4 tips om jouw fiets te beschermen in de winter

beschermjefietsindewinter2

Bescherm je fiets in de winter

De zomer is nu echt voorbij. Koude en natte dagen staan voor de deur. Gelukkig zijn we niet van suiker en kunnen we prima nog op de fiets stappen om fietsroutes te fietsen in de winter! Wil jij graag zuinig met jouw (elektrische) fiets omgaan? Bescherm jouw e-bike met deze vier tips.

Tip 1: Bewaar de fiets droog en warm

Regen en vorst kunnen de levensduur van jouw elektrische fiets verkorten. Voorkom dat de kabels van jouw fiets bevriezen en dat de regen de fiets aantast. Zorg ervoor dat je jouw fiets op een droge en warme plek stalt. Heb je geen schuur of overkapping waar jouw fiets onder kan staan? Een hoes is dan een goede oplossing. Let er wel op dat de hoes ademend is.

Tip 2: Let op de capaciteit van de accu

Hoe kouder het wordt, des te korter de accu meegaat. De capaciteit van de accu neemt af, maar gelukkig is dit op te lossen. Zorg ervoor dat de accu niet in de stilstaande fiets buiten blijft zitten. Neem de accu mee naar binnen en bewaar het in een ruimte die niet vochtig is. Gebruik je de accu langere tijd niet? Laad deze dan toch elke maand een uurtje op. Dit verlengt de levensduur.

Tip 3: Was de fiets regelmatig

In de winter wordt er regelmatig zout op de wegen en fietspaden gestrooid. Je kan prima fietsen dan, maar zorg er wel voor dat je na de rit de fiets goed schoonmaakt. Spoel vooral de wielen, maar ook de rest van de fiets, goed af. Droog de fiets en stal deze vervolgens op een droge en warme plek.

Tip 4: Kies voor een goede bescherming

Bescherm je fiets tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan regen en vorst. Zoek bijvoorbeeld naar een hoes met permanente lakbescherming. Dat is een coatinglaag die ervoor zorgt dat de lak op de fiets behouden blijft en verontreinigingen worden geweerd. Op deze manier blijft het oppervlak van jouw fiets in uitstekende staat.

Niet alleen in de winter ideaal maar zeker ook in de zomer na het fietsen op een regenachtige dag!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via