Park Clingendael
Landgoed Clingendael

Landgoed Clingendael - Den Haag

N 52.100629 / E 4.3279051

Landgoed Clingendael is met recht betoverend te noemen. Het wordt gezien als een van de mooiste landgoederen van Nederland. Je vindt het park tussen Den Haag en Wassenaar.

In de 16e eeuw was er op deze plek niet meer dan een bescheiden boeren buitenplaats. In de eeuwen erna werd de boerderij vervangen door een landhuis met daaromheen een Franse landschapstuin. Het landhuis werd een centrum voor kunst en cultuur in Europa.

De tuinkunst van 1818 is nog altijd goed zichtbaar. Je bewondert er een Oudhollandse tuin, het Sterrenbos, een slangenmuur - één van de weinige nog overgebleven exemplaren in Nederland, een boerderij en een theeschenkerij.

Het pronkstuk van Clingendael is ongetwijfeld de zeldzame Japanse Tuin, de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de twintigste eeuw (1910). Daarom is deze tuin van grote historische waarde, maar daarnaast is het ook nog eens de grootste Japanse tuin van Nederland. Vanwege de kwetsbare plantensoorten alleen in mei, juni (lente) en oktober (herfst) geopend.

Of je het park nu bezoekt in de lente, zomer, herfst of in de winter: Clingendael is elk moment van het jaar een prachtige belevenis.

Park Clingendael

Landgoed Clingendael
Clingendael 12A
2597 VH Den Haag

Contactgegevens
T: +31 70-3533000
E: info@denhaag.com

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.