Knooppuntenroute

Knooppuntenroute fietsen

Knooppuntenroute fietsen van Fietsnetwerk.nl

Voor een groot deel van de fietsers is de term 'knooppuntroute' intussen wel een ingeburgerd begrip. De meeste fietsroutes zijn tegenwoordig opgezet volgens het knooppuntensysteem. Via dit systeem brengen ze jou langs de mooiste plekjes in Nederland door van knooppunt naar knooppunt te fietsen. Toch vonden wij bij Fietsnetwerk dat een knooppuntroute niet compleet is zonder mooie afstapmomenten onderweg. Daarom hebben we bezienswaardigheden, horeca en nog veel meer leuke afstapmomenten toegevoegd om ervoor te zorgen dat jij altijd een unieke route fietst. Je kunt altijd zelf kiezen welke afstapmomenten je wilt koppelen aan de route op zowel de website als in onze Fietsnetwerk App. Door deze aanvullingen toe te voegen aan de fietsroute, kun je jouw persoonlijke fietsroute samenstellen.

Fietsroutes in Nederland

Jouw persoonlijke knooppuntenroute

We hebben voor jou een heleboel knooppuntenroutes samengesteld, van Texel tot Zuid-Limburg. Deze basisroutes langs fietsknooppunten kun je zelf uitbreiden met allerlei bezienswaardigheden, musea, molens, horecagelegenheden, en nog veel meer mooie afstapmomenten. Deze afstapmomenten noemen wij 'knooppunthouders' en hebben een eigen 3-cijferig nummer gekregen. Ze liggen allemaal in de buurt van de knooppuntenroute. Op heel eenvoudige wijze voeg je aan jouw route toe wat jij interessant vindt en maak je jouw persoonlijke fietsroute! Elke fietsroute wordt zo een unieke route die je keer op keer kunt fietsen en toch steeds weer iets nieuws kunt beleven. We zouden het erg leuk vinden om te horen hoe jij de route hebt ervaren, vergeet dus niet om een beoordeling bij de route achter te laten op de website.

Beleef de meest unieke afstapmomenten

Deze bezienswaardigheden of horecagelegenheden in de buurt van de fietsroute zijn de driecijferige knooppunten. Deze knooppunten zijn dus leuke afstapmomenten onderweg. Je kunt de driecijferige knooppunten gemakkelijk toevoegen via onze website Fietsnetwerk.nl, maar ook via onze fietsknooppunten app! Deze app maakt het fietsen van jouw fietsroute tot een unieke belevenis. Tijdens het fietsen van een door jou gekozen route krijg je bij elk knooppunt een melding. Je kunt dan gelijk zien of er in de buurt nog leuke bezienswaardigheden of horecagelegenheden zijn. Vindt je een driecijferig knooppunt interessant? Dan kun je de route op uw mobiel opvragen, waarna  gelijk de precieze route naar dit knooppunt te zien krijgt. Wil je liever doorfietsen? Ook het volgende knooppunt van de knooppuntenroute wordt gelijk zichtbaar op je mobiele telefoon. Voor nog meer informatie kun je klikken op 'Hoe het werkt' en je zult zien hoe je met een klik jouw route interessanter, leuker of lekkerder kunt maken.

Veelgestelde vragen

Waar bestaat een knooppuntenroute uit?

De basis van een knooppuntenroute wordt ontworpen met behulp van het fietsknooppuntensysteem. Door knooppunten aan elkaar te koppelen ontstaat er een fietsroute. Als aanvulling kan je zelf afstapmomenten toevoegen aan de route. Er is een divers aanbod aan horeca, musea, bezienswaardigheden en andere belevenissen. Alles gecombineerd vormen de knooppuntenroutes van Fietsnetwerk.

Wat is het knooppuntensysteem?

Binnen het knooppuntensysteem maken we onderscheid tussen wandelen en fietsen. Fietsnetwerk gebruikt het systeem als vanzelfsprekend om fietsroutes te plannen voor haar gebruikers. De groene 2-cijferige bordjes die je op de fietspaden tegenkomt is elk een uniek fietsknooppunt. Gemeentes en overheden plaatsen en wijzigen deze punten. Wij gebruiken ze door de knooppunten te bundelen en daar een eigen knooppuntenroute van te maken.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant