Fietsroutes

Fietsroutes

Ontdek je eigen fietsroutes

In Nederland worden de meeste fietsroutes gefietst langs de fietsknooppunten. Dit gebruiksvriendelijke systeem bestaat uit 2-cijferige nummers die in fietsrouteplanners, op websites en op fietskaarten terug te vinden zijn. Ze corresponderen met de bordjes die overal in Nederland langs de weg staan.

De routes op onze website en in de fietsroute App zijn gebaseerd op dit systeem. Daarnaast beschik je met Fietsnetwerk.nl over een groot bestand met afstapmomenten die je zelf toe kunt voegen aan je route.  Deze afstapmomenten zou je normaal gesproken voorbij fietsen omdat ze vaak niet direct aan de fietsroutes liggen. Je kunt ze nu zelf direct aan je routes toevoegen. De route past zichzelf direct aan en je kunt hiermee onbeperkt variëren en zo de routes elke keer opnieuw ontdekken.

Fietsroutes in Nederland

Fietsroutes ontdekken met de Fiets App

Steeds meer mensen maken voor het fietsen van fietsroutes gebruik van de Fietsnetwerk App. Dankzij de slimme technologie in de App krijg je een goede routebegeleiding en kun je niet verdwalen. Bij elk fietsknooppunt wordt je geïnformeerd over het volgende knooppunt op je route. Daarnaast informeert de App je over wat er in de buurt van het knooppunt te vinden is aan mooie afstapmomenten. Je kunt direct de route hiernaartoe opvragen of verder fietsen naar het volgende knooppunt op je fietsroutes. Dankzij de nieuwe technologie wordt het gebruik van internet en batterij tot een absoluut minimum beperkt. In onze App is ook een kompasfunctie ingebouwd zodat de route met je rijrichting mee kan draaien. Hierdoor kun je rechtstreeks naar het eerste knooppunt of een afstapmoment fietsen.

 

Meer over de app

Altijd met een mooie herinnering naar huis

Ons team heeft zich tot doel gesteld jou altijd een mooie herinnering mee naar huis te geven. Wij zijn daarom dagelijks bezig om nieuwe afstapmomenten aan ons bestand toe te voegen en nieuwe fietsroutes voor je te maken. We hebben routes langs forten, beelden, buitenplaatsen, leuke restaurantjes en andere interessante plekjes om te bezoeken onderweg. In de meeste gevallen testen we ze zelf even om zeker te weten dat je een heerlijk dagje kunt gaan fietsen. Je kunt ook zelf routes of afstapmomenten aanleveren. Dat kan via ons contactformulier of door te mailen naar info@fietsnetwerk.nl. De kans is dan groot dat jouw favoriete fietsroutes of jouw mooiste afstapmomenten worden toegevoegd. Zo kunnen andere fietsers meegenieten van jouw ideale dagje fietsen! 

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.