LaagHolland-Logo_ZWART

Fietsen in Laag Holland: het échte Holland

LaagHolland-Logo_ZWART

Laag Holland is een uniek stukje écht Holland en maakt deel uit van provincie Noord-Holland. Laag Holland is letterlijk de achtertuin van Amsterdam. Dit voormalige nationaal landschap kenmerkt zich door haar speciale ligging onder zeeniveau. Het gebied barst van de veelzijdigheid en je hebt op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een regio rijk aan flora en fauna, met uitgestrekte veenweiden en groene weilanden, doorkruist door sloten en vaarten. Een waar paradijs voor fietsers met een warm hart voor natuur en historie.

Het is een heerlijk laagland waar jong en oud zich het hele jaar door kunnen uitleven en waar ook voldoende ruimte is voor rust en natuur. Het schilderachtige beeld wat veel buitenlanders van Nederland hebben, bestaat echt. Hier in Laag Holland! Of je nu op zoek bent naar het oer-Hollandse landschap, trek hebt in een verse hap of het roemruchte verleden wilt ontdekken: er is voor ieder wat wils! Diverse korte en lange fietsroutes leiden je door dit unieke Noord-Hollandse landschap en met het aanbod aan routes ben je hier nog lang niet uit gefietst. Fiets bijvoorbeeld langs de strakke lijnen van De Beemster of slinger door de uitgestrekte veenweidegebieden. Geniet van pittoreske vissersdorpjes als Marken, Edam en Volendam en verdrink in eindeloze vergezichten waarin de contouren van ijle kerktorens en molens zich aftekenen. 

Op adem komen doe je natuurlijk bij één van de vele horecagelegenheden die je op de routes tegenkomt. Zo vind je knusse theetuinen in zowel De Beemster, Monnickendam, Oostzaan en Uitdam. Of geniet op één van de diverse terrassen aan het water in Volendam, Marken of recreatiegebied Het Twiske. Of neem plaats in één van de authentieke biercafés, hippe lunchrooms of restaurants van Purmerend.

Deze routes zijn ontwikkeld door Bureau Toerisme Laag Holland, in opdracht van het Recreatieschap Twiske-Waterland, het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de Provincie Noord-Holland en is onderdeel van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland.

Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen