Van Nellefabriek
Van Nellefabriek
Van Nellefabriek
Van Nellefabriek
Werelderfgoed Van Nellefabriek

Werelderfgoed Van Nellefabriek - Rotterdam

N 51.9236891 / E 4.4321385

De Van Nellefabriek is UNESCO Werelderfgoed sinds 2014 en heeft vanaf het allereerste begin lof en bewondering geoogst. Het ontwerp van Brinkman en Van der Vlugt is een klassiek voorbeeld van het Nieuwe Bouwen, een architectuurstroming uit de twintigste eeuw. Directeur Kees van der Leeuw gaf opdracht voor een spraakmakend fabrieksgebouw dat volledig bovengronds moest zijn om licht, lucht en ruimte te creëren. En spraakmakend was het toen de bouw in 1931 af was: het werd 'een gedicht in staal en glas' genoemd, en de beroemde architect en stedenbouwkundige Le Corbusier noemde het 'Van een puurheid, zo onvoorwaardelijk zuiver'.

Niet alleen het gebouw zelf was vooruitstrevend, ook de aandacht voor het welzijn van de arbeiders werd progressief aangevlogen. Sportvelden ter ontspanning, een fabriekstuin tijdens de middagpauze en moderne, hygiënische sanitaire voorzieningen waren ongekend. De werknemers gingen van één keer per week de handen wassen in een teil naar elke dag douchen in de fabriek. In de fabriek werd koffie, thee en tabak geproduceerd.

De fabriek is te bezoeken met een rondleiding.

Van Nellefabriek
Van Nellefabriek
Van Nellefabriek
Van Nellefabriek

Werelderfgoed Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Contactgegevens
T: 010-7504002
E: servicedesk@van-nelle-fabriek.com

Alleen te bezoeken met een rondleiding. Rondleidingen zijn te boeken via www.urbanguides.nl of www.chabotmuseum.nl Meer weten over UNESCO Werelderfgoed? Kijk op https://www.werelderfgoed.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.