Themaroutes | Dag van het Kasteel

DagvanhetKasteel

Kastelen en buitenplaatsen openen de poorten op tweede pinksterdag

Op 10 juni 2019, tweede pinksterdag, openen vele kastelen en buitenplaatsen hun poorten om je een inkijkje te geven in de rijke historie van deze locaties. Fietsnetwerk.nl heeft samen met de Nederlandse Kastelenstichting enkele prachtige fietsroutes ontwikkeld die je op deze, of een andere dag kunt gaan fietsen. Want zoals je waarschijnlijk al weet is de fiets natuurlijk het beste vervoermiddel om in een dag heel veel te zien en te doen! 

Zien en Doen

We hebben in totaal drie geweldige fietsroutes voor je gemaakt met een selectie van de allermooiste kastelen en buitenplaatsen. Bij de afstapmomenten vermelden we ook of ze deelnemen aan de dag van het kasteel wat je ook kunt zien aan het logo van de Dag van het Kasteel. De routes lopen door Vorden-Bronkhorst, het Vechtdal en doorprovincie Utrecht. Bij de fietsroute door Utrecht kun je zelfs audiofragmenten beluisteren waardoor je nog meer leert over de historie van de bijzondere plaatsen. Met onze gratis gebruiksvriendelijke fietsroute app krijg je perfecte (spraak)begeleiding langs de fietsknooppunten en de afstapmomenten op je route. 

Op de website van de dag van het Kasteel kun je alle deelnemende locaties en activiteiten op tweede pinksterdag vinden. 

Kastelenroute Bronkhorst-Vorden-Bronkhorst

VordenBronkhorst

Tijdens deze route kun je zomaar eens ridders te paard tegenkomen als je langs de oude nederzetting Bronkhorst fietst. Eenmaal langs de kasteelheuvel van het oude Kasteel Bronckhorst waan je jezelf namelijk in de middeleeuwen bij het bezoeken van de geweldige Kastelen en buitenplaatsen in deze regio. Ook de inwendige mens komt niets tekort want we hebben ouderwets goede eet & drink gelegenheden voor je geselecteerd. 

Naar de fietsroute

Kastelenroute Vechtdal

FietsrouteVechtdal

Deze fietsroute kenmerkt zich door de combinatie van bossen, zandgebieden, heideveld, Kastelen, buitenplaatsen en Havezaten. Ook de betoverde Overijsselse Vecht draagt absoluut bij aan een heerlijk dagje fietsen door dit prachtige gebied. Extra charme krijgt de route natuurlijk op de Dag van het Kasteel waneer diverse kastelen en buitenplaatsen exclusief zijn opgesteld voor publiek. 

Naar de fietsroute

Fietstocht vol Verhalen door Provincie Utrecht

VerhalenindeprovincieUtrecht

Je bent net als ons vast niet vies van een 'ouderwetse sage' waarin de landheer je vertelt over de spannende gebeurtenissen in vroegere tijden op zijn kasteel. Tijdens deze fietsroute kom je daaraan niet tekort want naast alle prachtige afstapmomenten die je bezoekt vertellen audiofragmenten je over de historie van de locaties. Ook op deze route zijn diverse locaties opengesteld voor publiek tijdens de Dag van het Kasteel. 

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via