Wodanseiken van Wolfheze
Wodanseiken van Wolfheze

Wodanseiken van Wolfheze - Wolfheze

N 51.994333978338 / E 5.801068044

Op de Wolfhezerheide staat een vijftal kronkelende Wodanseiken. Deze oude, mysterieuze eiken waren vaak de inspiratiebron van bovennatuurlijke krachten. Maar moderne ingenieurs in de 19e eeuw die bezig waren met de aanleg van het spoor geloofden daar natuurlijk niet in.

In de barre winter van 1890 was een aantal mannen 's nachts langs het spoor aan het werk. Ze waren van plan een boom te planten aan de Rijksstraatweg voorbij de Planken Wambuis. Rond 01:30 uur zagen ze in de verte ineens een vreemd licht verschijnen. Ze dachten eerst aan een locomotief die met maar één lamp op hen af kwam. Dat was vreemd. Bij de diepe smeltwatergeul voor de Rijersheide kwam de lamp ineens dichterbij en dook de tunnel in. Ze gingen snel naar het andere einde van de tunnel, maar er kwam niets tevoorschijn. Toch een beetje bang geworden besloten ze om niet in het donker, maar de volgende dag bij daglicht de tunnel in te gaan. Ze vonden niets.

Nu weet elke inwoner van Wolfheze dat zij geen trein hebben gezien, maar de brandende schaapherder van Wolfheze. Hij had zijn boerderij en schaapskooi bewust in brand gestoken, maar toen hij daarvoor bij de rechter moest komen ontkende hij en verbrak hij de heiligschennende eed met de woorden: 'Als ik lieg, mag mijn ziel blijven ronddolen als een brandende dakschoof' (ofwel brandende strobos). Na zijn leugen dwaalde hij eeuwig brandend rond tussen Wolfheze, de Planken Wambuis en Arnhem.

Wodanseiken van Wolfheze

Wodanseiken van Wolfheze
Duitsekampweg 45
6874 BV Wolfheze

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.