Buitenplaats Oranjestein
Buitenplaats Oranjestein

Buitenplaats Oranjestein - Oranjewoud

N 52.9499956 / E 5.9718986

Oranje staat voor de verbondenheid met het verleden van de plek en haar omgeving, stein betekent stenen huis. Na eerdere bezitters krijgt Pieter Cats Oranjestein in 1820 in handen. Cats start met de verbouwing van het huis en gelijktijdig wordt ook een landschapspark aangelegd door de tuinarchitect Roodbaard. De schoonzoon van Pieter Cats, diens zoon en kleinzoon breiden het park verder uit. Uiteindelijk komt een gepleisterd landhuis met twee bouwlagen op een hoog onderhuis tot stand; in neoclassicistische stijl. Oranjestein is nog steeds een particuliere buitenplaats.

Openstelling op zondagmiddagen in augustus en/of september maken het een ieder mogelijk het park te aanschouwen met gazons en strak uitgesneden, dieper gelegen slingerpaden, een slingerende beek met een kettingbrug, een romantische grot, een vogelhuis en een hertenkamp. Tot slot staan verspreid in het park ook nog eens verrassende tuinsieraden zoals de prieeltjes.

Buitenplaats Oranjestein

Buitenplaats Oranjestein
Van Limburg Stirumweg 2
8453 JE Oranjewoud

Contactgegevens
T: +31 6-30578182
E: williahomans@gmail.com

Het park is tegen een kleine vergoeding toegankelijk op zondagmiddagen in augustus en september en op enkele middagen in herfst en winter. Deze extra openingstijden worden aangekondigd via Facebook. Het huis en de directe omgeving zijn niet toegankelijk.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.