Door het IJzerenbosch

Fietsroute van de week (17) | Door het IJzerenbosch

Door het smalste stukje Limburg

Deze fietsroute van de week brengt je door de 'Groene Taille', het smalste stukje van Limburg. In dat smalle stukje ligt een prachtig natuurgebied, waar je ook doorheen fietst. Daarnaast kom je de plaatsjes Echt, Susteren en Roosteren tegen op de route. Voeg afstapmomenten aan je route toe en maak hem nog afwisselender.

 

Fietsroute door het IJzerenbosch

Dat prachtige natuurgebied waar je doorheen fietst heet het IJzerenbosch. Je kunt er boomkikkers, bossprinkhanen, grootoorvleermuizen, grauwe vliegenvangers en allerlei verschillende vlinders tegenkomen. De  plaats Susteren is een stad waar al in de prehistorie een nederzetting was. De bodem is rijk aan archeologische vondsten, waaronder een middeleeuwse abdij. Met deze fietsroute van de week duik je dus de natuur én de geschiedenis in.

Naar de fietsroute.

Overnachten en eten onderweg

B&B Koningsbosch - Koningsbosch

B&B Koningsbosch

Bed & Breakfast de Koningsbosch vind je in een bosrijk gebied. Je kunt hier tot rust komen en er zijn een heleboel activiteiten te ondernemen. Zo ligt de gezellige stad Sittard binnen 10 kilometer van de B&B en kun je zelfs nog kiezen voor een uitstapje richting Duitsland of België. Wanneer je liever bij de B&B verblijft kun je nog gebruik maken van het zwembad en de verschillende terrasjes.

Bekijk het afstapmoment.

 

Restaurant Int Brookx - Stevensweert

Restaurant Int Brookx

Restaurant Int Brookx beschikt over diverse ruimtes, elk in een geheel eigen stijl ingericht. Of je nu alleen, gezellig met zijn tweeën, met je gezin of met welk gezelschap dan ook komt, er is altijd voor ieder wat wils. Ook kun je op het terras, met uitzicht op de Maasplassen en de jachthaven van Stevensweert, genieten van een kopje koffie met een stuk gebak, een wafel of het eigengemaakte ijs van Int Brookx.

Bekijk het afstapmoment.

 

Beleef deze route met de Fietsnetwerk App

De Fietsnetwerk App geeft je tijdens het fietsen van de fietsroute door het IJzerenbosch namelijk de beste routebegeleiding. Ook ontvang je altijd de juiste informatie op het juiste moment. Als je gebruik maakt van de App hoef je niet meer zelf op zoek naar de fietsknooppunten, die staan allemaal netjes erin. Bij de fietsknooppunten krijg je een melding over het volgende knooppunt op de route. Ook laat hij je direct weten wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over het batterij- of internetverbruik. Door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS is dit namelijk tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via