Bossentocht

Fietsroute van de week (2) | Bossentocht

Fiets door de Overijsselse bossen

Ben je een echte natuurliefhebber en vind je het fijn om door bossen te fietsen? Dan is de eerste fietsroute van de week van 2017 zeker één om te proberen. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Fietsroute bossentocht

De fietsroute brengt je onder andere door de gemeente Ommen. Een derde van het oppervlak van de gemeente is beschermd natuurgebied met zandverstuivingen, vennetjes en heidevelden. Vanaf de Archemerberg, de Lemelerberg of de Besthemerberg beb je een prachtig uitzicht over de natuurgebieden. Ook kom je langs het dorpje Dedemsvaart en fiets je door één van de grootste gemeenten van de provincie Overijssel.

Naar de fietsroute.

Afstapmomenten om te bezoeken

Tinnen figurenmuseum - Ommen

Tinnen figurenmuseum - Ommen

De wereld van de tinnen figuren lijkt heel erg op de echte wereld, maar dan slechts 30 milimeter hoog. Tinnen figuren zijn allang geen kinderspeelgoed meer. In het tinnen figuren museum vertellen de figuren verhalen over sprookjes, mythen, fantasie en allerlei geschiedenis.

Naar het afstapmoment.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel - Hardenberg

Natuuractiviteitencentrum De Koppel - Hardenberg

Stop tijdens je fietsroute even bij de Koppelcorner van het Natuuractiviteitencentrum voor een kopje koffie of thee en geniet van het uitzicht over rivier De Vecht. Je kunt er ook verschillende exposities bezichtigen, je kennis testen door bepaalde doe-opdrachten, genieten van kunstwerken of een natuurfilm bekijken.

Naar het afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via