Fietsroute knooppunten

Fietsroute knooppunten

Fietsroutes langs de knooppunten

Een populaire manier om fietsroutes te fietsen is via het knooppuntensysteem. Het knooppuntensysteem komt oorspronkelijk uit België en is eenvoudig te gebruiken doordat het bestaat uit nummers van 1 tot 99. Deze nummers corresponderen met de groen-witte borden langs de weg. Door de nummers met behulp van een routeplanner, een kaart of een andere manier aan elkaar te knopen stel je een route samen. Hiermee kun je vervolgens fietsroutes langs de borden fietsen. Bij Fietsnetwerk hebben we een groot aanbod van deze fietsroutes lang fietsknooppunten voor je samengesteld. Zo hoef je zelf de nummers niet meer bij elkaar te zoeken en kun je direct gaan fietsen.

Altijd met een mooie herinnering naar huis

Eén van de voordelen van Fietsnetwerk.nl is dus dat onze route-expert de nummers al voor je aan elkaar heeft gekoppeld en de mooiste routes al voor je klaarstaan. De fietsroutes die daaruit zijn voortgekomen zijn allemaal te vinden op onze website waar je kunt zoeken op plaats, thema, provincie of regio. Daarnaast beschikken we over een groot bestand aan leuke afstapmomenten. Deze afstapmomenten kun je direct toevoegen aan je route en hiermee jouw ideale dagje fietsen samenstellen. De afstapmomenten hebben allemaal een eigen nummer gekregen dat aansluit op de bestaande knooppunten langs de fietsroute. Je gaat dus altijd met een mooie herinnering weer naar huis.

Nooit meer de weg kwijt met de Fietsroute App

Naast de website kunnnen we je aanraden om fietsroutes te gaan fietsen met onze Fietsroute App. Deze voorziet je van de beste routebegeleiding tijdens het fietsen.  Na het uitzoeken van je fietsroute brengt de App je naar het startpunt. Je kunt dan ook even de kompasfunctie inschakelen om de rijrichting aan te laten geven. Na de start ontvang je bij elk knooppunt een melding met routeinformatie. Daarnaast wordt je dan ook geïnformeerd over de afstapmomenten waar je in de buurt bent. Je kunt dan even van je fietsroute afwijken om iets te bekijken of om wat te eten en drinken. Het batterij- en internetgerbruik van je smartphone wordt tot een minimum beperkt omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën.

 

Plan een knooppunten fietsroute

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant