Nieuwe functies in Fietsnetwerk App

Blog - Nieuwe appfuncties-zwart

De Fietsnetwerk App heeft nieuwe functies

Ook bij Fietsnetwerk.nl hebben we niet stil gezeten! We hebben naar jouw feedback geluisterd en zijn het afgelopen jaar bezig geweest om de Fietsnetwerk App verder te ontwikkelen. Zo kun je sinds kort gemakkelijk je fietsroute starten vanaf een Opstappunt met parkeerplaats en zie je in één oogopslag waar je terecht kunt met fietspech onderweg. Nu kun je ook de routes terugzien in kaartweergave en je favoriete fietsroutes delen met je vrienden! Hieronder vertellen we je meer over deze handige nieuwe functies.

Hoe werken de functies in de fietsroute app?

Klik door naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen voor een uitleg van deze functie.

 

Fietsroutes weergeven op de kaart

Nieuw is de weergave van de fietsroutes op de landkaart. Met één klik zie je waar de fietsroutes gelegen zijn. Hoe werkt de kaart? 

 • Open de Fietsnetwerk App;

 • Zoek een fietsroute in de buurt, op plaatsnaam of op provincie. De zoekresultaten verschijnen in een lijst;

 • Klik op de optie 'Kaart' rechtsbovenin het scherm;

Kaart-icoon

 • De zoekresultaten verschijnen nu op de kaart.

 • Klik op één van de pinnen om de betreffende fietsroute te openen. Je wordt direct doorverwezen naar de fietsroute in de app.

 • Klik op de pijl linksboven om weer terug te gaan naar de kaartweergave.

 • Wil je weer terug naar de lijstweergave? Klik dan rechtsboven op de optie 'Lijst'. 

Fietsroutes-op-kaart-Fietsnetwerk

 

Deel via WhatsApp

Je kunt met de nieuwe updates nu ook je favoriete fietsroutes delen met je vrienden en familie. Zo kun je elkaar gemakkelijker routes aanraden of samen inspiratie opdoen.

 • Zoek een fietsroute en open deze in de app;

 • Klik op het 'Deel'-icoon rechtsboven (naast het hartje en GPX) in je scherm;

Delen-icoon

 • Kies via welk platform je de fietsroute wilt delen; 

 • Verstuur!

 

Nieuwe typen afstapmomenten

Zien-locaties

De oplettende fietser heeft hem misschien al gespot: een nieuw icoon voor de Zien-locaties, oftewel de bezienswaardigheden zoals monumenten, musea en natuurgebieden onderweg. Waar die eerst werden aangeduid met een afbeelding van een sterrenkijker in een groen bolletje, is dat nu een camera in een groen bolletje.

POI-Zien-locatie

 

De grootste verandering is de toevoeging van twee nieuwe typen afstapmomenten: Opstappunten en Service Centers. We leggen je uit wat ze inhouden.

 

Opstappunten

Zoals de term al zegt, zijn dit uitstekende startpunten om op je fiets te stappen voor een mooie fietsroute. De Opstappunten zitten vlak bij meerdere knooppuntenroutes, waar je onder andere gebruik mag maken van de ruime gratis parkeerplaats. Als je met de auto komt dus ideaal!

POI-Opstappunt-Fietsroute

Maar op deze locaties zijn ook meerdere fijne voorzieningen, bijvoorbeeld om de accu van je elektrische fiets op te laden, om te overnachten (bij sommigen) of na afloop van je tocht heerlijk neer te ploffen op het terras. Een Opstappunt is te herkennen aan het P-icoon.

Service Centers

Ben je net lekker een eindje op weg, krijg je een lekke band! Dan wil je natuurlijk graag weten waar de dichtstbijzijnde fietsenmaker is. Daarom hebben wij nu in samenwerking met Shimano al hun Service Centers van de Benelux (ruim 200!) toegevoegd in de app. Bij de Shimano Service Centers kun je altijd terecht om je fiets te laten maken. Je herkent de Service Centers aan het sleutelicoon.

POI-Service-center

 

Hoe maak je gebruik van deze nieuwe typen afstapmomenten?

Fietsroute starten vanaf knooppunt of Opstappunt

Je kon altijd al de fietsroute starten vanaf het dichtstbijzijnde fietsknooppunt. De app laat je zien welk knooppunt het dichtst bij jouw huidige locatie zit waarvandaan je de route kunt starten en geeft je de keuze om daar naartoe te navigeren. Met de nieuwe ontwikkelingen kan dat nu ook naar het dichtstbijzijnde Opstappunt. Handig als je bijvoorbeeld eerst met de auto naar je bestemming rijdt en vanaf daar wil fietsen. Ook naar de Opstappunten kun je vanuit de app direct de navigatie aanzetten.

Filters op routekaart

Zodra je je fietsroute hebt gestart, zie je de routekaart zoals je gewend bent. Maar met de nieuwe updates zie je rechts in de kaart een button voor filters. Wanneer je deze opent, kun je kiezen om meer Opstappunten of de Service Centers zichtbaar te maken op de kaart. Wanneer je op een Opstappunt of Service Center klikt, kun je meer informatie over de locatie lezen en eventueel de route naar de locatie aanzetten. Klik nogmaals op de filterknop om de opties te sluiten.

In deze video laten we zien hoe het werkt.


Update of download de Fietsnetwerk App

Met deze nieuwe functies zie jij altijd wat er bij jou in de buurt is en zorgen we ervoor dat jij onderweg van alle gemakken bent voorzien. Heb je de app al? Zorg dan dat je hem direct update om van de functies gebruik te maken. Heb je de app nog niet? Download hem direct in de app storeWij wensen je alvast veel fietsplezier! 

 

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via