logo Beleef Woerden transparant

Woerden, hoofdstad van 't Groene Hart

logo Beleef Woerden transparant

Woerden is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke fietstocht. Je bevindt je immers in de hoofdstad van het Groene Hart. Maak kennis met deze vestingstad, geniet van de mooie historische panden en het bruisende leven in de stad.

Op enkele minuten fietsen geniet je meteen van het pure Hollandse landschap. Dus pak of huur je E-bike en leer het Groene Hart al fietsend kennen. Ontdek het waterrijke en pure landschap van het Groene Hart met haar uitgestrekte polders. Of geniet van oude Hollandse ambachten zoals het molenaarsambacht of het kaasmaken bij de vele kaasboerderijen in de omgeving. Duik je liever tijdens een fietstocht in de historie? Laat je dan betoveren door de vestingsteden als Oudewater en Schoonhoven of ga terug naar de Romeinse tijd met een fietstocht langs de Romeinse Limes.

Ben je met kids op pad? Ontdek dan het boerenleven met de boerenroutes of breng een bezoek aan het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar.

Van al dat fietsen krijg je trek. In het centrum van Woerden zijn er genoeg restaurants en cafés waar je je honger kan stillen. Struin lekker door het centrum en ontdek de Woerdense horeca. 

Kijk voor meer informatie over Woerden op BeleefWoerden.com

Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen