Fietsroutes

Ontdek jouw eigen fietsroute

Ontdek elke omgeving in een dag met de fietsroutes van Fietsnetwerk.nl

Met de fietsroutes van Fietsnetwerk fiets jij niet zomaar even een rondje langs de fietsknooppunten. Onze routespecialisten creëeren elke dag nieuwe thematische routes. Ook blijven we het bestand met bijzondere afstapmomenten continu updaten. Zo geniet je elke dag weer van een compleet dagje uit op de fiets. Je ontdekt de omgeving in één dag en ziet bijvoorbeeld meer over de geschiedenis of de bewoners van een regio. Ook een complete fietsvakantie is met een paar drukken op de knop voorzien van alles wat je kunt ontdekken in de buurt. 

Je kunt bijvoorbeeld ook met vrienden een van onze knooppuntenroutes langs bierbrouwerijen en wijngaarden fietsen. Liever een leerzaam dagje uit? Probeer dan eens een historische route zoals de Van Gogh route, of de route die we in samenwerking met o.a. UNESCO Werelderfgoed, Vogelbescherming, Natuurmonumenten en Stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen hebben ontwikkeld. Elke dag opnieuw het allerbeste, allermooiste en gezondste dagje uit met een paar drukken op de knop. 

Fietsroutes in Nederland

Genieten met de gratis Fietsroute App van Fietsnetwerk.nl

Nooit meer de weg kwijt en altijd met een mooie herinnering naar huis; de Fiets app van Fietsnetwerk.nl

Grote, onhandige fietskaarten van papier zijn verleden tijd, steeds meer mensen gebruiken een fietsroute-app. Dankzij de slimme technologie in de app ontvang je een goede routebegeleiding waardoor je niet kan verdwalen. Elk keer als je een knooppunt bereikt word je door middel van een gesproken bericht geïnformeerd over het volgende knooppunt. Ook als je in de buurt van een afstapmoment komt krijg je hier een melding van. Je kan dan direct de route naar het afstapmoment opvragen of verder fietsen naar het volgende nummer. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterij van jouw telefoon. Dankzij de innovatieve technologie wordt het gebruik van internet en batterij namelijk tot een absoluut minimum beperkt. De ingebouwde kompasfunctie zorgt ervoor dat de fietsroute meedraait met jouw fietsrichting. Zo weet je zeker dat jij richting het juiste knooppunt of afstapmoment fietst. Nooit meer de weg kwijt en fiets met een mooie herinnering weer richting huis!  

 

Apple app store icoon     Android play store icoon

 

Altijd met een mooie herinnering naar huis met de routes van Fietsnetwerk.nl

Jouw eigen unieke en persoonlijke fietsroute

We maken bij Fietsnetwerk net als veel fietsrouteplanners voor de basisroute gebruik van het knooppuntensysteem. Om je de echt bijzondere plekjes te laten zien gaan we daarnaast nog een stapje verder. We zorgen namelijk dat je ook de afstapmomenten die niet direct aan de gebaande paden liggen kunt ontdekken. Daarvoor hebben we een groot bestand met mooie, lekkere en interessante afstapmomenten toegevoegd en dit breiden we elke dag uit. Je kunt de route die je hebt uitgekozen hiermee uitbreiden.

 

Hoe werkt het? 

Je zoekt een route die je aanspreekt uit op onze website. Daarna voeg je de afstapmomenten toe en de samenstelling en de lengte van de route wordt automatisch aangepast. Als je met onze fietsroute app gaat fietsen hoef je niets toe te voegen. Je krijgt dan de omgevingsinformatie bij elk knooppunt dat je passeert. Zo varieër en ontdek je elke keer weer nieuwe dingen zoals musea, horeca, bouwwerken, natuurgebieden en historische plekken. We controleren elke dag de samenstelling van onze routes om er zeker van te zijn dat je niet de weg kwijt raakt. Ons testteam stapt trouwens regelmatig op de fiets. Zo weten we zeker dat jij geniet van een heerlijke dagje weg. Lijkt het jou leuk om af en toe een route voor ons te testen? Meld je aan en fietsen maar! 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zelf een fietsroute plannen via Fietsnetwerk?

Helaas is dat niet mogelijk. Wij onderscheiden ons met een traditionele fietsrouteplanner door het aanbieden van vaste thematische fietsroutes. Onze route edittors ontwerpen dagelijks recreatieve fietsroutes met mooie bezienswaardigheden en andere afstapmomenten. Je kunt kiezen uit een enorm aanbod van meer dan 900 fietsroutes. Filter op een door jou gewenste lengte en thema dat je aanspreekt.

Hoe houden jullie bij of de knooppunten kloppen onderweg?

Wij controleren elke nacht automatisch of er wijzigingen zijn in het fietsnetwerk. Dit is gebaseerd op data die de regionale overheden invoeren in een centraal systeem. Als de data niet klopt op een route dan passen wij deze dezelfde dag nog aan.

Welke fietsroutes hebben jullie in de aangrenzende landen?

Momenteel bieden wij alleen fietsroutes aan in Nederland. Er zijn nog te veel onontdekte plekken die we willen toevoegen aan onze fietsroutes. Ondertussen zijn we wel al begonnen aan het ontwikkelen van een fietsnetwerk buiten Nederland. Wellicht kun je dus binnenkort ook buiten Nederland de unieke fietsroutes van Fietsnetwerk.nl gaan beleven. Een groot deel van de huidige fietsroutes zijn al wel drietalig: Nederlands, Duits en Engels. 

Wat kan ik doen als er knooppunt borden missen, kapot zijn of niet kloppen?

Fietsnetwerk plaatst zelf niet de knooppunt borden die je onderweg tegenkomt. De lokale overheid heeft het in beheer en zijn verantwoordelijk dat de borden altijd zichtbaar zijn. Als een bord mist, bijvoorbeeld door vandalisme, kan je dit het beste melden op meldpuntroutes.nl. Deze organisatie zorgt dat de melding bij de juiste instantie terecht komt. Mocht er iets mis zijn met de route op onze website of in de app, dan kan je dit uiteraard bij ons melden via het contactformulier of via feedback@fietsnetwerk.nl.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant