Fietsroutes

Ontdek elke omgeving met de fietsroutes van Fietsnetwerk.nl in een dag

Ontdek elke omgeving met de fietsroutes van Fietsnetwerk.nl in een dag

In Nederland, het grootste fietsland van de wereld, zie je overal op straat mensen op de fiets. Waar gaan ze heen? De een pakt de fiets naar het werk terwijl de ander probeert een persoonlijke conditie op te bouwen. Speciaal voor de dagtoerist die de omgevingen van Nederland tot in detail wilt ontdekken hebben we bij Fietsnetwerk.nl recreatieve fietsroutes ontwikkeld. Alle routes worden ontworpen aan de hand van het bekende fietsknooppuntensysteem. Als toevoeging vullen wij dit systeem aan met leuke bezienswaardigheden en horeca die je onderweg tegen gaat komen. Kortom: maak er een compleet dagje uit van!

Fietsroutes in Nederland

Hoe start je met fietsen bij Fietsnetwerk.nl

Hoe start je met fietsen bij Fietsnetwerk.nl?

Je kunt op twee manieren aan onze thematische fietsroutes komen: via de website of de Fiets app. Kies op de homepagina voor de omgeving die je wilt gaan fietsen. Vul in waar je wilt fietsen en er verschijnt een uitgebreide lijst met fietsroutes in de door jouw gekozen omgeving. Kies een route en voeg er in stap 2 leuke afstapmomenten aan toe. Ben je klaar om te fietsen? In de laatste stap kan je de fietsroute printen, downloaden of naar je naar e-mailadres sturen. Wij maken gebruik van vier verschillende formaten:

  • Fietsroutekaart: ontvang een uitgebreide routekaart met een duidelijke startlocatie. Ook zie je langs welke knooppuntnummers je komt te fietsen en de afstanden daartussen.
  • Knooppunter formaat: een overzicht van alle knooppunten met de afstand tussen elke knooppunt.
  • Fietsroute + Beschrijving: het meest uitgebreide formaat met een routekaart en een routebeschrijving. Ook ontvang je met behulp van tekst navigatie tussen elk knooppunt of richting het afstapmoment.
  • GPX bestanden: download het GPX-bestand om deze te integreren in je (fiets)navigatie.
Gebruik de Fiets app voor de mooiste herinneringen

Gebruik de Fiets app voor de mooiste herinneringen

Een andere manier om fietsroutes te fietsen is met de Fiets app. Hiermee zijn grote, onhandige fietskaarten van papier verleden tijd. Steeds meer mensen gaan over op deze slimme technologie. Tijdens het fietsen ontvang je routebegeleiding: een gesproken bericht over het volgende knooppunt of een melding wanneer je in de buurt bent van een afstapmoment. Je kunt direct de route naar het afstapmoment opvragen of verder fietsen naar het volgende nummer.


Bang dat je batterijverbruik te hard gaat? Schakel de Ecomodus in om de levensduur van de batterij te verlengen. De ingebouwde kompasfunctie zorgt ervoor dat de fietsroute meedraait met jouw fietsroute. Beide functies zijn onderdeel van het Fietsnetwerk Basic abonnement. Je kunt je account upgraden om te beschikken over alle premium voordelen. Bekijk deze vernieuwde functies op fietsrouteapp.nl en download de app.

 

Apple app store icoon     Android play store icoon

 

Combineer interesses voor een persoonlijke fietsroute

Combineer interesses voor een persoonlijke fietsroute

Je kunt een fietsroute uitkiezen op basis van je eigen interesses. Bepaal eerst de omgeving waar je wilt gaan fietsen. Vervolgens kan je de lijst met fietsroutes personaliseren. Schakel de filters in: ‘lengte’ om je afstand te bepalen en ‘thema’ om op je interesses te filteren. Heb je een leuke fietsroute gekozen? Bepaal nu welke afstapmomenten je onderweg wilt bezoeken. Dit kunnen bezienswaardigheden zijn zoals monumenten, molens en kastelen. Ook zit er altijd een horeca onderneming aangesloten aan de fietsroute om van jouw fietsroute een echt dagje uit te maken!

Veelgestelde vragen

Welke fietsroutes zijn geschikt voor wielrenners of mountainbikers?

Momenteel kun je nog niet filteren op welke soort fiets je mee op stap gaat. Daarom adviseren wij je om ter voorbereiding op je fietsroutes even te kijken of de fietspaden geschikt zijn. Je kunt namelijk op sommige fietsroutes delen onverharde fietspaden of van mindere kwaliteit tegenkomen. 

Waar kan je idee├źn of inspiratie voor nieuwe fietsroutes doorgeven?

Ideeën kunnen het best gemaild worden naar info@fietsnetwerk.nl. Je kunt denken aan leuke thema’s voor een fietsroute of leuk afstapmomenten onderweg. Ben je ondernemer en wil je ook een op maat gemaakte fietsroute? Bekijk de pagina voor ondernemers.

Hoe kan je zelf een eigen route ontwerpen?

Wij zijn geen fietsrouteplanner, waardoor het niet mogelijk is om een fietsroute zelf te maken. Onze visie: het ontwerpen van de mooiste thematische fietsroutes voor een compleet dagje uit. Dit scheelt je een hoop tijd en brengt je langs de mooiste (onontdekte) omgevingen.

Wat kan ik doen als ik de weg kwijt raak onderweg?

Heel vervelend! Gelukkig is er wat aan te doen. Het kan wel eens voorkomen dat een knooppuntbord slecht leesbaar is of helemaal ontbreekt. Dan kan je al gauw de weg kwijt raken. We raden je aan om te fietsen met de Fietsroute app. Mocht er een knooppunt ontbreken, dan kan je je laten navigeren naar het volgende knooppunt!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant