Heerlijk Harderwijk

Culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer

Heerlijk Harderwijk

In Harderwijk is meer dan genoeg te doen. Misschien komt dit door de ligging tussen bos en water? Misschien door de veelzijdige en gezellige binnenstad. In Harderwijk is altijd wel iets te beleven. Harderwijk is een heerlijke winkelstad met een gevarieerd aanbod. Maar je kunt je dag ook prima besteden op een zonnig terras of op het hippe Stadsstrand. En waar anders in Nederland vind je twee Sterrenrestaurants op één plein? Laat je verrassen door het veelzijdige culinaire aanbod.

Watersporters meren hun boot eenvoudig af naast de eeuwenoude Vischpoort en wandelen zo het centrum van de stad in. Harderwijk heeft een rijke (Hanze)historie en dat zie je overal terug. Nieuwsgierig naar de verborgen pareltjes? Maak dan een Stadswandeling onder leiding van een ervaren gids of breng een bezoek aan het compleet vernieuwde Stadsmuseum. Daarnaast biedt Harderwijk volop mogelijkheden voor heerlijke fietstochten. Fiets eindeloos door de Veluwse bossen, heuvel op en af, langs heidevelden en zandverstuivingen. Onderweg vind je genoeg rustpunten om jezelf (en je fiets) weer op te laden.

Vanuit Harderwijk kun je echt alle kanten op. Wil je langer genieten, blijf dan gewoon overnachten in één van de hotels of gastvrije B&B's. We leggen je graag in de watten!

Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen