Fietsen door twee bossen

Fietsroute van de week | Fietsen door twee bossen

Fietsen door twee bossen

Tijdens deze prachtige fietsroute in Limburg kom je dicht langs de grenzen van onze buurlanden. Onderweg kom je namelijk door het dorpje Dieteren dat het smalste stukje van Nederland is. Duitsland ligt op 4 kilometer afstand en België op 2,5 kilometer.

 

Zien en doen

Er zijn weer leuke afstapmomenten die je kunt bezoeken tijdens deze fietsroute. Wanneer je toe bent aan een pauze kan je bij Koffiehuis het IJzerenbos genieten van de prachtige omgeving, onder het genot van een kopje koffie. Als je meer de historie van de dorpen wilt proeven is het leuk om een bezoek te brengen aan kasteelpark Born, Kasteel Limbricht en de Grevenbichtermolen. Al deze afstapmomenten zijn eenvoudig toe te voegen aan de knooppuntenroute.  Naast het passeren van de bossen het Limbrichterbosch en het IJzerenbosch fiets je langs twee dorpen dat allebei beschikken over leuke afstapmomenten. In Born staat de enige autofabriek van Nederland en een ruïne van een kasteel dat nu een mooi dierenpark is. Grevenbicht kreeg een hele andere bekendheid vanwege de wereldvrijgezellencongressen die hier vroeger werden gehouden.  

 Naar de fietsroute 

Afstapmoment Koffiehuis het IJzerenbos

Koffiehuis het IJzerenbos

Een heerlijke locatie midden in de ongerepte natuur. Je geniet van de rust op het tuinterras samen met een lekker kopje koffie en een ambachtelijk stukje vlaai. Een goede locatie dus om als afstapmoment toe te voegen zodat je een leuke pauze hebt tijdens jouw fietsroute. Parkeergelegenheid ligt op nog geen drie minuten afstand waardoor het ook een prima uitvalsbasis kan zijn.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kasteelpark Born

Kasteelpark Born

Misschien kom je onderweg al wilde dieren tegen. Maar Born beschikt over een compleet dierenpark dat zeker een bezoek waard is! Van een oud kasteel is tijdens een brand in 1930 alleen nog een ruïne overgebleven. Op het vroegere landgoed kan je heerlijk wandelen en genieten van de dieren. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kasteel Limbricht

Kasteel Limbricht

Sfeervol genieten van een bijzonder kasteel met interessante historie. Begin 13e eeuw werd het verbouwd tot een echt middeleeuws kasteel. In 1579 was het kasteel bezet door het Spaanse leger waar een van de laatste heksenprocessen in Europa plaatsvonden. Nu wordt het gebruikt als evenementenlocatie voor onder andere personeelsfeesten en trouwerijen.

Bekijk dit afstapmoment

Appen in Limburg

De provincie Limburg is nog mooier  met onze Fiets App.  De knooppuntnummers hoe je niet te printen of op te schrijven. Met de Fietsroutes App fiets je eenvoudig de routes en krijg  je onderweg meldingen wanneer je in de buurt bent van een afstapmoment. Door middel van onze innovatieve gps-functie volg je de snelste route naar het gewenste punt. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als IOS.

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via