Ecomare Texel
Ecomare Texel
Ecomare Texel
Ecomare Texel
Ecomare

Ecomare - De Koog

N 53.0776778 / E 4.7451805
icon-voorzieneingen-fietsenstalling
icon-voorzieningen-parkeren-blue
icon-voorzieningen-kraanwater-blue
icon-voorzieningen-wc-blue

Ecomare is hét natuurmuseum van Texel. Je leert er over alle elementen van de Noordzee en de Waddenzee. Aan de hand van interactieve tentoonstellingen, vol leuke spelletjes, bijzondere verhalen en grote blikvangers zoals een heus vinvisskelet, kom je alles te weten over de natuur op en rondom Texel. Zelfs het heelal: naast Ecomare staat het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager. Met telescopen, zonnekijkers en binoculairkijkers kun je de fascinerende sterrenhemel bekijken tijdens een kijkavond of dagopenstelling.

Daarnaast is Ecomare ook een zeehonden- en vogelopvang, de opgevangen dieren kun je als bezoeker zien in hun speciale verblijven. In het duinpark kun je een mooie wandeling maken en natuurlijk is er ruimte om te spelen in de eb-en-vloed-speeltuin. Lukt het jou om droge voeten te houden?

Tentoonstelling Wonderlijk Wad
De Waddenzee is één van de meest unieke natuurgebieden ter wereld en sowieso van Nederland! Daarom is het een UNESCO Werelderfgoed. Het gebied strekt zich uit van de Kop van Noord-Holland tot halverwege Denemarken. De invloeden van de getijden maken dat het landschap er op elk moment van de dag anders uit ziet. Magisch!

Met de indrukwekkende tentoonstelling 'Wonderlijk Wad' ontdek je met spelletjes en filmpjes alles over de Waddenzee. Van de geologische geschiedenis tot het dierenrijk. Van de dwaalgasten, vaste bewoners en doortrekkers, tot de steenkool die onder de zee is gevormd. Ook wordt er stilgestaan bij de bedreigingen zoals klimaatverandering en overbevissing. Leerzaam en leuk voor elke leeftijd. Leer elk hoekje van de Wadden te waarderen, zodat het gebied nog beter beschermd kan worden.

Ecomare Texel
Ecomare Texel
Ecomare Texel
Ecomare Texel

Ecomare
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog

Contactgegevens
T: 0222-317741
E: info@ecomare.nl

Openingstijden
Maandag 09:30 - 17:00
Dinsdag 09:30 - 17:00
Woensdag 09:30 - 17:00
Donderdag 09:30 - 17:00
Vrijdag 09:30 - 17:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 09:30 - 17:00

Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.