De afstapmomenten van Fietsnetwerk.nl

Gecertificeerd afstapmoment

Nog mooiere fietsroutes met Fietsnetwerk.nl


Het fietsroutenetwerk is in Nederland goed georganiseerd met het bekende knooppuntensysteem. Toch wil je als fietser ook wel eens afwijken van de bestaande fietsknooppunten; een kopje koffie drinken, een bezienswaardigheid aanschouwen of zelfs een hotel bezoeken waar je een nachtje door kunt brengen om de volgende dag weer heerlijk je fietsroute te vervolgen. Om dit mogelijk te maken is Fietsnetwerk NL in 2014 gestart met de uitrol van een aanvulling op het bestaande netwerk van fietsknooppunten. Dit zijn we gaan doen omdat het bestaande knooppuntennetwerk erg goed is, maar nog wel een goede verbinding met de lokale horeca, bezienswaardigheden en andere aantrekkelijke locaties mist. Ons systeem maakt je knooppunten fietsroute dus nog aantrekkelijker.

Gecertificeerde afstapmomenten

De gecertificeerde knooppunten van Fietsnetwerk.nl zijn te herkennen aan hun driecijferige knooppuntnummer. Zij ontvangen van ons een eigen nummer in ons netwerk. Dit nummer wordt pas uitgedeeld aan een knooppunt na een grondige screening van de locatie, hierdoor ben je verzekerd van de leukste afstapmomenten onderweg. 

Op onze website zijn de gecertificeerde afstapmomenten eenvoudig toe te voegen aan de fietsroutes. Je hoeft enkel op de 'voeg toe' knop te drukken bij de tweede stap in het creëeren van je persoonlijke fietsroute. Hierna worden de afstapmomenten automatisch aan je route toegevoegd. Met onze gratis Fietsroute App begeleiden we je op eenvoudige wijze langs de knooppunten. Daarnaast informeren wij je bij elk knooppunten over de afstapmomenten in de buurt. Je kunt ze vervolgens direct bezoeken met het eenvoudige kompas dat je de weg ernaartoe wijst en weer terug. 

Het maken van de allermooiste fietsroute is nog nooit zo leuk en eenvoudig geweest als met Fietsnetwerk.nl!  

Fietsroute in knooppunterformaat met driecijferige afstapmomenten

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant