Knooppunt

Knooppunt

Elk knooppunt in uw fietsroute heeft iets te bieden

Het knooppuntensysteem is bijna niet meer weg te denken op de Nederlandse fietspaden. U kunt van knooppunt A naar B fietsen, waar u mooie plekken tegenkomt. Maar wist u dat er in de omgeving nog veel meer mooie bezienswaardigheden en plekken te vinden zijn? Door uw persoonlijke fietsroute te maken op Fietsnetwerk.nl kunt u ook deze plekken bezoeken. Door een knooppunt aan de bestaande route toe te voegen wordt de fietsroute aangepast aan de locatie die u wilt bezoeken.

Fietsroutes in Nederland

Wat is de rol van een knooppunt in het fietsroutenetwerk?

Bij elke fietsroute op Fietsnetwerk.nl kunt u uw route uitbreiden met 'afstapmomenten'. Deze afstapmomenten hebben van ons een driecijferig knooppuntnummer gekregen dat aansluit op de bestaande fietsknooppunten. Deze 'knooppunthouders'  zijn leuke en mooie locaties voor tijdens uw fietsroute. Doordat u deze knooppunten aan de bestaande route toe kunt voegen kunt u zelf een unieke route samenstellen. Als u bij een bepaalde fietsroute niet één knooppunt maar meerdere knoopppunten toe kunt voegen kunt u de route bijvoorbeeld ook vaker fietsen. Zo ziet u in de omgeving weer nieuwe locaties zoals een bezienswaarsdigheid, natuurgebied of een restaurant waar u een hapje kunt eten en drinken. Hierdoor kunt u een leuke afwisselende route fietsen, langs de mooiste plekjes in die omgeving.

Uw persoonlijke fietsroute

Elke fietsroute voert u weer langs andere bezienswaardigheden. Houdt u meer van stedelijke gebieden? Of toch meer van een bosrijke omgeving? Fietsnetwerk heeft het allemaal. U kunt in Zuid-Holland een route fietsen die u langs mooie historische plaatsen brengt, of u kunt op de Veluwe het bos in en door prachtige natuurgebieden fietsen. In de stedelijke gebieden kunt u een knooppunt kiezen, waar u gezellig op een terrasje kan zitten in het centrum. Als u van rust houdt, kunt u een bezoek brengen aan gezellige restaurants midden in de bossen. Voor iedereen zijn er talloze mooie routes te ontdekken!

Elk knooppunt is weer anders

Elk knooppunt dat u toe kunt voegen is weer verschillend. Bijvoorbeeld een bezienswaardigheid, wat een musea kan zijn of een historisch monument. Maar het kan ook een gezellig restaurant zijn, die u kunt vinden op de mooiste locaties. Deze knooppunten zijn er om uw fietsroute nog aantrekkelijker te maken. U beleeft fietsen op een afwisselende en gezellige manier. Kortom, een fietsroute fietsen van Fietsnetwerk.nl is gegarandeerd een leuk dagje uit!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant