Brunssummerheide

Fietsroute van de week (3) | Brunssummerheide

Maak prachtige plaatjes rond de Brunssummerheide

Waan je even in de vaderlandse geschiedenis en fiets door de oostelijke mijnstreek, met de tweede fietsroute van de week van dit jaar. Benieuwd naar wat je allemaal tegen kunt komen op de route? Lees dan verder.

Fietsroute rond de Brunssummerheide

Over geschiedenis gesproken: aan de rand van de Brunssummerheide ligt een steenberg in originele staat, de enige overgebleven steenberg van ons land. Verder kun je tijdens deze route genieten van de Brunssummerheide zelf. Dit prachtige, uitgestrekte heuvellandschap met heide, bossen en vennen, moerasgebieden en de Roode Beek is ook tijdens de huidige wintertaferelen een aanrader. Je kunt er namelijk prachtige plaatjes schieten van de nu vaak met bevroren dauw bedekte omgeving.

Naar de fietsroute.

Bezoek ook van ??n van de kastelen

Kasteel Erestein - Kerkrade

Kasteel Erestein

Het kasteel is gebouwd in de 14e eeuw. Het bestaat uit twee haaks op elkaar staande, nog grotendeels middeleeuwse vleugels die zijn opgetrokken uit Nivelsteiner, een natuursteen uit de omgeving. De Gemeente Kerkrade kwam halverwege de vorige eeuw in bezit van het kasteel en begon in 1962 tot 1970 met de restauratie. 13 jaar later, in 1983, werd de totaal vervallen hoeve gerestaureerd tot een luxe hotel.

Naar het afstapmoment.

Kasteel Hoensbroek - Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Eind 18e eeuw verliet de familie Van Hoensbroeck het kasteel, hierdoor raakte het kasteel in verval. In de periode van 1986 tot 1989 werd het kasteel gerestaureerd. Tegenwoordig wordt het kasteel deels gehuurd door de gemeente Heerlen en deels door een horecapartner. Daarnaast wordt het gebruikt als museum. Kasteel Hoensbroek is één van de grootste kastelen van het land.

Naar het afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant