Fietsroute Knooppunt

Fietsroute knooppunten

Knooppunt voor knooppunt uw fietsroute plannen

In heel Nederland zijn knooppunten langs de fietsroutes te vinden. Je kunt een knooppunt gebruiken om op eenvoudige wijze jouw fietsroute te kunnen maken. Door de verschillende knooppunten die onderweg te vinden zijn, kun je met de fietsplanner op een gemakkelijke manier je fietstocht plannen. Alle routes bestaan uit nummers die twee cijfers bevatten. Deze nummers staan aangegeven op de borden naast het fietspad. Het systeem is erg populair onder recreatieve fietsers en zorgt voor een afwisselende beleving tijdens het fietsen van de route. Maar wist je dat je elke fietsroute met Fietsnetwerk.nl nog afwisselender kan maken?

Fietsroutes in Nederland

Geschiedenis van de fietsroute met knooppunt

Deze nieuwe manier van het wegwijs maken van fietsroutes is in Belgisch Limburg begonnen. Inmiddels is deze methode uitgebreid over de Vlaams-Belgische provincies en over alle provincies van Nederland. Onder verschillende namen is dit systeem bekend. Bijvoorbeeld onder fietsroutenetwerk, fietsnetwerk en fietsknooppuntennetwerk. Met deze woorden wordt allemaal hetzelfde bedoeld: het bekende knooppuntensysteem voor het maken van een fietsroute met twee cijfers die in Nederland en in België te vinden zijn. Het doel is om jouw fietsroute zo eenvoudig mogelijk te plannen, maar ook om te volgen tijdens het fietsen van de door jou gekozen route.

Uw persoonlijke fietsroute in 3 stappen!

Omdat de traditionele routeplanners je alleen langs de knooppunten brengen, vullen wij deze routes aan door onder andere bezienswaardigheden in de buurt toe te voegen. Op onze site kun je simpelweg een knooppunt aanklikken op de door jou gekozen fietsroute. Dit knooppunt kan een bezienswaardigheid of een restaurant zijn. De route wordt dan aangepast en het door jou gekozen knooppunt (of knooppunten) wordt erbij gevoegd. Je ziet dan ook gelijk hoeveel langer jouw fietstocht wordt. Wij maken het plannen van de route buitengewoon eenvoudig, doordat je in drie eenvoudige stappen jouw dagje fietsen kunt samenstellen. Daarnaast kun je met de Fiets App van Fietsnetwerk.nl echt een dagje uit beleven, doordat wij naast een perfectie routebegeleiding jou bij elk knooppunt op de fietsroute informeren over wat er in de omgeving te zien en te doen is.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant