Labyrint Cirkelbos
Cirkelbos

Cirkelbos - Almere

N 52.32362106987 / E 5.2913073974

Het Cirkelbos in Almere Boven is een groene oase in het hart van de stad. Het is er goed vertoeven in de rustgevende en beschermde natuur. Het bos heet niet zomaar het Cirkelbos: de rechte lijnen van de bospaden worden onderbroken door cirkels. De wandelpaden en de bomenrij vormen op een aantal plaatsen cirkels in het bos.

Er zijn twee bijzondere cirkels in het Cirkelbos te vinden. Op de kruising van de Meesweg/Merelweg ligt een heuvel, die je in een spiraalpad kunt beklimmen. Misschien word je vergezeld door de schapen die hier regelmatig grazen. Op de top staat een kunstwerk en heb je een mooi uitzicht over het gebied. Vlak bij de kruising van de Meesweg/Kwikstaartpad is een heus labyrint aangelegd. Volg de slingerende paden om in het middelpunt uit te komen. Weet je de weg ook weer terug te vinden?

Aan de andere kant van de Meesweg gaat het bos verder als het Museumbos. In dit gedeelte vind je veel leuke spelletjes voor kinderen. Op deze manier wordt de natuur begrijpelijker en leuker! Door de bossen stroomt de Gooimeerbeek, die zijn water aangevoerd krijgt vanuit het kwelwater van het Gooimeer.

Labyrint Cirkelbos

Cirkelbos
Meesweg 12
1358 BC Almere

Contactgegevens
E: info@museumbos.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.