Knooppuntenroute Noord-Brabant

Knooppuntenroute Noord-Brabant

Knooppuntenroutes in Noord-Brabant

Noord-Brabant is op te delen in drie prachtige regio’s. Knooppuntenroutes in Noord-Brabant vinden is daarom geen enkel probleem. Met vier nationale parken, een dosis Brabantse gastvrijheid en gezelligheid is elke fietstocht een garantie voor succes !  En vergeet niet de prachtige Noord-Brabantse steden zoals Den Bosch, Tilburg en Breda. Het zal u misschien niet als eerste te binnen schieten maar een fietsroute maken door een van deze steden brengt u langs plekken die u elders niet zomaar tegenkomt. Noord-Brabant kent namelijk een rijke geschiedenis waarover in deze steden veel is terug te vinden. 

Fietsroutes in Nederland

Op de fiets door Noordoost-Brabant

Tussen het gebied Peel en Maas liggen dicht op elkaar zeer afwisselende landschappen, die u kunt ontdekken met een knooppuntenroute. Aan de Noordkant stroom de rivier de Maas. Wanneer u hier fietst maakt u kennis met de dijk, kleine dorpjes en oude vestingstadjes als Megen, Ravenstein en Grave. Ontdek in natuurgebied De Maashorst het agrarische landschap en gezellige dorpjes. Op de fiets door Noordoost-Brabant kunt u ook fietsen door het Groene Woud, een gebied met een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Het Groene Woud is gelegen in tien gemeenten met grootschalige, aaneengesloten authentieke landschappen. Wanneer u na al dat natuurschoon behoefte hebt aan wat meer gezelligheid, mag een stad als 's Hertogenbosch natuurlijk niet ontbreken in dit prachtige deel van de gezelligste provincie van Nederland. Laat u verbijsteren door de veelzijdige landschappen in deze regio van Noord-Brabant.

Ontdek Zuidoost-Brabant op de fiets

Ook in dit gedeelte van de provincie zijn er volop mogelijkheden om Zuidoost-Brabant op de fiets te ontdekken. Bijvoorbeeld met een knooppuntenroute in de Kempen of de Peel. De Brabantse Kempen bestaat uit Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel de Mieren. Stuk voor stuk dorpen met een eigen specifieke sfeer. In het gebied liggen prachtige bossen, heide en kleine beekjes die door het landschap slingeren. Het gebied De Peel kent een vochtig hoogveengebied. Het huidige moeraslandschap van de Groote Peel is ontstaan door het afgraven van veen voor turfwinning. Daardoor zijn op sommige plaatsen grote waterplassen ontstaan, zoals de plas Aan het Elfde. Door de vele aanwezige vennetjes is Nationaal Park De Groote Peel een van de meest vogelrijke gebieden in West-Europa. Alle reden om dit gebied van Noord-Brabant verder te ontdekken op de fiets.

Fietsen in West- en Midden-Brabant

In dit gedeelte van Noord-Brabant kunt u met hulp van onze fietsroutes fietsen langs de rivieren. Fiets langs het bekende Nationaal Park De Biesbosch of langs leuke vestingsteden als Willemstad en Geertruidenberg, en ontdek de vele mogelijkheden voor waterrecreatie. Natuurlijk mag de Baronie van Breda ook niet ontbreken op uw verlanglijstje als u gaat fietsen in West- en Midden-Brabant. Voor mensen die wel van een beetje uitdaging houden: fiets elektrisch of op eigen kracht naar de bijzondere overgang van de hoge zandgronden van West-Brabant met historische bos- en heidelandschappen, naar het laag gelegen zeekleigebied van Zeeland. Dit gebied heet de Brabantse Wal, waarin natuurgebied het Markiezaatsmeer ligt. Het meer is een broedgebied met de meeste soorten broedvogels van Nederland.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant