Fiets door het prachtige Drenthe

Fiets door het prachtige Drenthe

Drenthe is van vele markten thuis

Van heerlijke rustgevende plaatsjes als Sleen tot een bruisende maar toch groene stad als Emmen. De provincie Drenthe is van vele markten thuis en dit ga je zeker ontdekken tijdens een fietsroute door Drenthe.

Fietsroute door historisch Drenthe

Fietsroute door historisch Drenthe

Wil je genieten van het meest historische wat de provincie Drenthe je te bieden heeft? Dan is deze fietsroute een goede start. Zo loopt de Drentsche Aa door dit gebied heen, misschien wel de meest bijzondere beek van Nederland. In het puntgave landschap eromheen zit jij op je fiets. Duizenden jaren lang schiepen boeren hier een rijkdom aan natuur en dat is nog goed te zien. Je komt ook door het plaatsje Anderen. Daar zijn, evenals in Drouwen, stenen vuistbijlen gevonden van 60.000 jaar (!) voor Christus. Dat zijn de oudste bewijzen van leven in Drenthe.

Ontdek Drenthe vanuit Emmen

Fietsroute Ontdek Drenthe vanuit Emmen

Om natuur te sparen zijn de nieuwbouwwijken van Emmen niet direct aan de stad gebouwd. Hierdoor heeft de stad een open en groen karakter gekregen. Als je Emmen uitfietst kom je dan ook snel de Hondsrug op. Met een hoogte van ruim 26 meter boven NAP is dat de hoogste 'berg' van de provincie. Naast de prachtige omgeving is er in Emmen zelf ook genoeg te doen. Zo kun je een bezoek brengen aan het recent vernieuwde dierenpark, recente kunst bekijken in een voormalige melkfabriek of lekker onderuit zakken in de bioscoop Utopolis.

Naar de fietsroute.

Fiets door twee Nationale Parken

Fietsroute door twee Nationale Parken

In Zuidoost Drenthe vindt je twee Nationale Parken: het Dwingelderveld en de Drents-Friese Wold. Laatstgenoemde staat bekend als één van de grootste natuurgebieden van Nederland en behoort tot de mooiste en meest belangrijke natuurgebieden van Europa. Ook het Dwingelderveld is een genot om doorheen te fietsen. Je vindt er een verschijdenheid aan flora en fauna. Deze fietsroute brengt je gelukkig door beide Nationale Parken dus je hoeft niets te missen van de schoonheid.

Naar de fietsroute.

Ontdek de omgeving van Borger

Fietsroute Hout en Steen

Wanneer je de omgeving van Borger op de kaart zou bekijken zie je vooral de kleuren groen en paars, met hier en daar wat blauw. Wat dat wil zeggen is dat het dus een prachtige, groene omgeving is met heide dat in de zomer paars kleurt. Oh ja, je vindt er ook nog verschillende plassen. Ook is er in Borger het Hunebedcentrum, dat ligt vlak bij het grootste Hunebed van Nederland. Als dit allemaal niet genoeg reden is om door de omgeving van Borger te fietsen...

Naar de fietsroute.

Mis niets van de provincie Drenthe

Wanneer je de Fietsnetwerk App downloadt hoef je niets meer te missen van al het moois wat Drenthe te bieden heeft. Terwijl jij lekker aan het fietsen bent gaat de App voor jou op zoek naar de mooiste afstapmomenten in de buurt van je fietsroute. Door bij elk fietsknooppunt een melding te sturen laat de App je weten wat er in de buurt te zien en te doen is. Natuurlijk wordt je ook geïnformeerd over de volgende stap in je route zodat je niet verdwaald. Ook bij een langere fietstocht kun je blijven genieten van de omgeving. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS is het batterij- en internetverbruik van je telefoon tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via