Buitenplaats de Wildenborch
Buitenplaats de Wildenborch
Beeldentuin
Buitenplaats de Wildenborch

Buitenplaats de Wildenborch - Vorden

N 52.1211493 / E 6.3844313

In de eerste vermelding van De Wildenborch in 1371 wordt roofridder Sweder Rodebaert van Wisch vermeld als eigenaar. In die tijd is De Wildenborch een roemruchtige roofridderburcht, omringd door moeras en dus goed te verdedigen. De heren Van Wisch waren allemaal geducht. Zij kwamen regelmatig in conflict met de hertog van Gelre.

In 1490 en tussen 1506-1508 is het kasteel een aantal keren vergeefs belegerd. In 1512 gaf de toenmalige bewoner Johan van Wisch zich over, maar pas in 1523 lukte het de hertog van Gelre de roofburcht in handen te krijgen en het verdedigingswerk te ontmantelen. Eind achttiende eeuw stond alleen de voorpoort nog overeind. De familie Staring, waarvan de dichter A.C.W. Staring één van de bekendste is, is onlosmakelijk verbonden met De Wildenborch. Zij begonnen in 1782 met de herbouw van De Wildenborch. Tegen de poorttoren werd een woonvleugel gebouwd en later werd de poort zelf in neoromaanse stijl omgebouwd.

De buitenplaats bestaat uit een kasteel met ronde toren en zijvleugels, een bouwhuis met koetshuis eraan vast en 38 ha. tuin met deels aangelegde tuin in Engelse landschapsstijl en deels parkbos. Rondom het huis bevinden zich grote waterpartijen. Het huis wordt privé bewoond en is niet te bezichtigen. Een bezoek aan de tuinen is wel mogelijk. Bijzonder is de beeldentuin.

Buitenplaats de Wildenborch
Buitenplaats de Wildenborch
Beeldentuin

Buitenplaats de Wildenborch
Wildenborchseweg 20
7251 KG Vorden

Contactgegevens
E: info@wildenborch.nl

Niet te bezoeken op Dag van het Kasteel. Huis en directe omgeving niet te bezoeken. Tuinen op afspraak te bezoeken.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.