De Groene Kathedraal | Almere
Kathedraal van Reims
De Groene Kathedraal

De Groene Kathedraal - Almere

N 52.321883533175 / E 5.3184122202157

Kunstenaar Marinus Boezem vond dat elke nieuwe stad een kathedraal nodig heeft. Zo gezegd, zo gedaan. In 1987 plantte hij 178 jonge populieren volgens de plattegrond van de kathedraal van Reims, een 13e-eeuwse kathedraal in het Franse stadje Reims. De oorspronkelijke kathedraal geldt als hét voorbeeld van gotische bouwkunst en is een werelderfgoed van UNESCO. In de kathedraal zijn de koningen van Frankrijk gekroond en speelde een rol in het verhaal van Jeanne d'Arc.

Niet de minste dus om na te bouwen met enkel bomen. De jonge boompjes zijn nu uitgegroeid tot hoge ranke stammen met weelderige bladerdaken. De bomenrijen vormen de steunberen en zuilen die naar de hemel reiken. Het is een geliefde rustplek voor fietsers en kanoërs, en tegenwoordig worden er zelfs regelmatig trouwceremonies gehouden.

Een aantal jaren nadat De Groene Kathedraal was aangelegd, werd iets verderop de 'contrakathedraal' gemaakt. Waar De Groene Kathedraal bestaat uit bomen in de omtrek van de kathedraal van Reims, is de omtrek van de kathedraal hier juist uitgespaard in beukenhagen. Ook een leuke bezienswaardigheid in de landschapskunst rondom Almere!

De Groene Kathedraal | Almere
Kathedraal van Reims

De Groene Kathedraal
Kathedralenpad
1349 CX Almere

Contactgegevens
E: info@landartflevoland.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.