Top 5 meest koninklijke fietsroutes

Koninklijke_fietsroutes_nieuwsartikel

Vijf koninklijke fietsroutes

Wij hebben vijf fietsroutes op een rij gezet voor iedereen die het Nederlandse Koningshuis een warm hart toedraagt. Of als je gewoon lekker wilt genieten van prachtige omgevingen met indrukwekkende kastelen en paleizen. Van Koning tot Keizer, door stad en natuur en van huidige tot voormalige koninklijke residenties: wij hebben fietsroutes met verschillende soorten afstapmomenten voor je verzameld. Plaats je kroon op je hoofd, je stalen ros onder je lijf en geniet van een fietstocht met een gouden randje!

Zien en Doen

Terwijl je een fietsroute fietst, kom je verschillende afstapmomenten tegen. Deze afstapmomenten maken de fietstocht compleet. Zo kom je ‘zien’ locaties tegen, hier zie je vaak iets moois of bijzonders uit de omgeving. De ‘doen’ locaties kan je bezoeken om even te pauzeren. 

1. Koninklijke fietsroute

Koninklijke_fietsroute

Haal je koninklijke fietsschoenen maar tevoorschijn voor deze fietsroute van zo'n 150 kilometer tussen Paleis Soestdijk en Paleis het Loo. Geniet van zowel de stad als de natuur in dit stuk van het Koninkrijk der Nederlanden. Royaal genieten dit!

Bekijk hier de fietsroute.

2. Koninklijk rondje Kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo

Koninklijk_rondje_Kasteel_Cannenburch_en_Paleis_Het_Loo_klein

Deze route laat je kennismaken met het koninklijke Veluwse landschap met veel bos en weidse heidevelden. Een deel voert over het kroondomein, wat eeuwenlang in bezit is van de koninklijke familie van Nederland.  Stap af bij het kasteel en het paleis voor een vorstelijke pauze. Veel plezier!

Bekijk hier de fietsroute.

3. Dwars door Kroondomein Het Loo

dwars door kroondomein het loo_klein

Fiets dwars door het mooiste bosgebied van de Veluwe én het jachtgebied van de Oranjes. Officieel heet dit bos- heidegebied De Koninklijke Houtvesterij. Het is onderdeel van Kroondomein Het Loo waar ook het Paleispark van Paleis Het Loo toebehoort.

Bekijk hier de fietsroute

5. Kastelenroute Baarn en omstreken

Kastelenroute Baarn en omstreken

Baarn heeft veel koninklijke bewoners tot haar inwoners mogen rekenen, van Willem III tot prins Bernhard. Zij genoten van deze prachtige omgeving. Met deze fietsroute is het jouw beurt om hier keihard van te genieten!

Bekijk hier de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via