Beemsterland

Fietsroute van de week | Beemsterland

Beleef het Beemsterland per fiets

Deze fietsroute van de week uit de provincie Noord-Holland en laat u genieten van de prachtige landelijke omgeving in het Beemsterland. Geniet van de schitterende vergezichten terwijl u over het platteland fietst. Bent u nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Fietsen in het Beemsterland

Rond het jaar 800 bestond dit deel van Nederland voornamelijk uit veen. Door bemaling met 50 molens is, onder leiding van de ingenieur met de toepasselijke naam Leeghwater is uiteindelijk dit polderlandschap ontstaan. Vrijwel alle molens zijn inmiddels vervangen door gemalen.

Naar de fietsroute!

Zelf toe te voegen aan de route

Snoepwinkel Bram en Aagie – Graft

 

Snoepwinkel Bram en Aagie

Neem eens een kijkje in de kleinste snoepwinkel van Nederland! De winkel is 5,5 vierkante meter groot en hier werd vanaf het stichtingsjaar brood, groente, sigaren en sigaretten verkocht door Bram en Aagje (Aagie) van Petten. De broodkar van Bram staat nog voor de deur, de toonbank en het interieur is uit 1890. Alleen zijn de sigaren en sigaretten nu vervangen door een rijk assortiment snoepgoed uit grootmoeders tijd.

Naar het afstapmoment!

Museum van de Twintigste Eeuw – Hoorn

Museum van de Twintigste Eeuw

Welkom in de gevangenis van Hoorn! Inmiddels een nostalgisch museum over de 20e eeuw, om precies te zijn de jaren 1900-1980. Kom kijken in oude huiskamers en keukens, geniet van beeld- en geluid, ga terug in de tijd en bekijk het speelgoed van vroeger of kijk hoe een kantoor er in die tijd uitzag. Ook kunt u dit goed combineren met een bezoek aan het Westfries Museum.

Naar het afstapmoment!

Deel via