Knooppunten fietsen

Knooppunten fietsen

Wat zijn fietsroute knooppunten?

Door heel het land vind je op de fietspaden witte bordjes met groene belettering, bestaande uit twee cijfers. Op de afbeelding hiernaast zie je een voorbeeld van zo’n bord. Dit zijn de knooppunten. Deze nummers wijzen de weg naar andere knooppunten en zo kan je een hele fietsroute afleggen zonder te verdwalen. Veel fietsroutes bestaan tegenwoordig uit deze knooppuntnummers. Volg al fietsend de juiste nummers en geniet van een dagje uit op de fiets.

Knooppunten fietsen met Fietsnetwerk.nl

Kiezen voor een kant-en-klare fietsroute of zelf plannen?

Er zijn online veel routeplanners te vinden waar jij zelf een fietsroute kan maken, om langs de knooppunten te fietsen. Fietsnetwerkt plant deze route voor jou! Wij bieden complete thematische fietsroutes aan zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen. Waarom zelf puzzelen, plannen en zoeken als je ook gewoon prachtige fietsroutes kan vinden die gemaakt zijn door een team van specialisten? Dus bespaar jezelf een hoop tijd, kies een van de vele routes op onze website en app en stap snel op de fiets.

Start met plannen

Fietsroutes in Nederland

Knooppunten fietsen met de Fiets App

Hoe werken de fietsroutes van Fietsnetwerk?

In slechts 4 stappen vind jij een fietsroute die aan jouw wensen voldoet. Bepaal als eerste waar je wilt gaan fietsen of laat de website willekeurige routes zien ter inspiratie. Kies vervolgens een route die jou aanspreekt. Aan deze route kunnen verschillende afstapmomenten gekoppeld worden, zo kan jij de route personaliseren. Vervolgens kan je de route downloaden of printen, direct op de fiets stappen en de juiste fietsroute knooppunten volgen! 


Wil je zeker zijn van een goede routebegeleiding zonder te verdwalen, geen enkel afstapmoment missen en vind je een routekaart niet zo prettig? Probeer dan eens de Fietsnetwerk app: eenvoudig te installeren en ideaal om mee te fietsen.

Meer over de app

Wat zijn de voordelen van de thematische fietsroutes van Fietsnetwerk?

Algemene routes waarmee je de omgeving kan ontdekken, speciale thematische routes uit bijvoorbeeld de Gouden Eeuw of routes met extra cultuur, natuur of historie. Filter op jouw wensen en de juiste routes verschijnen op jouw beeldscherm. Ben je benieuwd hoe lang zo’n fietstocht duurt of vind je het interessant om te weten hoeveel calorieën je verbrand? Ook dat wordt standaard bij onze routes vermeld. 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Is jullie app gratis?

Je kunt onze app kosteloos aanschaffen in de app store of play store op jouw telefoon. Vul de plaatsnaam in waar je wilt fietsen en alle routes in die omgeving verschijnen op jouw beeldscherm. Hier hoef je niks voor te betalen.

Waar vind ik deze speciale thematische fietsroutes?

Door te zoeken op een plaats verschijnen er verschillende fietsroutes uit die omgeving op jouw scherm. Hier vind je routes die van alles uit de omgeving laten zien, maar ook routes met een specifiek thema. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen op onze partnerpagina. Hier vind je al onze partners en de thematische fietsroutes die we voor hen ontwikkeld hebben.

Hoe actueel zijn de knooppunten op jullie website?

Wordt er een knooppunt verwijderd of verplaatst, dan geven de regionale overheden dit middels een systeem door. Elke nacht controleren wij deze data. Klopt er iets niet? Wij passen het diezelfde dag nog aan. Zo fiets jij altijd complete en actuele fietsroutes over de juiste knooppunten.

Ik heb geen internet op mijn telefoon, hoe kan ik jullie fietsroutes dan fietsen?

Je kan op de website jouw gekozen fietsroute downloaden en printen. Zo kan jij ook zonder app op de fiets stappen en genieten van onze routes. 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant