Landgoed het Onstein
Landgoed het Onstein
Landgoed het Onstein

Landgoed het Onstein - Vorden

N 52.0885622 / E 6.3752411

In de vijftiende eeuw werd Onstein voor het eerst genoemd, toentertijd was het een boerderij. Het huis dat je nu voor je ziet wordt Kasteel Onstein genoemd. Het is echter een herenhuis gebouwd in 1613 en in 1711 grondig verbouwd. Aan de voor- en achterzijde van het omgrachte landhuis ligt een symmetrische siertuin die ook stamt uit deze periode. Het ontwerp hiervan wordt toegeschreven aan hofarchitect Daniël Marot. De siertuinen worden begrensd door lanen die de tuinen scheiden van een geometrisch bos. De meest noordelijke laan heeft de vorm van een grand canal dat in verbinding stond met de gracht. Rond 1800 is de gracht rond het huis verbreed, waardoor het huis in het midden van het omgrachte erf is komen te liggen, en zijn de 18e eeuwse lanen aan de zuidoostzijde van het huis doorgetrokken tot de huidige lengte. Binnen het omgrachte erf werden omstreeks 1875 een koetshuis, dienstwoning en paardenstal gebouwd.

In 1925 werd het huis wederom flink onder handen genomen. Naar een ontwerp van W. Dorst is de kap vervangen, een klokkentoren toevoegen en de traptoren verhoogd.

In 1978 kocht de heer Melchers het huis, die het gebouw, dat zo'n twintig jaar leeggestaan had, stevig restaureerde. Het huis en de directe omgeving zijn niet toegankelijk, het landgoed wel.

Landgoed het Onstein
Landgoed het Onstein

Landgoed het Onstein
Onsteinseweg 15
7251 ML Vorden

Contactgegevens

Niet te bezoeken op Dag van het Kasteel. Huis en directe omgeving niet te bezoeken.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.