Fietsroutes

Fietsroutes met parken

Ontdek je eigen fietsroutes

In Nederland maken de meeste fietsers gebruik van het fietsknooppunten systeem. Dit gebruiksvriendelijke systeem bestaat uit 2-cijferige nummers die in fietsrouteplanners, op websites en op fietskaarten terug te vinden zijn. Ze corresponderen met de bordjes die overal in Nederland langs de weg staan. Op zich is dit een prachtig systeem maar wist je dat er nog heel veel mooie plekjes buiten deze knooppunten te vinden zijn?

De routes op onze website en in de fietsroute App zijn in de basis gebaseerd op de de knooppuntenroutes. Daarnaast beschik je met Fietsnetwerk.nl over een groot bestand aan afstapmomenten die je zelf toe kunt voegen aan je fietsroutes.  Deze afstapmomenten zou je normaal gesproken voorbij fietsen omdat ze vaak niet direct aan de fietsroutes liggen.  Als je afstapmomenten toevoegd past de route zichzelf direct aan en je kunt hiermee onbeperkt variëren en zo de routes elke keer opnieuw ontdekken. Op deze manier ontdek je onder meer kastelen, musea en zelfs het leven van Vincent van Gogh!

Fietsroutes in Nederland

Genieten met de gratis Fietsroute App van Fietsnetwerk.nl

De gratis Fietsroute App van Fietsnetwerk.nl

Steeds meer mensen maken voor het fietsen van fietsroutes gebruik van een Fiets App. Dankzij de slimme technologie in de App krijg je een goede routebegeleiding en kun je niet verdwalen. Bij elk fietsknooppunt wordt je door middel van een gesproken bericht geïnformeerd over het volgende knooppunt op je route. Daarnaast informeert de App je over wat er in de buurt van het knooppunt te vinden is aan mooie afstapmomenten. Je kunt direct de route hiernaartoe opvragen of verder fietsen naar het volgende knooppunt op je fietsroute.

Dankzij de innovatieve technologie wordt het gebruik van internet en batterij tot een absoluut minimum beperkt. Dankzij de kompasfunctie ingebouwd zodat de route met je rijrichting mee kan draaien. Hierdoor kun je rechtstreeks naar het eerste knooppunt of een afstapmoment fietsen. Nooit meer de weg kwijt en altijd met een mooie herinnering naar huis!


Meer over de app

Altijd met een mooie herinnering naar huis met de routes van Fietsnetwerk.nl

Altijd met een mooie herinnering naar huis met de routes van Fietsnetwerk.nl

Ons team heeft zich tot doel gesteld jou altijd een mooie herinnering mee naar huis te geven. Wij zijn daarom dagelijks bezig om nieuwe afstapmomenten aan ons bestand toe te voegen en nieuwe fietsroutes voor je te maken.  Je kunt route vinden in alle provincies en bijvoorbeeld ook langs langs forten, beelden, buitenplaatsen, leuke restaurantjes en andere interessante plekjes om te bezoeken onderweg. 

Ons testteam is regelmatig op stap om om te kijken of alles nog klopt. Dit om zeker te weten dat je een heerlijk dagje kunt gaan fietsen. Je kunt ook zelf routes of afstapmomenten aanleveren. Dat kan via ons contactformulier of door te mailen naar info@fietsnetwerk.nl. De kans is dan groot dat jouw favoriete fietsroutes of jouw mooiste afstapmomenten worden toegevoegd. Zo kunnen andere fietsers meegenieten van jouw ideale dagje fietsen! 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant