Weidevogelparadijs Waterland-Oost
Weidevogelparadijs Waterland-Oost

Weidevogelparadijs Waterland-Oost - Katwoude

N 52.484173286133 / E 5.0591287480159

Rust, ruimte, uitzicht over verstrekkende polders, kronkelende slootjes... Waterland-Oost is prachtig! Ook weidevogels vinden hier een fijne thuishaven. Om de populatie van weidevogels te stimuleren, worden de agrarische en natuurlijke gebieden in Waterland ingericht als het ideale leefgebied voor de weidevogels.

Onder weidevogels worden de vogels die broeden in weilanden en op akkers verstaan. Je hebt primaire en secundaire weidevogels. Primaire weidevogels zijn vogelsoorten die uitsluitend op grasland of akkers broeden, zoals steltlopers als de grutto en de watersnip, een aantal eenden en enkele kleine zangvogels. Secundaire weidevogels broeden graag in grasland, maar kunnen ook in andere landschappen broeden. Voorbeelden van secundaire weidevogels zijn de meerkoet en de wilde eend.

In de natuurgebieden in Waterland-Oost worden diverse maatregelen getroffen om het weidevogels zo aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door voldoende broed-, opgroei- en foerageergebieden te creëren. De natuurbeheerorganisaties werken hiervoor intensief samen met lokale agrariërs.

Weidevogelparadijs Waterland-Oost

Weidevogelparadijs Waterland-Oost
Hoogedijk 58
1145 PR Katwoude

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.