Goudeneeuw4

De Gouden Eeuw boven Amsterdam

Goudeneeuw4

Holland boven Amsterdam biedt een unieke combinatie van authentiek Hollands landschap. Langs twee kusten omringd door de zee. Met oude en nieuwe natuurgebieden. Met zichtbaar en tastbaar historisch (wereld)erfgoed waar verleden, heden en toekomst bijna logisch in elkaar over gaan. De molens, dijken, polders, dorpen en steden: alles is zelf geboetseerd door onze voorouders met noeste arbeid. De rijke natuur geeft het gebied kleur. Maak kennis met de oneindige mogelijkheden  en de vriendelijke, gastvrije en nuchtere inwoners.

De Gouden Eeuw was een periode van welvaart voor de Republiek der Nederlanden. De rijke geschiedenis van de welvarende VOC-steden is nog steeds zichtbaar in Holland Boven Amsterdam. In Hoorn, Medemblik en Enkhuizen kun je veel mooie plekjes en fraaie panden zien uit die roemrijke tijd.

Die contrastrijke combinatie maakt elk bezoek aan Holland boven Amsterdam steeds weer tot een nieuwe, verrassende beleving. Een verrijkende ontdekkingsreis die je raakt en waarvan je altijd iets mee terug naar huis neemt.

Green bike icon Themaroutes
Green eye icon Onderweg te zien en te doen