Museum STAAL - ©Geert de Groot
Museum STAAL

Museum STAAL - Almen

N 52.1575545 / E 6.3021922

Maak kennis met de familie Staring en de invloed die zij hadden op Almen en omgeving. A.C.W. Staring was een Nederlandse stedenbouwkundige en natuurkundige, maar is vooral bekend als één van de belangrijkste dichters uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Staring werd geboren in een adellijke familie en groeide op op landgoed De Wildenborch in Vorden. Hij studeerde rechten in Utrecht, maar koos uiteindelijk voor een leven als landeigenaar en dichter. In zijn poëzie liet hij zich inspireren door de natuur en het plattelandsleven en schreef hij over thema's als liefde, religie en de dood.

Naast zijn literaire werk was Staring ook actief als landbouwkundige. Hij introduceerde nieuwe landbouwmethoden en ontwikkelde onder andere een nieuw type meststof. Hij was ook betrokken bij de ontginning van heidevelden en de ontwikkeling van irrigatiesystemen.

In Almen, waar Staring de laatste jaren van zijn leven doorbracht, is het museum STAAL naar hem vernoemd. De naam staat voor STAring in ALmen (STAAL).

In het museum kun je de stamboom uitpluizen van de vader van de beroemde dichter A.C.W. Staring tot en met de huidige bewoners van kasteel De Wildenborch. Lees en beluister een aantal van zijn gedichten en liedere in de gedichtenkamer of de muzieksalon. Staring leefde in de Romantische tijd, dus uiteraard is er ruimte om de prachtige Achterhoek en al haar romantiek te beleven.

Foto: ©Geert de Groot

Museum STAAL - ©Geert de Groot

Museum STAAL
Dorpsstraat 39
7218 AC Almen

Contactgegevens
T: 0575-474317
E: info@museumstaal.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Van november t/m maart alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.