

- Filter op thema: selecteer een thema die passen bij jouw interesses.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant