Knooppunten fietsen

Knooppunten fietsen

Eenvoudig je fietsroutes samenstellen met knooppunten

Toen de steenkolenmijnen in België gesloten werden kwam mijningenieur Hugo Bollen met het idee om het noordoostelijke deel van Belgisch-Limburg te voorzien van een fatsoenlijk fiets- en wandelnetwerk. Momenteel is het knooppuntensysteem uitgerold over de Vlaamse provincies van België en alle provincies in Nederland. Het systeem is bekend van de wit- met groene borden langs de fietspaden waarop met de nummers 1 tot en met 99 een knooppunt wordt aangegeven. De bedoeling hiervan is het makkelijker kunnen volgen van de fietsroutes.

Knooppunten fietsen met Fietsnetwerk.nl

Knooppunten fietsen met Fietsnetwerk.nl

Er zijn naast de mooie omgeving natuurlijk veel meer dingen die je kan zien tijdens het fietsen. Denk bijvoorbeeld aan een kasteel of fort. Vaak zitten die afstapmomenten niet direct aan de route, maar iets verder weg. Als je dan niet bekend bent met de omgeving weet je vaak niet eens dat ze er zijn. Dit is waar Fietsnetwerk je bij kan helpen. Wanneer je namelijk een fietsroute van de website haalt of de Fiets App gebruikt kan je al gelijk afstapmomenten toevoegen. Wanneer je een route via de website hebt samengesteld kan je deze printen, downloaden of naar je mail laten sturen. Als je een volledige uitleg van de Fietsnetwerk website wilt kijk je bij 'Hoe werkt het'.

Start met plannen

Knooppunten fietsen met de Fiets App

Knooppunten fietsen met de Fiets App

Het gebruik maken van de Fiets App heeft naast de afstapmomenten nog meer voordelen. Allereerst hoef je niet constant op je mobiel te kijken, het is namelijk geen navigatiesysteem dat je bij elke hoek van de straat zegt "ga hier naar links" of "over 100 meter rechts afslaan". De App geeft je alleen informatie wanneer jij dit nodig hebt. Wanneer je bij het eerste knooppunt bent aangekomen kun je daarom je mobiel rustig op stand-by zetten en verder fietsen. Wanneer je bij het volgende knooppunt aankomt hoor je een geluid en krijg je een notificatie over wat het volgende knooppunt op de route is. Ook vertelt de App je bij elk knooppunt wat er in de buurt te doen is zodat je niets hoeft te missen in de omgeving.


Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant