Koningskerkje - ©VisitBrabant
Interieur Koningskerkje - ©VisitBrabant
Koningskerkje

Koningskerkje - Vierlingsbeek

N 51.596123598673 / E 6.009142357006

Het Koningskerkje is vanaf de start van haar expositieactiviteiten uitgegroeid tot een gewaardeerd podium voor beeldende kunstenaars en bezoekers. Het sobere, ingetogen interieur samen met zijn unieke lichtinval, maakt het Koningskerkje tot een bijzondere expositieruimte.

Jaarlijks worden er twee langlopende tentoonstellingen georganiseerd, waar professionele kunstenaars hun werken tentoonstellen gedurende vijf weekenden. Daarnaast vinden er gemiddeld vijf korte exposities per jaar plaats, onder de noemer Kunst op Zich(t), waar amateur- en beroepskunstenaars hun werken kunnen presenteren.

Bovendien is het Koningskerkje een van de deelnemende locaties van de Kapellenroute, waarin tweejaarlijks een thema-expositie wordt georganiseerd in verschillende kapellen en kerkjes in de gemeente Boxmeer, gericht op de 'Kunst van het geloven'.

Het Koningskerkje is tevens onderdeel van de sage van Het Duvelsklökske van Sambeek. De pastoor van de Sint-Janskerk was naarstig op zoek naar één van de gloednieuwe kerkklokken uit de Sint-Janstoren. Het kleine klokje was namelijk opgeslokt door de duivel en sindsdien verdwenen. Tijdens zijn zoektocht komt hij ook langs het Koningskerkje.

Foto: ©Visit Brabant

Koningskerkje - ©VisitBrabant
Interieur Koningskerkje - ©VisitBrabant

Koningskerkje
Spoorstraat 17
5821 BB Vierlingsbeek

Contactgegevens
T: 0478-631746
E: info@koningskerkje.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.