Fietsen in de Biesbosch

Fietsen in de Biesbosch

Fietsen in de Biesbosch

Fietsen in natuurpark Biesbosch zelf is lastig. Het gebied ligt namelijk buiten de dijken en er zijn weinig verbindingswegen of bruggen te vinden. Maar in de omgeving van de Biesbosch kan wel prachtig gefietst worden met behulp van onze knooppuntenroutes. Langs de randen van het Nationaal Park zijn mooie fietstochten uitgestippeld.

Fietsroutes in Zuid-Holland

Fiets vanaf een Toeristisch Overstappunt

In de Biesbosch bevinden zich twee TOP's, Toeristische OverstapPunten, bij Lage Zwaluwe en bij de waterbushalte De Hollandse Biesbosch. Daar beginnen fiets- en wandelroutes door en rond de Biesbosch, langs polders, rivieren, akkers en dorpjes. Bij de bezoekerscentra is ook volop informatie beschikbaar om uw Biesboschroute tot een geslaagd dagje uit te maken.

Varen en fietsen

Voor wie echt de Biesbosch wil ontdekken is er maar één mogelijkheid: ga het water op! Bijna overal in de omgeving zijn kano's te huur waarmee u vanaf het water de prachtige natuur van de Biesbosch kunt zien. Zo'n vaartochtje is een echte aanrader als aanvulling op uw fietsroute. U waant zich een echte ontdekkingsreiziger wanneer u door bochtige kreekjes, over grote watervlakten of onder overhangende takken peddelt. Routes zijn er voor beginnende en ervaren kanovaarders, van twee uur tot een hele dag. En voor de echte avonturier: de Biesbosch kent paalkampeerplaatsen waar u uw tentje op kunt zetten wanneer u besluit tot een meerdaagse tocht! Zo kunt u een dagje varen en een dagje kiezen voor een knooppuntenroute.

De natuur infietsen

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Daar moeten we zuinig op zijn, daarom is het een beschermd natuurgebied. Bijzondere planten en dieren vinden er hun plek, zoals de spindotter, het noords walstro en natuurlijk de trots van de Biesbosch: de bever. U zult er dus begrip voor hebben dat u niet overal kunt fietsen in de Biesbosch. Samen met Staatsbosbeheer en andere partners wordt er hard gewerkt aan het beheer en behoud van de Biesbosch, zodat ook generaties na ons van dit unieke natuurgebied kunnen genieten.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant