Persbericht: Brabant introduceert Pop up fietsroutes

Pop up fietsroutes

Design en Innovatie komen samen in 'Pop up routes'

Heusden, 2 september 2017, Afgelopen zaterdag introduceerde Routebureau Brabant een uniek nieuw concept namelijk de ‘Pop up design’ fietsroutes. Deze pop-up fietsroutes laten bezoekers kennismaken met Brabants Design van nu. Routebureau Brabant lanceert hiermee een nieuw routeconcept waarin beleving langs de route centraal staat.

Social Design ontdekken en beleven op de fiets

Met deze routes wil Routebureau Brabant bezoekers stimuleren om niet alleen te genieten van het fietsen, maar ook onderweg de tijd te nemen en zich te laten inspireren. Met twee pop-up routes fiets je langs bijzondere plekken in Brabant waar het bruist van creativiteit. Iedere zaterdag en zondag van 2 september t/m 24 september 2017 kun je de route fietsen. De route is in samenwerking met Fietsnetwerk.nl, het TextielMuseum, Sundaymorning@EKWC, Heusdens Buro voor Toerisme en Werkwarenhuis by Social Label tot stand gekomen.

Workshop en rondleidingen

Je kunt fietsen door de keramiekwerkplaatsen van Sundaymorning@EKWC in Oisterwijk, je ontdekt de geschiedenis en toekomst van Textiel in het TextielMuseum in Tilburg en maakt kennis met sociaal duurzaam design in de roze fabriek van WerkWarenHuis by Social Label in ’s-Hertogenbosch. Ook ontmoet je de makers in hun atelierwinkels tijdens een stadswandeling door vestingstad Heusden met veel historie en kunst. Je krijgt met je routekaart gratis toegang tot de deelnemende locaties. 

Routes in Brabant en de Fietsnetwerk App

De pop-up fietsroute is toegevoegd aan de Routes in Brabant app en aan de Fietsnetwerk App. Brabant is de eerste provincie in Nederland waar themaroutes worden voorzien van de unieke fietsroute technologie van Fietsnetwerk.nl. Tijdens het fietsen ontvangt de gebruiker extra informatie over hoogtepunten langs de route. Op deze wijze kan de beleving op een hoger niveau worden getild en kunnen overheden en routebureau ‘s op de fietsroutes gebruik van de fietspaden en bezoeken aan lokale ondernemers monitoren.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via